Skocz do zawartości

[okulary] jaki kolor szkieł

cusek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę kupić okulary uvex i-vo i teraz tak wezmę szkła szare, to na pewno.

Zastanawiam się jeszcze jakie wziąć na ciemne dni/wieczór(22h) kiedy słońca nie ma.

Jeżdżę czasami późnym wieczorem drogami gdzie nie ma latarni. Wziąć bezbarwne czy rozjaśniające żółte/pomarańczowe?

Napisano

Jak dla mnie zdecydowanie bezbarwne szkła, lubię widzieć świat taki jakim jest w rzeczywistości.

Efekt rozjaśniania przez szkła żółte to jak dla mnie efekt placebo, w rzeczywistości nie rozjaśnia, a dodaje koloru żółtego.

Jakim cudem miałoby być jaśniej za przyciemnianą (na żółto) szybą?

Napisano

Też się zastanawiam nad tymi okularami - są jeszcze niebieskie szkła (wyostrzające) i te mnie zaciekawiły. Ktoś takie ma? Ja bym wziął niebieskie, szare i żółte.

Napisano

ja mam w swoich ciemne szare i bezbarwne.....ale grindzone ma racje z tymi żółtymi fajny efekt w pochmurne dni. mam stare okulary nie rowerowe z żółtymi szkłami i naprawdę trochę jaśniejszy jest świat:-)

Napisano

Zolte szkla maja to do siebie, ze jak brakuje swiatla dziennego to gorzej przez nie widac. Sa fajne na dni pochmurne. Ja osobiscie uzywam arctica S-30 i mam w nich 3 komplety (szare, zolte i bezbarwne) najczesciej uzywam szarych i bezbarwnych

Napisano

Jak dla mnie zdecydowanie bezbarwne szkła, lubię widzieć świat taki jakim jest w rzeczywistości.

Tez jestem za takim szklami. Sa tak uniwersalne ze nie chce mi sie zmieniac ich nawet kiedy swieci slonce :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...