cusek Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Chcę kupić okulary uvex i-vo i teraz tak wezmę szkła szare, to na pewno. Zastanawiam się jeszcze jakie wziąć na ciemne dni/wieczór(22h) kiedy słońca nie ma. Jeżdżę czasami późnym wieczorem drogami gdzie nie ma latarni. Wziąć bezbarwne czy rozjaśniające żółte/pomarańczowe?
Flash3M Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Jak dla mnie zdecydowanie bezbarwne szkła, lubię widzieć świat taki jakim jest w rzeczywistości. Efekt rozjaśniania przez szkła żółte to jak dla mnie efekt placebo, w rzeczywistości nie rozjaśnia, a dodaje koloru żółtego. Jakim cudem miałoby być jaśniej za przyciemnianą (na żółto) szybą?
Chattab Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Też się zastanawiam nad tymi okularami - są jeszcze niebieskie szkła (wyostrzające) i te mnie zaciekawiły. Ktoś takie ma? Ja bym wziął niebieskie, szare i żółte.
grindz0ne Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Bezbarwne są najlepsze na noc. Rozjaśniające żółte dobre na szare dni i mocno pochmurne.
lukaszs Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 ja mam w swoich ciemne szare i bezbarwne.....ale grindzone ma racje z tymi żółtymi fajny efekt w pochmurne dni. mam stare okulary nie rowerowe z żółtymi szkłami i naprawdę trochę jaśniejszy jest świat:-)
blair7 Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Zolte szkla maja to do siebie, ze jak brakuje swiatla dziennego to gorzej przez nie widac. Sa fajne na dni pochmurne. Ja osobiscie uzywam arctica S-30 i mam w nich 3 komplety (szare, zolte i bezbarwne) najczesciej uzywam szarych i bezbarwnych
foly Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Jak dla mnie zdecydowanie bezbarwne szkła, lubię widzieć świat taki jakim jest w rzeczywistości. Tez jestem za takim szklami. Sa tak uniwersalne ze nie chce mi sie zmieniac ich nawet kiedy swieci slonce
lukaszs Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 ja też jeżdzę głównie w bezbarwnych....chyba że jest naprawdę bezchmurne niebo......ale zawsze mam dwie pary szkieł.
DC Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 a co myślicie o fotochromach ? dało by rade w nocy .. celuje tu w firme rudy project
cusek Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Napisano 15 Kwietnia 2010 No to decyzja zapadła szare+bezbarw kiedyś może pomarańczka;) Dzięki chłopaki;)
cichy66 Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Tu tak dla przykładu masz w pliku pdf firmy BBB rodzaje szkieł z ilością procentową przepuszczalności światła i na jaki rodzaj pogody. http://www.bbbparts.com/download/bbb_en.pdf to tak żeby zobrazować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.