Defqon Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Witam, pomyślałem sobie ostatnio o zakupie nowego roweru. Na tymże rowerze jeździłbym po mieście(Warszawa), w jakiś dłuższych trasach asfaltowych/żwirowych/piaskowych pod moim miastem i po trasach leśnych. Mieszkam w Warszawie. Od roweru wymagam niezawodności. Nie może nic skrzypieć, piszczeć, strzykać czy wydawać inne dźwięki. Ma płynie jechać, zmieniać przerzutki i hamować. Wydaje mi się że będę dużo jeździł. Na ten cel, czyli rower z całym osprzętem chcę wydać 1500zł, lecz chciałbym kupić akcesoria takie jak: plecak, licznik, pompka, kieszeń pod siodełko z różnymi przyborami, zapasowa dętka, łatki z klejem, no po prostu wszystkie rzeczy które muszę mieć w dłuższych trasach pod miastem. Mam nadzieje, że mi pomożecie w wyborze mojego zestawu rowerowego. Cały fundusz 2000zł. Wydaje mi się, że tyle wystarczy na rower za 1500zł i 500zł na akcesoria(bez kasku). Jeśli to za mało piszcie. Inne wymagania co do zakupu wyjdą na jaw w dalszym etapie wyboru roweru, jeśli w ogóle takowe będą. Niestety nie mogę edytować postu(co jest dla mnie nie logiczne), więc muszę napisać post pod postem. Mam 183 wzrostu i ważę około 75 kg.
wojtas2222 Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Bardzo polecam mój obecny rower czyli 4ever Fever disc, wyszedł mnie 1800 zł z liczniekiem Sigma c906, polecem wszystkie rowery ze stajni 4Ever, są to czeskie rowery, są to rowery o nie banalnym wyglądzie ii kolorystyce. Są bardzo wygodne, Jeżeli zależy Ci na cenie do 1500 Polecem również Giant Boulder, kosztuje ok. 1200 zł a również jest bardzo solidny
afly Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Kross Scraper do dostania na allegro.pl za 1299zł http://www.kross.pl/rower/61-Street_Scraper_8.html
Defqon Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 Wydaje mi się, że będę potrzebował amortyzatora.
Pitof Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 afly, a przeczytałeś dokładnie co napisał Defqon? Jak on ma tym Scraperem jeździć po lesie?
afly Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 afly, a przeczytałeś dokładnie co napisał Defqon? Jak on ma tym Scraperem jeździć po lesie? Nie po lesie a po trasach leśnych - ja to rozumiem jako główne drogi leśne i ścieżki najczęsciej uczęszczane, spokojnie Cross`em da radę, sam jeździłem Cross`em bez amortyzacji jak miałem niesprawny swój MTB, ale jak własnie widać każdy różne pojęcia "widzi" inaczej.
Defqon Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 Ale mogę cię zapewnić że mój styl jazdy na rowerze wymaga przedniego amortyzatora.
afly Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Ale mogę cię zapewnić że mój styl jazdy na rowerze wymaga przedniego amortyzatora. Za jakim typem roweru się rozglądasz? MTB czy Cross? Bo na twoim miejscu sprawdziłbym jak w Cross`ach pracują amortyzatory w przedziale cenowym do 1500zł, a patrząc na twoje wymagania na niego bym stawiał.
Dun Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 amortyzatory sa przereklamowane :> jaki problem wbic sztywniakiem teren - zaden, kwestia motywacji
Defqon Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 Za jakim typem roweru się rozglądasz? MTB czy Cross? Bo na twoim miejscu sprawdziłbym jak w Cross`ach pracują amortyzatory w przedziale cenowym do 1500zł, a patrząc na twoje wymagania na niego bym stawiał. No właśnie tu mam dylemat, nie wiem który z nich lepiej by się sprawdził w moim stylu jazdy. Czasami jak się trafi górka to chcę sobie z niej zjechać. Miasto, potem las, lecz nigdy nie trafiło mi się jechać po kompletnych bezdrożach(łąkach, lasach, piaskach, błotniskach). amortyzatory sa przereklamowane :> jaki problem wbic sztywniakiem teren - zaden, kwestia motywacji No jednak wygodniej mi jest z amortyzatorem niż bez niego. EDIT: No, chyba moje wymagania są wygórowane(choć zapewne nie są) lub nikt nie chce/umie mi doradzić. Mam nadzieje że jednak znajdzie się jakiś doświadczony rowerzysta.
Pitof Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Co przeważa w Twojej jeździe miasto i asfalt czy las? Choć patrząc na miejsce zamieszkania to z dużym prawdopodobieństwem obstawiam, że lepszym wyborem będzie rower crossowy.
Defqon Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 Może napiszę tak. Chcę w te wakacje sporo się najeździć, pewnie objadę Warszawę wzdłuż i wszerz. Lecz jak wiadomo nie zawsze droga jest ładna asfaltowa lub jest kostka na chodniku. Las wspomniałem, bo czasami zdarza mi się przejechać przez las kabacki, bielański, lasek na kole. Chcę po prostu żeby mi się komfortowo jeździło po całej aglomeracji Warszawskiej oraz jej obrzeżach i może czasami z kolegami na jakąś dłuższą trasę kilkadziesiąt kilometrów za Warszawę. Nie wiem jak się jeździ na krosowych rowerach więc nie jestem pewny. Zawsze zwykłe MTB z hardtailem.
