Rodman Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 MARATON MTB HERMANÓW 2010 – jedyny taki maraton! Miło nam zakomunikować, że już 15 sierpnia odbędzie się I Maraton MTB Hermanów. Organizatorem imprezy jest Towarzystwo Sportowe AGRO Team Środa Wlkp., które powstało zaledwie pół roku temu. Decyzję o organizacji tego wielkiego przedsięwzięcia podjeliśmy w październiku ubiegłego roku. Od tego czasu rozpoczęliśmy przygotowania do tej imprezy. Od samego początku chcieliśmy, aby nasz maraton wyróżniał się na tle innych i był prawdziwym świętem kolarzy i ich rodzin, przyjaciół czy znajomych. Stąd też postanowiliśmy miasteczko zawodów umiejscowić w Folwarku konnym Hermanów, w ktorym gwarantujemy, że nikt nie będzie się nudził w oczekiwaniu na powrót kolarzy. Dla samych kolarzy przygotowaliśmy bardzo ciekawą, a zarazem niezwykle ciężką trasą jak na tą część Polski na trzech dystansach do wyboru: ok. 30 km, 60 km, 90 km. Gwarantujemy, że uczestnicy naszego maratonu będą nie tylko cieszyć się samą jazdą, ale będą również mogli podziwać niesamowite widoki tego urokliwego terenu. Patronat honorowy nad imprezą przejęli – Weronika Rybarczyk – Mistrzyni Polski juniorek i Andrzej Kaiser Mistrz Polski w maratonie MTB. Patronat medialny przejęła m.in. Telewizja Polska – TVP Poznań. Przyjedź! Wystartuj! Wygraj! Przeżyj niezapomniane emocje! Do zobaczenia 15 sierpnia!!! Więcej na: http://maraton-hermanow.pl/
Adam620 Napisano 5 Sierpnia 2010 Napisano 5 Sierpnia 2010 Maraton zbliża się dużymi krokami Jeszcze tydzień forumowicze zapisywać na pewno nie zapomniane wrażenia będą
wooki Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam Mam pytanie, jak ciężka będzie trasa Mini i na czym będzie polegać jej trudność (błota/piaski, podjazdy)? Czy ktoś mógłby scharakteryzować ten odcinek? Chciałbym zapisać swojego ojca na ten wyścig (jest to raczej niedzielny rowerzysta) a nie chciałbym wpuścić go na jakąś mine, żeby się nie połamał i nie przeklinał mnie do końca roku. To byłby jego pierwszy wyścig Sam jestem świeżak ale w tym roku jechałem następujące trasy: Powerade: Dolsk-mini, Karpacz-mega, Murowana-mini, Skandia: Chodzież-mini Skoda: Gniezno-mega. Do którego z tych wyścigów można by porównać Hermanów-Mini?
Adam620 Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Trasa mini będzie typowo rodzinnym odcinkiem czyli każdy powinien dać sobie rade Właśnie ten odcinek został stworzony specjalnie dla takich kolarzy trasa mini porównywalna do trasy mini w Gnieźnie piasku, błota nie powinno być przy tej pogodzie podjazdy jakieś się znajdą lecz nie wielkie tak jak już mówiłem trasa mini zaprojektowana specjalnie dla niedzielnych kolarzy jak i całych rodzin Zapraszamy Serdecznie !
miskov17 Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 A jak wygląda sytuacja na mega? Interesuje mnie głównie nawierzchnia...
Adam620 Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Głównie leśne drogi troszkę asfaltu ale to odrobinka i też trochę szutru trasa urozmaicona, krajobrazy ładne prawie cały czas brzegiem warty więc ciekawie będzie
Mod Team michuuu Napisano 6 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 6 Sierpnia 2010 Jakiś stadny objazd planujecie?
Adam620 Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 już kilka razy jechaliśmy tymi drogami ale jeśli będę wiedział że coś się szykuję a nie zapomnę dam Ci znać na PW
Mod Team michuuu Napisano 6 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 6 Sierpnia 2010 Trasa jest już oznakowana? A może ślad gps?
