easton Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 W moim rowerze turystycznym mam założoną kasetą tylną taką jak w kolarce, małe koronki, a obsługuje ją u mie przerzutka deore xt z długim wózkiem, tak złożony rower już kupiłem. Z każdym przełączeniem łańcuch nie może wpasować się dokładnie w zębatki, coś tryka, nieraz przeskakuje, czy może to być wina tej kasety.
easton Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Napisano 11 Kwietnia 2010 Heh.... gdyby to było do wyregulowania to bym tu nie pisał....
bodziekk Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 "Coś tryka" to trochę zbyt pobieżne stwierdzenie. Najlepiej by było zobaczyć na stojaku co jest nie tak. Może łańcuch za długi? A jaka kaseta i manetki?
easton Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Napisano 11 Kwietnia 2010 Manetki, przerzutka, łańcuch xt a kaseta od kolarki ala nie wiem jaki model, z łańcuchem wszystko jest ok.
Corratec Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Może to być wina tej niekompatybilnej kasety, tak sądzę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.