Skocz do zawartości

Leader Fox Team !!

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no oczywiście ze się zmieszcza, nawet jeszcze miejsce na pompke jest, tylko trzeba ją teraz w inny sposób troche zakładać, ale ten kto opracował rozmieszczenie tych otworów na bidon był niesamowicie głupi, jakby nie mógł troche tego głównego koszyka umieścić 2 cm dalej w strone głowki ramy, to by bardzo wiele ułatwiło i tak samo by sie wyciagało.

a kaszlak stoi i stoi juz rok i nie mozna z nim nic niestety zrobić, ale jak sie wkurze to lubie sobie w niego porządnego kopa zasadzić kilka razy :P

Napisano

no może tak, ale kolega ma Kone Kule i wydaje mi się ze ma to lepiej rozmieszczone, dobrze że nie kupiłem przerzutki przód typu downswing bo to juz wogóle by mi nie spasowało :P

Napisano

Z dwoma koszykami trzeba się pomęczyć złaszcza kiedy ma się właśnie downsing'a :confused: Ale zawsze jakoś się da :wub: Wymieniłem kasete i łańcuch i już myśle skąd wziąć na korbę bo przy agresywnym przyśpieszaniu skacze.

Napisano

katsumoto w jakie góry ? : > ja jade we wtorek :( z wczeesnego rana :D. i siedze sobie w beskidzie sądeckim <krynica górska. nowy sacz, łabowa> do konca sierpnia :D

Napisano

Jak tam wasze Leader Foxy ? Mojemu trzeba bedzie zrobic myju myju bo troszke zmazany juz jest :033: Jaka kiera lepsza wedlug was gieta czy prosta ?? :D:P:D:D

Napisano

W leaderze lepiej pasowała mi prosta ,teraz mam Sunna z giętą kierą Truvativ team oversized 640mm i jezdzi się też bdb. :033:

Napisano

Spider a co sadzisz o kierze GID Rise Light ?? Mam okazje kupic od kolegi bo on wymienil na prosta w swoim Ghoscie. Jak myslisz bedzie to dobry zakup ?

Napisano

Ja mam giętą... w dualówce by dziwnie prosta wyglądała :D I jak na znajomych XC jeździłem to mi było bardziej swojsko na giętej... ja bym giętą brał :D

Napisano

Noo to chyba wezme ta gieta.. brat w Scocie Reflex 40 tez ma gieta i mu sie ładnie jezdzi ;]. Ta kiera ktora ja chce kumpel wymontowal z Ghosta Se 5002 wiec to chyba dobra kiera jest bo ten rower kosztuje 3000 zł :D Dzieki za pomoc :D

Napisano

Siemacie. Jak tam wasze Lisy ?? Moj sie doczekal gietej kiery :) Dzisiaj bedzie montaż tylko mam pewne watpliwosci. Jaka jest roznica w jezdzie miedzy prosto a gieta bo na tej prostej mi sie ladnie jezdzi a teraz niewiem jak na tej gietej bedzie ;/

Napisano

Wygodniej trochę chyba... :( jest się trochę wyżej. Mój rower to niskosiodłowiec, więc kiera gięta i to mocno :P Kilka razy jezdziłem na rowerach znajomych. I tak: Na rowerze Level A4 Krossa właśnie z giętą jezdziło mi się sporo łatwiej niż na Meridzie Matts Sport 300, która ma prostą kierę. Tak bardziej normalnaie (normalniej dla mnie, czyli zapewne nienormalniej dla 60% społeczeństwa :) ) było mi skręcać.

