Skocz do zawartości

Leader Fox Team !!

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich posiadaczy LFów. W sumie to już dawno powinienem się tu dopisać ale jakoś wyleciało mi to ze łba :) Sercem mojej maszynki jest rama Dragstar, malowanie na 2oo5r bialutka. Pochawlę się jak wygląda rowerek i z czego go buduję jak skończę. Póki co brakuje mi jeszcze kółek (mam szitowate z roweru sprzed 15 lat) tylk ofundusze każą póki co jeździć na tym co mam - może w wakacje... Poza tym majstruje rockringa, po prawdzie nie wiem po co ale może się przyda.

Utarło się że wielu ludzi - zwłaszcza z moich okolic - mam na myśli młode pokolenie - kupuje ramkę Draga żeby kozaczyć i 'skakac' na niej. Ja raczej jeżdzę spokojnie na rowerku bo chcę żeby starczył na dość długo poza tym zwyczajnie mnie to nie rajcuje :) To tyle tytułem wstępu aby nie traktowac mnie jak nastolata samobójcę vide dh-zone :D

pozdówko klubowe :unsure:

Napisano

Ogór z opisu wnioskuję, że nie bardzo wiesz co i jak więc dobra rada - udaj się z tym do serwisu. Miski od sterów już wcisnąłeś? To nie jest prosta sprawa i lepiej nie ryzykować.

to juz zrobilem w sklepie :):D

ja tez mam stery accenta, i mi ta przykrywka lekko wchodziła, na to podkładki, mostek i dociągasz kapsel, zakrecasz mostek i koniec, a moze jakies nieróznosci sa na tej "przykrywce" i temu nie chce wchodzic

zamonstowalem podkladke 7 czy 8mm i jakos tak nie ladnie :P musze kupic mniejsza troszke bo mostek chyba zabardzo wystaje ponad rure sterowa ale zalozylem mostek dociagnalem na kapslu i jest gicior ;)

a dzsiaj przyszla do mnie uprawgniona korba :P:P

a juz we wtorek tylne kolko :D:D

i juz moge wyjsc na dwor sie poodpychac nogami :D:D:D

Napisano

Dlaczego kupiłeś dragstara ,skoro jezdzisz spokojnie i nie skaczesz-tylko do lansu? :)

ehh napisałem przecież że nie kupiłem go żey kozaczyć, ani lansować się. Smieszy mnie takie zachowanie. Wyrosłem raczej z tego typu zachowań.

Kupiłem Draga gdyż była to najciekawsza propozycja jaką mogłem znaleźć w czasie kiedy składałem rower. Podobała mi się jego geometria - choć 2 raz raczej bym się dokładniej nad tym zastanowił. Szczerze to nie patrzylem czy to byl dragstar czy cos innego. LF mnie raczej nei zauroczył niczym. Miałem do wyboru draga i mielca bo te 2 ramy były najtańsze. Składaliśmy z kumplem 2 rowerki i obaj kupiliśmy dragi:)

Nie skaczę bo zwyczajnie mnie to nie ciągnie. Ja na rowerze lubie wskakiwać na coś a nie z czegoś :excl: Poza tym rower służy mi raczej do włóczęgostwa po najbliższej okolicy. Co mam robić by ludzie mnie nie traktowali jak pozera? Jeździć po ciemku, czy w miejscach gdzie nikogo nie ma? :)

Napisano

Dziś zakończyłem skałdanie roweru ponieważ doszedł nowy deorek , skróciłem łańcuch o 3 "podwójne" ogniwka i jechane-na razie tylko po korytarzu ale jest 22 to wiadomo. Na pewno zostały jeszcze zabiegi kosmetyczne no ale jechac już sie da :] Wagowo rowerek prezentuje sie w okolicach 13,8 kg mimo opon od traktora i amorka XCM ale na to przyjdzie czas potem(moj za mały makro ważył 16,5)

A tak z niezbędników to chyba jeszcze odblaski i koszyk na bidonik a no i liczniczek bo sigme ukatrupiłem ;ew błotnik tylni potem

Takie pytanko : warto instalować osłone przerzutki ??