afly Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Zdecydowanie stałbym przy rowerze Crossowym, tylko tak poważnie przejedź się na jakimś i sprawdz czy praca amortyzatora Ci odpowiada - tylko o to Cię tutaj proszę bo naprawdę sztywniak przy tym rozmiarze koła złem nie jest a wiem że praca amortyzatorów w rowerach Cross`owych do 1500zł pozostawia pewien niedosyt
Defqon Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 A mógłbyś podać jakiś przykładowy model XC za około 1500zł. Bo dla mnie XC i MTB to zupełnie to samo. ^^
Pitof Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 bo naprawdę sztywniak przy tym rozmiarze koła złem nie jest a wiem że praca amortyzatorów w rowerach Cross`owych do 1500zł pozostawia pewien niedosyt afly skoro tak usilnie twierdzisz, że zakup Scrapera do takich zastosowań to dobry pomysł to proponuję, żebyś go sobie sam kupił. Później pojedź nim na te swoje główne leśnie ścieżki, zalicz na nim trochę korzeni i innych leśnych nierówności i napisz nam wszystkim jak bardzo jesteś odprężony i jak się czują twoje ramiona i nadgarstki. Tym postem utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że ty na tym rowerze nawet nie siedziałeś
Defqon Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 Co myślicie o czymś takim? Kross Level A4 2010
Pitof Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 A mógłbyś podać jakiś przykładowy model XC za około 1500zł. Bo dla mnie XC i MTB to zupełnie to samo. ^^ XC to odmiana kolarstwa górskiego, a nie rowery crossowe. Przykłady rowerów crossowych w tej cenie to, np. to.
Defqon Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 No to polecił byś mi coś co spełniło by moje oczekiwania i zdało egzamin na trasach o których pisałem? Wydaje mi się, że MTB będzie najlepsze. Te rowery crossowe takie delikatne się wydają, na długie, łagodne trasy. Poza tym zawsze jeździłem na MTB. Nie wiem po prostu co wybrać. Teraz jak się przyjrzałem tym crossowym modelom, to wydają się lepsze na dłuższe trasy. Ale wydaje mi się, że jak wjadę na jakieś nie równości to będą nie stabilne.
afly Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 afly skoro tak usilnie twierdzisz, że zakup Scrapera do takich zastosowań to dobry pomysł to proponuję, żebyś go sobie sam kupił. Później pojedź nim na te swoje główne leśnie ścieżki, zalicz na nim trochę korzeni i innych leśnych nierówności i napisz nam wszystkim jak bardzo jesteś odprężony i jak się czują twoje ramiona i nadgarstki. Tym postem utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że ty na tym rowerze nawet nie siedziałeś Tak poważnie w następnym tygodniu myśle ze go już bedę miał i na pewno napisze, zresztą tato ma Cross`a sztywnego i jak miałem swoje MTB uszkodzone przez 3tyg to na nim jeździłem po lesie i dawał radę, sztywny widelec i koła 26" to nie to samo co sztywny widelec i koła 28" - w rowerach typu 29er też montują sztywne, i co do gór sie nie nadają? a ludzie jeżdzą.... Tym samym zasugerowałeś że w rowerach Crossowych amortyzacja pracuje tak cudownie ze wszystko tłumi - gratuluje rozeznania
Defqon Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 Co myślicie o tych rowerach: Merida Crossway TFS 400-V Kross Crow Rubble Kross Crow Preria Bardzo proszę o porady.
Pitof Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Tym samym zasugerowałeś że w rowerach Crossowych amortyzacja pracuje tak cudownie ze wszystko tłumi - gratuluje rozeznania Człowieku czy ty jesteś jakiś niepełnosprytny? Ile ty masz lat, że odstawiasz takie żałosne zagrywki? Dlaczego wciskasz mi coś czego nie powiedziałem? Przeczytaj moje dotychczasowe posty i zobacz co pisałem na temat amortyzatorów w crossach. Dla pewności przeczytaj je KILKA RAZY. ''Pogratulować rozeznania'' to można co najwyżej tobie, bo to ty nie tak dawno napisałeś bzdury o amortyzatorach, które to właśnie ja prostowałem. Jak już tak przywołujesz te 29er to jeszcze sprawdź jakie tam są zakładane opony. I czy na pewno mają szerokość 1.4 cala. Generalnie to masz taki problem, że bardzo dużo piszesz, ale nie zawsze wiesz co.
Defqon Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Napisano 1 Czerwca 2010 Co myślicie o tych rowerach: Merida Crossway TFS 400-V Kross Crow Rubble Kross Crow Preria Bardzo proszę o porady. Sry, ale prosiłbym was o zaprzestanie kłótni.
Pitof Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Defqon, jesli bierzesz pod uwagę rowery w cenie 2200 zł to lepszym wyborem niż ten Kross Crow Rubble będzie Unibike Zethos.
iras76 Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 to prawda że różnica w wielkości koła między 26" a 28" jest spora nie wspomnę o 29" bo to już magia miałem a6 z szosowymi kołami 1,25" i amortyzatorem i o wiele gorzej rower radził sobie na szosie, bez porównania do srapera czy starego transpacifica również na sztywnym widelcu lepiej mieć sztywny widelec niż nie działający kloc scraper jest w b.dobrej cenie, a w Twoim przypadku przy takim budżecie pokusiłbym się dokupić powietrzny amortyzator i cieszyć się długą bezobsługową jazdą
Pitof Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 iras76 ja naprawdę wiem, jaka jest różnica pomiędzy kołami 26 i 28. Tylko, że trzeba jeszcze brać pod uwagę szerokość opony. Scraper + powietrzny amor? Tak to jest niezły pomysł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.