mucios92 Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 mam takie pytanko . jak mam w tej chwili dobrze ustawione siodło tak , że mnie kolqana nie bola a po jakimś czasie zaczynaja bolec mnie plecy , to znaczy ze mam za wysoko siodło wzgledem kierownicy ?
Arek03170 Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 przez długi czas tez miałem podobny problem0 konkretniej w dolnej czesci pleców. Przestały boleć kiedy wrosłem w rame. Przyczyna byla z duza odleglosc od kierownicy. siedziałem jak kura na grzedzie. Teraz zmieniłem jeszcze mostek ze 120mm na 90 i jest super. :]
mucios92 Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 no dokładnie tak jak ja tez w dolnej czesci pleców
Arek03170 Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 zaloguj sie na wrenchscience.com, znajdz kalkulator i policz jaką powinieneś mieć geometrie, przede wszystkim odległość siodełka od kierownicy (horyzontalnie) U mnie większość wymiarów sie zgadzała z tymi, na których najlepiej mi się jeździło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.