Skocz do zawartości

[maraton] Hermanów, 15.08.2010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

MARATON MTB HERMANÓW 2010 – jedyny taki maraton!

Miło nam zakomunikować, że już 15 sierpnia odbędzie się I Maraton MTB Hermanów. Organizatorem imprezy jest Towarzystwo Sportowe AGRO Team Środa Wlkp., które powstało zaledwie pół roku temu.

Decyzję o organizacji tego wielkiego przedsięwzięcia podjeliśmy w październiku ubiegłego roku. Od tego czasu rozpoczęliśmy przygotowania do tej imprezy.

Od samego początku chcieliśmy, aby nasz maraton wyróżniał się na tle innych i był prawdziwym świętem kolarzy i ich rodzin, przyjaciół czy znajomych. Stąd też postanowiliśmy miasteczko zawodów umiejscowić w Folwarku konnym Hermanów, w ktorym gwarantujemy, że nikt nie będzie się nudził w oczekiwaniu na powrót kolarzy.

Dla samych kolarzy przygotowaliśmy bardzo ciekawą, a zarazem niezwykle ciężką trasą jak na tą część Polski na trzech dystansach do wyboru: ok. 30 km, 60 km, 90 km. Gwarantujemy, że uczestnicy naszego maratonu będą nie tylko cieszyć się samą jazdą, ale będą również mogli podziwać niesamowite widoki tego urokliwego terenu.

Patronat honorowy nad imprezą przejęli – Weronika Rybarczyk – Mistrzyni Polski juniorek

i Andrzej Kaiser Mistrz Polski w maratonie MTB.

Patronat medialny przejęła m.in. Telewizja Polska – TVP Poznań.

Przyjedź! Wystartuj! Wygraj! Przeżyj niezapomniane emocje!

Do zobaczenia 15 sierpnia!!!

Więcej na: http://maraton-hermanow.pl/

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam

Mam pytanie, jak ciężka będzie trasa Mini i na czym będzie polegać jej trudność (błota/piaski, podjazdy)? Czy ktoś mógłby scharakteryzować ten odcinek? Chciałbym zapisać swojego ojca na ten wyścig (jest to raczej niedzielny rowerzysta) a nie chciałbym wpuścić go na jakąś mine, żeby się nie połamał i nie przeklinał mnie do końca roku. To byłby jego pierwszy wyścig :)

Sam jestem świeżak ale w tym roku jechałem następujące trasy:

Powerade: Dolsk-mini, Karpacz-mega, Murowana-mini,

Skandia: Chodzież-mini

Skoda: Gniezno-mega.

Do którego z tych wyścigów można by porównać Hermanów-Mini?

Napisano

Trasa mini będzie typowo rodzinnym odcinkiem :) czyli każdy powinien dać sobie rade :D Właśnie ten odcinek został stworzony specjalnie dla takich kolarzy :icon_wink:

trasa mini porównywalna do trasy mini w Gnieźnie :icon_lol:

piasku, błota nie powinno być przy tej pogodzie :blink: podjazdy jakieś się znajdą lecz nie wielkie ;)

tak jak już mówiłem trasa mini zaprojektowana specjalnie dla niedzielnych kolarzy jak i całych rodzin :)

Zapraszamy Serdecznie ! :D

Napisano

Głównie leśne drogi :icon_mrgreen: troszkę asfaltu ale to odrobinka i też trochę szutru :) trasa urozmaicona, krajobrazy ładne prawie cały czas brzegiem warty :P więc ciekawie będzie :D

Napisano

już kilka razy jechaliśmy tymi drogami :icon_cool: ale jeśli będę wiedział że coś się szykuję a nie zapomnę dam Ci znać na PW ;)

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Małe wpadki nie zepsują ogólnego dobrego wrażenia.Jak na pyrlandie całkiem sporo pagórków. Dobry debiut, w przyszłym roku będzie jeszcze lepiej. Ma ktoś fotki z imprezy? Kiedy wyniki na stronie?;)

Napisano

Małe wpadki nie zepsują ogólnego dobrego wrażenia.Jak na pyrlandie całkiem sporo pagórków. Dobry debiut, w przyszłym roku będzie jeszcze lepiej. Ma ktoś fotki z imprezy? Kiedy wyniki na stronie?;)

www.anna-olszanska.pl

Postaram się jak najszybciej uporac z obróbką zdjec i wstawię, na stronie głównej jest link, zapraszam do śledzenia na bieżąco;)

• Mod Team
Napisano

Trafiłem jeden wątpliwy moment, reszta oznakowania ok. Inną sprawą było "delikatne" skracanie trasy. Ale niestety nie jest to wyjątek od reguły ,wszędzie zdarzają się rowerzyści z przerostem ambicji nad umiejętnościami. Tutaj ukłon w stronę organizatorów o dopilnowanie "wątpliwych miejsc". Gdzie takie są można się było dowiedzieć po zawodach przy misce makaronu. No i konsekwencje bez taryfy ulgowej, bez względu na przynależność klubową itp.

• Mod Team
Napisano

Wystarczy na początek przeanalizować międzyczasy i wynik końcowy niektórych uczestników, no i wnioski się nasuwają. Szkoda że organizatorzy nie zapewnili lepszej opieki sędziowskiej. No chyba że naiwnie nie wierzyli w niezdrową ambicję co niektórych.:wallbash:

Napisano

Heh, rzeczywiscie, w godzine na plaskim maratonie nadrobic 15 minut? Wyglada na to ze cala pierwsza piatka ma swoje za uszami.

