Skocz do zawartości

[buty] Shimano SH-M086 VS Specialized Sport MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam,

Potrzebuje kupic buty do pedałow SPD, muszą byc wygodne do chodzenia marke Shimano mi odrazdali, bo po krótkim czasie sie rozklejają, Jakie doradzacie?

Rozumiem że źle napisałem tytuł tematu, ale chyba adminowi coś się pomięszało ja nie szukam buty Trekkingowe, tylko jak trzeba koniecznie określic to szukam butów sportowych jak Shimano sh- m086 lub Shimano sh-mt42, przważnie muszą byc wygodne do chodzenia, dobrej jakości i ładnie wyglądac, jakie marki polecacie?

Ps:oczywiscie nie muszą chałasowac jak te karbonowe dla zawodowców.

Z góry dzięki

Napisano

Polecam Specialized: http://rowerowysklep.pl/buty-specialized-sport-black-p-4064.html

Mam je od kilku tygodni i jestem pod wielkim wrażeniem. Kupiłem przez internet, bez mierzenia. Rozmiar pasował idealnie. W pierwszej chwili wydają się bardzo dziwne, podeszwa jakby wygięta i bardzo sztywna. Okazało się, że chodzi się w nich tak wygodnie, że gdyby nie to że o nie dbam, to chodził bym w nich na spacery hahah. Dodatkowo jeszcze lepiej się w nich jeździ! Miałem problemy z kolanami, cały ubiegły sezon. Bardzo bałem się przesiadki na buty z zapięciem, okazało się że bez powodu. Teraz jak bardzo bym nie cisnął, nie czuje bólu ;) a wystarczy na chwilę wsiadłem na zwykłych butach, w złym miejscu przyłożyłem stopę i czułem ból w kolanie. Polecam :D

Napisano

Polecam Specialized: http://rowerowysklep.pl/buty-specialized-sport-black-p-4064.html

Mam je od kilku tygodni i jestem pod wielkim wrażeniem. Kupiłem przez internet, bez mierzenia. Rozmiar pasował idealnie. W pierwszej chwili wydają się bardzo dziwne, podeszwa jakby wygięta i bardzo sztywna. Okazało się, że chodzi się w nich tak wygodnie, że gdyby nie to że o nie dbam, to chodził bym w nich na spacery hahah. Dodatkowo jeszcze lepiej się w nich jeździ! Miałem problemy z kolanami, cały ubiegły sezon. Bardzo bałem się przesiadki na buty z zapięciem, okazało się że bez powodu. Teraz jak bardzo bym nie cisnął, nie czuje bólu :) a wystarczy na chwilę wsiadłem na zwykłych butach, w złym miejscu przyłożyłem stopę i czułem ból w kolanie. Polecam :)

Dzięki za porade, Teraz się zastanawiam na dwóch modelach: Shimano SH-M086 i Specialized Sport MTB, interesuje mnie klamra, bym chciał żeby Specy miały ale wyższy model nie wiem ile może kosztowac, pewnie za drogi, a o sprawie shimano nie wiem dlaczego ci co mają te buty, na forum tak ukrywają że szybko się rozklejają, jednak podeszwa Shimano mi się wydaje bardziej przystosowana do chodzenia, co wy na to?

Napisano

Mam Shimano SH-M086 używam ich miedzy innymi do turystyki i są bardzo wygodne można w nich normalnie chodzić,jak jechałem na wyprawe to nawet innych nie brałem, a dużo sie w nich nachodziłem bo po drodze różne miasta zwiedzałem. Jedyny ich minus to troche za długie rzepy, ale ogólnie jestem z nich bardzo zadowolony.

Na allegro idzie je dorwać w fajnej cenie http://allegro.pl/item1042164729_buty_szosowe_shimano_sh_m086_czarne_biale_f_v.html

Napisano

Mam Shimano SH-M086 używam ich miedzy innymi do turystyki i są bardzo wygodne można w nich normalnie chodzić,jak jechałem na wyprawe to nawet innych nie brałem, a dużo sie w nich nachodziłem bo po drodze różne miasta zwiedzałem. Jedyny ich minus to troche za długie rzepy, ale ogólnie jestem z nich bardzo zadowolony.

Na allegro idzie je dorwać w fajnej cenie http://allegro.pl/item1042164729_buty_szosowe_shimano_sh_m086_czarne_biale_f_v.html

Normalnie to już bym kupił ze zwględu na podeszwe i klamre, ale koledzy mocno odradzali...dodatkowe opinie mile widziane.. :)

A Speky mają wkładke body geometry...

• Mod Team
Napisano

Użytkuję Spece Sporty od pół roku, w sumie spokojnie można w nich chodzić, wiadomo że przez sztywną podeszwę komfort nie jest taki jak w normalnych butach, ale chód wygląda normalnie.

Wyższy model to compy mtb.

Napisano

A Speky mają wkładke body geometry...

ps: gdzie dobry sklep rowerowy w Warszawie przy centrum z butami spec i shimano, żeby przymierzyc?

Napisano

Spece Sport'y MTB kupiłem w piątek w skiteam na 17 stycznia, jeszcze nie za dużo jeździłem, była na jednej przejażdżce :) i są bardzo wygodne

To moje pierwsze SPD'y i jak na razie jestem zadowolony.

Wracając do tematu tam w skiteamie przymierzysz te spece (jak i również wyższy model-comp) , mają tam też inne modele ale nie jestem pewien czy mają te shimano , w każdym razie polecam specialized :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...