Adam620 Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Mini już jest oznakowana nie wiem jak zresztą ale chyba nie bardzo :/ Tu masz trasę http://maraton-hermanow.pl/trasa.html
Gekon Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 bardzo przyjemna i klimatyczna impreza, polecam na przyszły rok
Mod Team michuuu Napisano 15 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2010 Małe wpadki nie zepsują ogólnego dobrego wrażenia.Jak na pyrlandie całkiem sporo pagórków. Dobry debiut, w przyszłym roku będzie jeszcze lepiej. Ma ktoś fotki z imprezy? Kiedy wyniki na stronie?
anka93 Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 Małe wpadki nie zepsują ogólnego dobrego wrażenia.Jak na pyrlandie całkiem sporo pagórków. Dobry debiut, w przyszłym roku będzie jeszcze lepiej. Ma ktoś fotki z imprezy? Kiedy wyniki na stronie? www.anna-olszanska.pl Postaram się jak najszybciej uporac z obróbką zdjec i wstawię, na stronie głównej jest link, zapraszam do śledzenia na bieżąco;)
kkkrajek18 Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 nie kazdy z obslugi wiedział gdzie trasa dokładnie ma przebiegac. jechałem mini i tak mnie pokierowano, że zrobiłem 37 km zamiast 28...
Mod Team michuuu Napisano 15 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2010 Trafiłem jeden wątpliwy moment, reszta oznakowania ok. Inną sprawą było "delikatne" skracanie trasy. Ale niestety nie jest to wyjątek od reguły ,wszędzie zdarzają się rowerzyści z przerostem ambicji nad umiejętnościami. Tutaj ukłon w stronę organizatorów o dopilnowanie "wątpliwych miejsc". Gdzie takie są można się było dowiedzieć po zawodach przy misce makaronu. No i konsekwencje bez taryfy ulgowej, bez względu na przynależność klubową itp.
elcoyotto Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 wyniki: MINI http://www.pulsarsport.pl/upload/Mini_15.08.2010.pdf MEGA http://www.pulsarsport.pl/upload/Mega_15.08.2010.pdf GIGA http://www.pulsarsport.pl/upload/Giga_15.08.2010.pdf chociaż bardziej chyba pseudo wyniki
Mod Team michuuu Napisano 16 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 16 Sierpnia 2010 wyniki: MINI http://www.pulsarspo..._15.08.2010.pdf MEGA http://www.pulsarspo..._15.08.2010.pdf GIGA http://www.pulsarspo..._15.08.2010.pdf chociaż bardziej chyba pseudo wyniki Wystarczy na początek przeanalizować międzyczasy i wynik końcowy niektórych uczestników, no i wnioski się nasuwają. Szkoda że organizatorzy nie zapewnili lepszej opieki sędziowskiej. No chyba że naiwnie nie wierzyli w niezdrową ambicję co niektórych.
Klosiu Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Heh, rzeczywiscie, w godzine na plaskim maratonie nadrobic 15 minut? Wyglada na to ze cala pierwsza piatka ma swoje za uszami.
anka93 Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Heh, rzeczywiscie, w godzine na plaskim maratonie nadrobic 15 minut? Wyglada na to ze cala pierwsza piatka ma swoje za uszami. To już jest inna kwestia... Jadą po zwycięstwo za wszelką cenę a nie dla satysfakcji czy zabawy - ich sprawa, ale mogliby pomyślec o tych drugich... Ehh, ludzie
Pulse Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Miedzyczasy bezlitosnie to obnazaja, wiadomo przesuniecia sie zdarzaja, ale tutaj widac kant jak na dloni. 5 piatka z mega musiala cos zakombinowac, z giga tez kilka dziwnych zmian pozycji, ale w mega jest to ewidentne. Zalosne.
