Kamill Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 Przymierzam się do zakupu kompletu nowych piast. Mam tarcze na 6 śrub, więc Shimano chyba odpada. Myślałem o: - Novatec - słyszałem różne opinie o nich (m.in. o kiepskim bębenku) - Sram X-9 - nie mogę znaleźć żadnych opinii na ich temat. Na zakup chciałbym przeznaczyć około 250zł. Będę wdzięczny za wszelkie rady
Andrew Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 Kup novateca tylnego na 2 łożyskach maszynowych, a problem bębenka Cię ominie.
Kamill Napisano 27 Maja 2010 Autor Napisano 27 Maja 2010 Czyli jeśli chodzi o Novateca to mam wybór: albo na 4 łożyskach i kłopoty z bębenkiem albo na 2 i bezproblemowy bębenek? Duża jest różnica wytrzymałości między 2 a 4 łożyskami? A np. piasty XT na CenterLock? Będę musiał dokupić tarcze, ale nie jest to jakiś olbrzymi wydatek. Z tego co zauważyłem nie ma dużego wyboru piast... Tak naprawdę jest albo Shimano albo Novatec (bo podobno Dartmoor i NS są z tej samej fabryki).
Cox Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 sram x9 ogladalem je kiedys w sklepie, to takie szare??? sprzedawca powiedzial ze sa w porządku, itp, byly to jedne z pierwszych piast na lożyskach,
mgxc24 Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 Mam tarcze na 6 śrub, więc Shimano chyba odpada. Ja jeżdżę na piastach XT na 6 śrub - są raczej ogólnodostępne. Bardzo przyzwoite piasty. Stosunkowo ciężkie ale długowieczne.
Kamill Napisano 28 Maja 2010 Autor Napisano 28 Maja 2010 sram x9 ogladalem je kiedys w sklepie, to takie szare??? sprzedawca powiedzial ze sa w porządku, itp, byly to jedne z pierwszych piast na lożyskach, Widziałem je tylko w Cykloturze: http://www.cyklotur....D_53010908.html Ja jeżdżę na piastach XT na 6 śrub - są raczej ogólnodostępne. Bardzo przyzwoite piasty. Stosunkowo ciężkie ale długowieczne. Rzeczywiście, przeoczyłem je. Ale te na 6 śrub są chyba ze starszej kolekcji? Bo na zdjęciach XT 2008 nie widzę ich, są tylko te na Centerlock. Na dodatek z tego co widzę to te na 6 śrub są droższe o jakieś ~20zł (no i te nowsze są wg mnie ładniejsze ze względu na mniejszy kołnierz ). Zastanawiam się czy nie przejść na Centerlock, wyjdzie to drożej o jakieś 180zł (za tarcze XT) więc nie ma tragedii. Obecnie mam BB5 i tarcze Avid Roundagon 160mm na przodzie i tyle. Nie daję rady zablokować przedniego koła, więc zmiana tarcz miałaby jakiś sens, bo kupiłbym 180mm na przód, a w przyszłości może nowe zaciski.
trucho Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 A Novatec D712 i D711 czy jakoś tak? Komplet przekracza Twój budżet?
Kamill Napisano 28 Maja 2010 Autor Napisano 28 Maja 2010 Szczerze mówiąc, nie sądzę żeby mi były potrzebne aż tak dobre piasty Mam już mały mętlik w głowie... Dowiedziałem się, że tarcze Centerlock są kompatybilne tylko z hamulcami Shimano, więc nowe XT odpadają (adapter pod tarczę 6 śrub kosztuje 50zł, więc nie ma sensu się w to pakować). Chyba po prostu kupię te starsze XT pod 6 śrub (FB/HB-M756) i będzie git. Mam jeszcze pytanie co do szprych/nypli. Kupić nowe czy zostawić stare? Jeśli kupić, to jakie? Np. DT Champion? W tej chwili mam jakieś zwykłe i nie narzekam, co prawda ostatnio jedna pękła...
Andrew Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 Tarcze centerlock są kompatybilne z hamulcami wielu firm, nie tylko shimano. Do avida tarcze shimano pasują jak ulał. Najlepiej zrobisz kupując tą piastę - http://www.allegro.pl/item1043155893_novatec_tyl_maszyny_najtaniej.html Jest zupełnie bezawaryjna i sporo tańsza od 4 łożyskowych novateków. A tu komplet - 205zł z wysyłką. http://www.allegro.pl/item1047778662_komplet_piast_novatec_disc_lozyska_centrumrowero.html Te piasty lżej się toczą od 7 krotnie droższych DT 240
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.