Napisano

niewarto. Sama przerzutka wiecej zniesie niż ta osłona, która szybko się wygina. Mi kilka razy drzwi wejściowe, czy drzwi od windy trzasnęły z wielkim impetem w przerzutkę i nic. Działa jak nowa, widocznych ubytków też nie ma, poza kilkona rysami

Napisano

Michaelo-gratulacje ,Mrpawel-masz odpowiedź w swoim temacie dot. napędu. :P Dzisiaj LF znowu dostanie trochę ,na 13 jestem umówiony na ustawkę :twisted:

Napisano

Dzięki.

Foxiarze - z racjii świąt życze Wam wszystkiego najlepszego :P Żeby Wasze sprzęty zawsze dowoziły Was tam gdzie chcecie, aby na licznikach przybywało kilometrów a aura była zawsze sprzyjająca :P

Wszystkiego Najlepszego

mrpawel

PS: Wyjeżdżam do poniedziałku a rower zostaje... z niewiadomą usterką. Wróce to przełożę suport na za długi, ale sprawdzony. Jeśli to wina suportu to się wkurzę dość....

pozdrawiam

Napisano

Dzięki za życzenia a no i w ogóle za cała pomoc przy składaniu bajka chociaż uważam ze teraz to sie dopiero zacznie :]

Pierwszy wyjazd w teren musze tez przełożyć na po świetach

Napisano

a no ta ja tez wszystkiego najlepszego zycze wszystkim posiadaczom LF :blink:

a ja juz wytrzymac nie moge, taka piekna pogoda a rower stoi i sie marnuje, nic tylko szkoda gwarancji na to co juz mam :angry2:

Napisano

Mój lis otrzymał dzisiaj nowa przerzutkęt tylną Shimano rd0m750 -XT ,jest trochę kopnięta ale dziłała lepiej od alivio :P -ciszej. No zawsze to Xt ..a cena ok ,bo ztargowałem po problemach z serwisem na 50zł+wysyłka.

Napisano

Mój nic nie dostał bo powoli zbiera się gotówka na jakąśjuż większą modernizację np. cały napę w raz z przerzutkami i do tego nowe manetki i klamki :033:

Napisano

Doskonale znam sytuacje z brakiem kasy... Ostatnio dużo wpakowałem w rower a jeszcze tyle rzeczy do wymiany... Na pierwszy ogień idzie zmiana manetki - teraz mam grip shifta, ale mnie denerwuje strasznie i chce zmienić na zwykłą manetke (pewnie alivio albo deore jak taniej dostane), a przy większej kasie kółko z przodu i hamulec... Teraz jeżdze na jednym hamulcu i czasem cięzko jest zatrzymać się w lesie :)

Pozdro ludziska!

Napisano

a ja jaki mam kłopot z brakiem kasy, cos mi sie wydaje ze bede musiał dokonczyc rower jak najtanszym kosztem, a dopiero później kupowac do niego lepszy osprzet :)

Napisano

Wybaczcie, że wbijam się tu chociaż nie mam LF. Chciałem zapytać, czy ktoś z Was wie, gdzie można w Warszawie kupić Leader Foxa? Sprawdziłem dwa sklepy i w jednym mieli tylko jedną ramkę, a w drugim już nie sprowadzają LF, bo był na nie mały popyt... Mojej koleżance spodobał bodajże Factor i teraz szukamy go po całym mieście :P Pozdrawiam.

Napisano

Z warszawskich sklepów LF sprowadzają w:

Activbike

EHA-POL (Otwock)

Wektor

GT-Polska

Happy Bike

######nel

Wszystkie sklepy podane na www.leaderfox.pl w dziale dystrybucja które są w Warszawie i okolicach więcej nie widziałem :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...