artek15 Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 witam . Od dłuższego czasu mam problem z rowerem Kellys Scarpe . Wytłumacze to na przykładzie: często jadąc dłuższy czas bez pedałowania np. z górki rower odmawia posłuszeństwa , jak by to powiedzieć pedałuje ale napęd nie chce załapać czyli tak jakby wolnobieg, po jakims czasie wszystko wraca do normy . Kolega mial podobny problem i wymienil cale kolo i wszystko ok.. Sądzę że w moim przypadku to tylko piasta albo bębenek . chciałbym prosić o poradę a mianowicie : czy dam rade sam wymienić piastę ? czy musze kupywać całe koło ? mam jeszcze gwarancje do konca miesiąca ale nie wiem czy przyjmą rower z taką usterką ( chodzi o to że pojawia się to co jakiś czas... ) z góry dzięki za odpowiedz .
spons92 Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś rower na gwarancji. Warto spróbować, a nic nie stracisz. Być może jest możliwa wymiana samego bębenka, aczkolwiek jest ona raczej bez sensu. Już lepiej kupić nową piastę. Piastę możesz wymienić sam. Zaplatając szprychy patrzysz jak to jesst w przednim kole i zaplatasz tak samo. Wycentrowanie bez centrownicy może stanowić problem, aczkolwiek ja sobie jakoś radziłem z tym sam. Ale samo centrowanie juz nie wyjdzie tak drogo, jak np. centrowanie + zaplatanie. Kasetę tak samo możesz sam wymienić. Do wymiany piasty i przełożenia kasety potrzebne będą: -płaski śrubokręt -klucz do nypli -klucz do wolnobiegu -bacik do kasety, lub kawałek starego łańcucha -klucz płaski potrzebny do kręcenia kluczem do wolnobiegu (rozmiar zależy od klucza do wollnobiegu).
adriansocho Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 Kolega sugeruje samodzielne przeplatanie koła ale ja sugeruję żebyś się za to nie brał - jest to czynność nietrywialna, i może Ci nie wyjść. Wymiana bębenka czy wolnobiegu będzie łatwiejsza. Jeśli to piasta z bębenkiem to bębenek kosztuje 50zł, koszt wymiany w serwisie to około 20zł. Jeśli jest na gwarancji - koniecznie próbować. Spróbuj wcześniej ustalić w jakich warunkach pojawia się to przeskakiwanie zapadek, żeby jak najlepiej to przedstawić w serwisie. Jeśli masz jakiegoś kolegę który się zna na rowerach to pokaż mu rower - może przyczyna jest inna, albo spowodowana jakimś drobiazgiem? Niestety przez internet albo nawet przez telefon nie wszystko da się ustalić/naprawić/doradzić. Co do zaplatania to mówię serio - od 10 lat zaplatam koła.
tompoe Napisano 14 Kwietnia 2010 Napisano 14 Kwietnia 2010 @spons92: Nie ma to jak fachowa porada. Gościowi padł bębenek, a tu od razu wymiana piasty. @artek15: To że kumplowi wcisnęli nowe koło nie znaczy, ze Ciebie też mają oszukać. Jak pisałem wcześniej u Ciebie na 99% padł bębenek. Inne typu to: 1)jeździsz bez łańcucha 2)jadąc z górki kreciłeś slabiej niż trzeba Jak widzisz to może być tylko bebenek. W najlepszym wypadku sklejone zapadki. Wiem, że ceny części zamiennych shimano są chore, ale mając do wyboru wymianę bębenka i przeplatanie z centrowaniem całego koła wolę to pierwsze.
Mod Team Puklus Napisano 14 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 14 Kwietnia 2010 Jeżeli masz gwarancje jak piszesz to idź do nich. Padnięty bębenek to na pewno nie twoja wina wiec będą musieli wymienić bądź go naprawić jak sie da bo faktycznie mogą sie zapadki sklejać. Jeżeli gwarancja sie skończy i nie będziesz mógł go oddać za free to pozostaje samemu sie tym zająć. Jest operacja prosta. W piastach shimano należy wyciągnąć oś piasty (oczywiście najpierw koło z ramy ). Po wyciągnięciu osi i kulek łożyska, kluczem imbusowym numer 10mm odkręcamy bębenek o zewnętrznej strony (klucz wkładamy od strony bębenka). I to w sumie tyle. Bębenek mozna kupić nowy ale sa drogie a nawet bardzo drogie, czasem bardziej opłaca sie kupić używana piastę na części.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.