Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a wy jak kupujecie graty do fixa zawsze pytacie skąd właściciel je ma?

druga sprawa że tak to jest jak się kupuje wypaśną ramkę z serii i potem nie wiadomo czy to twoja bo są setki identycznych...

Napisano

Ja wale , przeplatli by przednie kolo na inna obrecz , zamawiali by cinelli unica i zmieniali by mostek ?

k u rewa ludzie.

niech siee ten typ z lfgss wypowie ... a wy juz psy wieszacie.

je ane polskie plociuchy rządne sesacji , na pudelka z tym

Napisano

Ja wale , przeplatli by przednie kolo na inna obrecz , zamawiali by cinelli unica i zmieniali by mostek ?

k u rewa ludzie.

niech siee ten typ z lfgss wypowie ... a wy juz psy wieszacie.

je ane polskie plociuchy rządne sesacji , na pudelka z tym

Brakuje też naklejki San Marco (czy jakoś tak) na skośniej rurze i doszła naklejka COG. Inna też jest sztyca, hamulec i śruby suportu. No i łańcuch inaczej założony. Najłatwiej poznać po szlifach na korbie jakby czółenio z lfgss miał lepsze zdjęcie, a nie jakieś miniaturki z wifona. Brakuje też znaczka na obręczy (naprzeciwko wentyla), ale może to naklejka. Szukamy różnic? ; )

Jednak mam przeczucie, że to jednak ta sama rama i widelec (rozmiar też się zgadza). Bardzo dziwny byłby taki zbieg okoliczności. Inżynierii Rowerowej się nie dziwię i nie oskarżam. Sami mogli się naciąć. Oby angol miał jakiś dowód zakupu z nr seryjnym, żeby się wszystko wyjaśniło.

• Mod Team
Napisano

Słuchajcie moi drodzy jak tak przeczytałem ostatnie trzy strony tego wątku to pozwolę sobie zacytować pana Podbipiętę z Trylogii: " słuchać hadko". Nie pamiętam by w regulaminie był jakiś zapis o ulgach dotyczących słownictwa w którymś wątku.

Nawet jeśli ktoś napisze d*u*p*a* w ten sposób to nadal jest to to samo

Napisano

http://allegro.pl/ra...1363211891.html

Wcale ładna, widelec to krzywy czy tak wygląda tylko?

Co to jest za suport? szukałem na stronie Sheldona i na kolarstwo-szosowe, ale wszystkie pokazanie i opisane niebyły identyczne. Więc co to może być za gwint/jak to się rozbiera/gdzie można podobny na wymianę?

Napisano

może kabekaes nie ubrał tego ładnie w słowa (i chyba nikt się nie spodziewa że będzie inaczej) ale ma rację

nie macie dowodów a pieprzycie bez sensu i psy wieszacie.

dojść można po numerach ramy

w innym przypadku ex-właściciel czinelka może się ugryźć w ucho.

jak mu zaginie labrador to też oskarżycie każdego polaka który właśnie kupił psa tej rasy?

przykre jak komuś rower podpieprzą ale w polsce (przynajmniej teoretycznie) to winę trzeba udowodnić a nie niewinność...

Napisano

TE kurde siejac takie plotki to jeszcze sprawdzcie na psach czy wasze ramy nei sa kradzione , czy wasze telefony maja bezpieczny IMEI , i czy wasza stara nie odwozi was do gimnazjum kradzionym Passatem z germanii.

Daliscie typowi namiar na podobna aukcje ? OK ale teraz sie uspokojcie , bo oskarzanie kogos o kradzież i paserstwo tez moze byc karane.

Napisano

Nikt tu nie oskarża nikogo o to, że ukradł rower a teraz próbuje opchnąć na allegro. Chodzi o to, że w Polsce rowery "na takim poziomie" są rzadkością; jak takie cacko pojawia się na allegro to od razu człowiek się zaczyna zastanawiać "co taki rower robi na allegro?". Przecież nie mówimy tu o romecie sporcie tylko o cinelli vigorelli.

Los chciał, że komuś gdzieś tam w Anglii skradziono bardzo-podobny-rower dosłownie 2-3 tygodnie wcześniej. Przypadek? To już sprawa osobista jak kto łączy ze sobą te dwie sprawy. Jak ukradne kaemesowi jego giosa i po 3 tygodniach wrzuce na allegro z inną sztycą, kierą i z różowymi śrubkami przy blacie to też nie będzie podstaw do podejrzeń..? No proszę was... yo!

Napisano

to troche inna kwestia zią , i albo probujesz być smieszny albo neistety jesteś żałosny i Ci nie wyszło.

Vigorelli to masówka.. w wawie jezdzi chyba ze 2 jak nie 3

Napisano

....

Vigorelli to masówka.. w wawie jezdzi chyba ze 2 jak nie 3

No to rzeczywiście masówka :icon_wink: ale rzeczywiście jedną widziałem... inna sprawa, że brzydal...

Napisano

Ale co jest inną kwestią bo już nie rozumiem? I po co wogóle ta spina...?

Produkowany seryjnie czy nie, fakty są takie, że liczbę vigorelli w Polsce można policzyć na palcach jednej ręki. Może i był sobie taki rower gdzieś tam w lublinie ale żeby miał aż "tyle wspólnego" z tym skradzionym na Wyspach...? Mnie się wydaje to bardzo podejrzane i tyle. Uważam to za słuszne, że ktoś tam z Polski postanowił zainteresować się sprawą i pomóc jakiemuś Anglikowi ustalić gdzie może być jego rower. Czy to jego czy nie go to już sprawa policji.

Pozdrawiam:)

Napisano

Także poekscytujecie sie jak sie sprawa wyjasni .

Wypowiedz bez emotikonek moze brzmiec jak spina , kochany internecie.

Wybacz stary ale mam wiecej postów i moje zdanie jest lepsze.

Napisano

miałem statystykę, siałem kwadrat czi. powiem wam, że widelec przesądza w tym cinelli. mostek ktoś podmienił bo mu się podobał i inny wsadził.

rower został przeszmuglowany przez fejsbuka do polski a w przyszłym roku Cinelli wypuści szlifierki kątowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...