Skocz do zawartości

[okulary] Jakie okulary do 70 - 80 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chciałbym kupić sobie jakieś dobre okulary sportowe. Górna granoca to 80-90 zł :)

Nie znalazłem nic ciekawego na allegro, a może ktoś z Was mi pomoże:)

Poprzednioe okulary miałem za 10 zł i strasznie po nich bolala mnie głowa.

Co polecicie ?

Napisano

Ja jakiś czas temu kupiłem sobie SG B'TWIN 800 w decathlonie - jak na razie nie mam do nich żadnych zastrzeżeń - są wygodne i w zestawie mają komplety szkieł i etui. Same oprawki śa dosyć elastyczne co mam nadzieje uchroni je przed złamaniami (każde okulary które miałem sztywne po prostu w pewnym momencie pękały - nawet od samej temperatury.

SG B'TWIN 800

Napisano

mam 700 i polecam, co prawda okulary na jeden sezon, jesli nie ganiasz po maratonach zapewne dluzej.

Napisano

szkielka sa dosc delikatne, po dwoch dniach w gorcach w nieustannym deszczu i jezdzie w terenie, jedna para szkiel tas sie porysowala ze sa juz nie do uzycia. po trzech maratonach i codziennych treningach dojezdzam wlasnie kolejna, do konca sezonu zuzyje zapewne pozostale dwa komplety.

Napisano

Zobaczyłem temat i pomyślałem, że się wypowiem bo pewnie nikt nie poleci okularów z decathlonu. A tu proszę:thumbsup:

Ja drugi rok na nich jeżdżę. mam jakiś wyższy model z 4 szkiełkami - już go nie ma w ofercie. Jak do tej pory porysowałem tylko jedną parę szkieł, dlatego, że wrzuciłem je do plecaka z kluczami. Niemniej w czasie jazdy nie jest to jakoś strasznie odczuwalne. W górach też z nimi bywam i nic się im do tej pory nie stało. Dun musisz jeździć po strasznych krzakach a na dodatek przyjmować wszystko na twarz skoro tak bardzo je porysowałeś w czasie jazdy. Bardziej jestem skłonny uwierzyć w zużycie wywołane kładzeniem ich szkłami do dołu.

Osobiście uważam, że dla przeciętnego śmiertelnika, przy założeniu, że będzie trzymał szkiełka w załączonym 'futerałku' (nie etui) a okulary kładł szkłami do góry, wystarczą one na co najmniej kilka lat.

Napisano

Mi bardziej chodzi o jakieś okulary o dużych szkłach, ponieważ te wszystkie z Decathlonu tosą za małe na moją czache:)

Napisano

A przymierzałeś je? Ja również mam duża głowę i głębokie oczodoły. Wg mnie ich główna zaletą jest właśnie bardzo duże krycie pola widzenia. Przede wszystkim nie ma szpary między okularami a czołem, więc nawet w mocno pochylonej pozycji patrzymy przez okulary a nie nad nimi.

Napisano

Mi bardziej chodzi o jakieś okulary o dużych szkłach, ponieważ te wszystkie z Decathlonu tosą za małe na moją czache:)

Tu na pewno będziesz zadowolony. Te okularki maja naprawdę spore szkła. Ja sam mam baniak jak stodoła (kupno czapki czasem jest problemem bo wszystko za ciasne) ale okularki pasują jak ulał.

• 4 miesiące temu...
Napisano

Podpisuje się pod senjiro, mam też te okulary i po sezonie użytkowania wyglądają bardzo dobrze, głównie dzięki przyzwoitemu pokrowcu.

Co do samego użytkowania to leża na głowie bardzo pewnie, chociaż dla niektórych mogą być trochę za ciasne. Pola widzenia nic w nich nie zasłania, jedynie nie wiem jak u innych użytkowników, ale ja muszę je co jakiś czas lekko docisnąć jak najbardziej do głowy, aby nic nie wchodziło przed oczy i jest git - tylko oczywiście bez przesady :D

• 3 tygodnie później...
Napisano

Przymierzam sie do zakupu okularów Accent Shadow. Czy posiadają one ciemne szkiełka błyszczące (że nie widać oczu, nie wiem, jak to się fachowo nazywa :icon_wink:) i czy nadają się także do użytkowania na codzień na miasto, spacer, plaże??

Napisano

Lustrzanki? Miałem/mam z takimi szkłami ale model Shark z czarnymi oprawkami. Po sezonie ułamała się część nachodząca na uszy ale dało się skleić. To samo było z Uvexami Jet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...