To już jest inna kwestia... Jadą po zwycięstwo za wszelką cenę a nie dla satysfakcji czy zabawy - ich sprawa, ale mogliby pomyślec o tych drugich... Ehh, ludzie :)

Napisano

Miedzyczasy bezlitosnie to obnazaja, wiadomo przesuniecia sie zdarzaja, ale tutaj widac kant jak na dloni. 5 piatka z mega musiala cos zakombinowac, z giga tez kilka dziwnych zmian pozycji, ale w mega jest to ewidentne. Zalosne.

Napisano

Miedzyczasy bezlitosnie to obnazaja, wiadomo przesuniecia sie zdarzaja, ale tutaj widac kant jak na dloni. 5 piatka z mega musiala cos zakombinowac, z giga tez kilka dziwnych zmian pozycji, ale w mega jest to ewidentne. Zalosne.

Powiedźcie mi bo czegoś nie rozumiem Kobieta na GIGA K1 2Koła. 72 rocznik i K1 ??? rocznik tasowałem się z nią nagle jest przed Pawłem który twierdzi że ona go nie wyprzedzała.

Myślę że jeśli są jakieś nieścisłości to jest to niezamierzone i spowodowane oznaczeniem trasy wg mnie zbyt ubogo oznaczyli. Tym bardziej, że jeszcze część oznaczeń była pozrywana.

Oznaczenia generalnie były mało czytelne. Białe kartki niebieskie strzałki lub pomarańczowe z bardzo małymi grotami. Bardzo dużo osób się pogubiła na trasie.

Dystanse się nie zgadzają ... :)

Na GIGA nie było 90km

Napisano

Powiedźcie mi bo czegoś nie rozumiem Kobieta na GIGA K1 2Koła. 72 rocznik i K1 ??? rocznik tasowałem się z nią nagle jest przed Pawłem który twierdzi że ona go nie wyprzedzała.

Myślę że jeśli są jakieś nieścisłości to jest to niezamierzone i spowodowane oznaczeniem trasy wg mnie zbyt ubogo oznaczyli. Tym bardziej, że jeszcze część oznaczeń była pozrywana.

Oznaczenia generalnie były mało czytelne. Białe kartki niebieskie strzałki lub pomarańczowe z bardzo małymi grotami. Bardzo dużo osób się pogubiła na trasie.

Dystanse się nie zgadzają ... :)

Na GIGA nie było 90km

Raczej mało kiedy się zgadzają dystanse, a teraz dzień czy dwa przed trzeba było jeszcze trasę pozmieniac, więc zostało tak wszędzie... Kobiety Giga były open, nie było kategorii. Chodzi chyba o panią Dopierałę? Przypadkowo znalazła się na giga, bo zamiast do mety skręciła na drugą pętlę.

Napisano

Raczej mało kiedy się zgadzają dystanse, a teraz dzień czy dwa przed trzeba było jeszcze trasę pozmieniac, więc zostało tak wszędzie... Kobiety Giga były open, nie było kategorii. Chodzi chyba o panią Dopierałę? Przypadkowo znalazła się na giga, bo zamiast do mety skręciła na drugą pętlę.

Generalnie dla mnie dobrze że trasa była krótsza bo mniej cierpiałem (zatrucie żelkiem). Mam pytanie w takim razie po co na mecie facet pytał się jaki dystans jechałem skoro wcześniej zdeklarowałem ? Co jest ważne to co na mecie czy to co zdeklarowałem w zgłoszeniu ?

Pozdrawiam

Napisano

Szanowni Państwo!

Byłem w pierwszej piątce na mega. Z międzyczasami faktycznie coś jest nie tak... mamy trochę "straty". Całą trasę objechaliśmy zgodnie z umieszczonymi strzałkami oraz taśmami, za każdym "niepewnym" razem pytając (jeśli takowa osoba była) o drogę obsługę trasy, gdyż pomarańczowe strzałki na białym tle przy tempie w jakim jechaliśmy było ledwo widoczne! (nie wykluczam, że ktoś mógł nas źle pokierować lub po prostu poprzekręcać strzałki (co zdarzało się już na niejednym maratonie w którym brałem udział), jak wszyscy wiemy oznaczenie trasy nie było najlepsze! Kilka drobnych reczy również kulało. Wspomnę również o tych co na pierwszych kilometrach zrobili sobie dość ładny skrót i później jeszcze kolejny... numerów niestety nie pamiętam.

Reasumując, za mało punktów kontrolnych oraz sędziów, nie wspominając już o firmie mierzącej czas, która do dekoracji podała nieaktulne wyniki.

• Mod Team
Napisano

Pkt.10 regulaminu mówi wyraźnie ,że uczestnik deklaruje dystans w trakcie zgłoszenia a jego zmiana w trakcie będzie skutkowała dyskwalifikacją. Bądźmy konsekwentni bo jeżeli regulamin jest proforma to wystarczy określić początek i koniec a reszta się będzie działa sama łącznie z przebiegiem trasy.:thumbsup: Traktuję to jako pierwsze koty za płoty, za rok będzie lepiej jeżeli organizatorzy wezmą sobie do serca wszystkie krytyczne uwagi .:wacko:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...