Skocz do zawartości

[przerzutki]Shimano deore xt vs deore lx

milosszz1889

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Wiadomo że XT jest w tym rankingu najwyższą grupa a co za tym idzie poniekąd najlepszą. Różnica w działaniu w porównaniu z slx chyba nie będzie jakaś znacząca (wręcz żadna) Natomiast XT jest lżejszy, ładniejszy, i ma ceramiczne łożyska kółeczek czego nie mają niższe grupy.

Różnica samych przerzutek nie jest duża natomiast manetek tak bo XT maja inny mechanizm przez co inaczej działają.

• 3 miesiące temu...
Napisano

To ja się podepnę.

Mam rower z nazwy trekingowy (kellys lagoon 2006), osobiście preferuje wycieczki asfaltem, jednak polne drogi i przeklęte krawężniki są nie do uniknięcia. Nie mam widelca z amorem, i najgorsze ważę strasznie dużo (130kg na 190cm). Przednia piasta (RM30) wydaje już dźwięki zachęcające do jej wymiany.

Pytanie czy LX (HB-T660), czy warto dołożyć około 25 zł do XT (HB-M770)?

Napisano

Myślę, że warto dołożyć do XT ze względu na ich uszczelnienie a co za tym idzie - trwałość.

Tak przy okazji podpiąłeś się pod temat dotyczący przerzutek :D

Napisano

Myślę, że warto dołożyć do XT ze względu na ich uszczelnienie a co za tym idzie - trwałość.

Tak przy okazji podpiąłeś się pod temat dotyczący przerzutek :)

szzzz... fu** Mój błąd przepraszam ,jakiś niewyspany byłem.

bogus92 dzięki za dobrą rade. Nabyłem smar, poczytałem, spróbujemy serwisować.

PS. dziś facet w sklepie (który zdobył już wcześniej moje zaufanie), też polecił jeśli już maszynową. Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...