Napisano

a ja kilka razy rozbierałem pedały, bo uznałem ze to one mi skrzypią, smarowałem, czyściłem i dalej nic, szczególnie lewa pedała, no i przy sciagnietym pedale nacisnąłem na ramie i też cos zaskrzypiało :glare:

se mysle co jest grane, a to szkrzypiało nie w pedale tylko mocowanie korby do suportu, nie wiem czemu, sciagłem korbe, dałem w innym położeniu i nasmarowałem i juz nie skrzypi, a tyle sie meczyłem z rozkręcaniem pedał :lol:

dzisiaj troche posmigałem po deszczu i detka zamocowana do sztycy była cała brudna, wyciągłem ją, wyczysciłem i sprawqdziłem czy jest dobra (nowa nigdy nie uzywana była) pompie pompie i nic, patrze a tu dwie dziury :( cały czas jeździłem z przebita dętką :lol:

Napisano

Natomiast ja w niedziele przebiłem dętkę (patyczek wbił mi sie w oponę i przebił dętke) i postanowiłem zmienić oponę na coś z grubszej gumy. Tak więc kupiłem Schwalbe space 2.35" (zaniżony rozmiar - na oko ma tyle samo co 2.50 :035: ), do tego dętkę schwalbe dh. Oczywiście przy moim szczęściu okazało się, ze dętka ma fabryczną wadę - dziurka na łączeniu... ale w rowerowym facet w porządku i wymienił :(

A dziś z rana również pojeździłem z godzinkę w deszczu po lekkim błotku :P

Pozdro

Napisano

a ja od rana pracowalem zbakany jestem a zaraz na kort tenisowy jade poszpilac troszke :) Niewiem czy dzisiaj zdolam wymienic ta kiera bo po korcie zaraz na bike chce isc a jak wracam to strasznie zmeczony jestem i ide spac :P. Wczoraj sie ładnie jezdzilo 46 km z srednio 16 bo jechalismy w 5 w tym dwie dziewczyny i spacerowym tempem ogolnie super. Ja w zadnym rowerze nie mialem zadnego kapcia moze przez to ze taki lekki jestem. Pozdro :P

Napisano

mane - ona ma naprawde 2,35. Przyrównywałem do Schwalbe King Jim 2,35 i Kendy Kinetics. Są jednakowe, tylko tak sie wydaje.

Mój lisek za to dostał nowe koło na przód.

Alexrims DX32 + Novatec pod tarcze na dwóch maszynach i szpryszki DT Champion. A wszystko za niebotycznie niską kwote 120 zł :) opylało się co? :>

Napisano

Zmieniłem kende kinetics na tą schwalbe i mam takie wrażenie cały czas, że jest grubsza. Prawie jak tioga 2.5", którą mam na tyle :)

A co do koła to dobry interes widzę... sama piasta pewnie około 100zł kosztuje...

Pozdro

Napisano

Czy sie opylalo ?? .... No pewnie :) a gdzie to kupiles ?? Ja mam opone KEnde jakas :P I jak jade na rowerku kumpla ( on ma 2.1) to moja mi sie wydaje identyczna a moja jest 1.95 :P Niewiem moze jakas wade wzroku mam :P

Napisano

Moj Lisek doczekal sie wakacyjnych prezentow po wyplacie

teraz to jest Leader Fox Evo II ;)

Kółka przerzutki na łożyskach maszynowych - BBB

(wreszcie SH LX chodzi jak powinien :) )

Siodełko San Marco SKN

060730211538iu2.jpg

Musialem zmazac napisy bo mi brudzilo spodnie, ale mysle ze wyglada lepiej niz z nimi :)

Pedały - Crank Brothers Egg Beater C

B000EW16PW.01-A16MU92QXZJW89._AA280_SCLZZZZZZZ_V58630194_.jpg

Buty - Specialized Comp MTB 2006

specialized_shoe-comp-mtb_wh_red_400.jpg

Zestawik swoje kosztowal, ale jak kupowac to pozadne rzeczy :wink:

Jestem po przejazdzce 30km, jazda zupelnie rewelacyjna myslalem ze zrobilem 15-20km a tu 30 jak sie okazalo.

Roznica w podjazdach i przyspieszneiach z SPD'ami jest poprostu niesamowita :o

roznica do poprzedniego zestawienia ktore zaprezentowalem tutaj ->KLIK<- to komplet opon Shwable Black Shark (zwijane)

Stare fotki tutaj -> #1 #2

Nowe fotki Fox'a Evo II zaprezentuje jak dorwe kogos z cyfrowka, bo z komorki to nie najlepsze beda

pozdrawiam wszystkich klubowiczow :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...