Skocz do zawartości

[do 1500zł] Raczej MTB, szczegóły w temacie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym zakupić nowy rower i potrzebuję pomocy ponieważ im dużej przeglądam forum i informacje tym mam większe wątpliwości co wybrać. Rowerem chciałbym głównie dojeżdżać do pracy 18km w jedną stronę po asfaltowej drodze i bardzo ważne dla mnie jest to abym wkładał w pedałowanie jak najmniej sił z tego co wyczytałem to opony powinny być najlepiej rozmiaru 28 i szerokość 1,6. Około 20% przejechanych km chciałbym przeznaczyć na wypady rekreacyjne za miasto po powiedzmy polnych drogach, żadnego skakania nie będzie ;] Mam 186cm wzrostu i prawie 90kg wagi myślę, że idealny rozmiar ramy dla mnie to 21. Podajcie jaki mam wybór bo na razie to z kołami 28 i szer. 1,6 wydziałem tylko UNIBIKE VIPER za 1700zł czyli troszkę za dużo.

Jest postęp wiem, że mam szukać modeli typu Cross.

Napisano

Dobra chyba mam na razie faworyta. Myślę, że i tak skok jakościowy w porównaniu do mojego 10-letniego górala będzie niebotyczny więc może trochę zaoszczędzę. Dla mnie rowerek wygląda ok, osprzęt też raczej w porządku. Co o nim myślicie? Spełni moje amatorskie oczekiwania? A i teraz ważna rzecz rama 21 czy 23 (wzrost 186cm waga 90kg)?????

Unibike CROSSFIRE 1299zł - http://www.allegro.pl/item1042954089_unibike_crossfire_man_w_wa_darmowa_wysylka_gratis.html

PS: Najlepiej bym kupił Unibike Viper ale na allegro jest tylko rocznik 2010 i cena zaporowa 1699zł :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...