kemoth5 Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 mam problem z tylnym kołem, wczoraj było centrowane i teraz jest proste, ale ten co centrował powiedział że piasta jest krzywa, widać to po tym że ósemkuje (faluje) wolnobieg, fakt że ta piasta troche przeżyła, doradził mi też że można jeździć bo reszta jest ok, ale zajeździć do końca i wtedy wymienić od razu z wolnobiegiem i łańcuchem... da się to jakoś wyprostować??
Mod Team Puklus Napisano 30 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2010 Wyciąg oś i obadaj jej stan czy nie jest krzywa, i stan konusów czy sie nie pościerały.
Mod Team Odi Napisano 30 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2010 Problem masz również z regulaminem, którego nie przeczytałeś i nie zastosowałeś zakładając temat. Co znaczy krzywa piasta? Falujący wolnobieg to normalna sprawa. Ewentualnie krzywa może być oś. Najpierw zdiagnozuj problem, a potem myśl o wymianach.
kemoth5 Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Napisano 30 Kwietnia 2010 problem został zdiagnozowany na serwisie... i nie mam problemu z regulaminem a teraz dla tych co czytają ze zrozumieniem: wczoraj w piaście wymieniane były łożyska i ośka ponadto cetrowanie, martwi i denerwuje mnie ten falujący wolnobieg, ponieważ przez to zsuwa mi się z widelca i tak dokręcona na max oś ...
Mod Team Puklus Napisano 30 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2010 Może i mam problemy z czytaniem a o wymianie łożysk i ośki nigdzie nie ma wzmianki. problem został zdiagnozowany na serwisie... i nie mam problemu z regulaminem a teraz dla tych co czytają ze zrozumieniem: wczoraj w piaście wymieniane były łożyska i ośka ponadto cetrowanie, martwi i denerwuje mnie ten falujący wolnobieg, ponieważ przez to zsuwa mi się z widelca i tak dokręcona na max oś ... ??
afly Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Może i mam problemy z czytaniem a o wymianie łożysk i ośki nigdzie nie ma wzmianki. ?? Jak widać mamy problem właśnie z czytaniem ze zrozumieniem, albo nie czytamy w myślach autora tematu, moja kaseta też faluje i jest to dla mnie normalne, na pewno nie mam przez to problemów z przurzutakami czy z linią łańcucha - dalej za bardzo nie rozumiem jak piasta może być krzywa skoro oś była wymieniana oO - albo co w niej mogło się skrzywić, oprócz tej osi.
Cox Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Wlasnie wczoraj czysciłem napęd i patrze ze jak sie zakreci kolem np jak rower jest na wieszaku, to kaseta tak jakby troche faluje wy tu niby piszecie ze to normalne, czy to prawda? nic nie jest zepsute? bo sie wczoraj troche przestraszylem ze bede musial piaste wymieniac
smeagul Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Mnie swojego czasu też zaniepokoiło mnie "falowanie" kasety. Jednak po wymianie bębenka, na którym istniał zauważalny luz, falowanie ustało. Dodam, że oczywiście nowy bębenek owego luzu nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.