twmax Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Miedzyczasy bezlitosnie to obnazaja, wiadomo przesuniecia sie zdarzaja, ale tutaj widac kant jak na dloni. 5 piatka z mega musiala cos zakombinowac, z giga tez kilka dziwnych zmian pozycji, ale w mega jest to ewidentne. Zalosne. Powiedźcie mi bo czegoś nie rozumiem Kobieta na GIGA K1 2Koła. 72 rocznik i K1 ??? rocznik tasowałem się z nią nagle jest przed Pawłem który twierdzi że ona go nie wyprzedzała. Myślę że jeśli są jakieś nieścisłości to jest to niezamierzone i spowodowane oznaczeniem trasy wg mnie zbyt ubogo oznaczyli. Tym bardziej, że jeszcze część oznaczeń była pozrywana. Oznaczenia generalnie były mało czytelne. Białe kartki niebieskie strzałki lub pomarańczowe z bardzo małymi grotami. Bardzo dużo osób się pogubiła na trasie. Dystanse się nie zgadzają ... Na GIGA nie było 90km
anka93 Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Powiedźcie mi bo czegoś nie rozumiem Kobieta na GIGA K1 2Koła. 72 rocznik i K1 ??? rocznik tasowałem się z nią nagle jest przed Pawłem który twierdzi że ona go nie wyprzedzała. Myślę że jeśli są jakieś nieścisłości to jest to niezamierzone i spowodowane oznaczeniem trasy wg mnie zbyt ubogo oznaczyli. Tym bardziej, że jeszcze część oznaczeń była pozrywana. Oznaczenia generalnie były mało czytelne. Białe kartki niebieskie strzałki lub pomarańczowe z bardzo małymi grotami. Bardzo dużo osób się pogubiła na trasie. Dystanse się nie zgadzają ... Na GIGA nie było 90km Raczej mało kiedy się zgadzają dystanse, a teraz dzień czy dwa przed trzeba było jeszcze trasę pozmieniac, więc zostało tak wszędzie... Kobiety Giga były open, nie było kategorii. Chodzi chyba o panią Dopierałę? Przypadkowo znalazła się na giga, bo zamiast do mety skręciła na drugą pętlę.
twmax Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Raczej mało kiedy się zgadzają dystanse, a teraz dzień czy dwa przed trzeba było jeszcze trasę pozmieniac, więc zostało tak wszędzie... Kobiety Giga były open, nie było kategorii. Chodzi chyba o panią Dopierałę? Przypadkowo znalazła się na giga, bo zamiast do mety skręciła na drugą pętlę. Generalnie dla mnie dobrze że trasa była krótsza bo mniej cierpiałem (zatrucie żelkiem). Mam pytanie w takim razie po co na mecie facet pytał się jaki dystans jechałem skoro wcześniej zdeklarowałem ? Co jest ważne to co na mecie czy to co zdeklarowałem w zgłoszeniu ? Pozdrawiam
robek18 Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Szanowni Państwo! Byłem w pierwszej piątce na mega. Z międzyczasami faktycznie coś jest nie tak... mamy trochę "straty". Całą trasę objechaliśmy zgodnie z umieszczonymi strzałkami oraz taśmami, za każdym "niepewnym" razem pytając (jeśli takowa osoba była) o drogę obsługę trasy, gdyż pomarańczowe strzałki na białym tle przy tempie w jakim jechaliśmy było ledwo widoczne! (nie wykluczam, że ktoś mógł nas źle pokierować lub po prostu poprzekręcać strzałki (co zdarzało się już na niejednym maratonie w którym brałem udział), jak wszyscy wiemy oznaczenie trasy nie było najlepsze! Kilka drobnych reczy również kulało. Wspomnę również o tych co na pierwszych kilometrach zrobili sobie dość ładny skrót i później jeszcze kolejny... numerów niestety nie pamiętam. Reasumując, za mało punktów kontrolnych oraz sędziów, nie wspominając już o firmie mierzącej czas, która do dekoracji podała nieaktulne wyniki.
Mod Team michuuu Napisano 17 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2010 Raczej mało kiedy się zgadzają dystanse, a teraz dzień czy dwa przed trzeba było jeszcze trasę pozmieniac, więc zostało tak wszędzie... Kobiety Giga były open, nie było kategorii. Chodzi chyba o panią Dopierałę? Przypadkowo znalazła się na giga, bo zamiast do mety skręciła na drugą pętlę. Pkt.10 regulaminu mówi wyraźnie ,że uczestnik deklaruje dystans w trakcie zgłoszenia a jego zmiana w trakcie będzie skutkowała dyskwalifikacją. Bądźmy konsekwentni bo jeżeli regulamin jest proforma to wystarczy określić początek i koniec a reszta się będzie działa sama łącznie z przebiegiem trasy. Traktuję to jako pierwsze koty za płoty, za rok będzie lepiej jeżeli organizatorzy wezmą sobie do serca wszystkie krytyczne uwagi .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.