DAMIAN24 Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 w mojej korbie powoli... zaczynają wysiadać łożyska w suporcie. Słyszałem już w kilku miejscach, że w suportach SLX jest słabe uszczelnienie więc pewnie tu leży problem bo roweru nie oszczędzam i jeżdżę wszędzie i w każdych warunkach. Przymierzam się do wymiany i jak na razie najbardziej podchodzi mi suport Chris Kinga z gwarancją na 5lat . Ale proszę też forumowiczów o opinie o nim jak i o innych suportach np. Shimano XTR. I jeszcze zastanawiam się czy warto inwestować w suport z łożyskami ceramicznymi. Ogólnie zależy mi, żeby raz go założyć i mieć spokój na długi czas. Więc proszę o możliwie dużo opinii i propozycje innych długowiecznych suportów pasujących do korby Shimano SLX. moje typy: -chris king http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=32927 -hope http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=25571
Rulez Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Pasują suporty FSA, ale na podstawie własnych doświadczeń nie powiem żeby były bardziej trwałe niż Shimano .
DAMIAN24 Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Napisano 5 Kwietnia 2010 Rulez ty mi nie pisz które są nietrwałe tylko takie, które najdłużej wytrzymają
rzymo Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 tylko takie, które najdłużej wytrzymają Jest jeszcze opcja Accent + łożyska 6805 - cenowo może się to prezentować ciekawie, w zależności od tego ile wymian łożysk te miski przeżyją
Andrew Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 tylko w accentach nie ma żadnego uszczelnienia, więc wymian łożysk może być wiele i często...
pawelsystem Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 ja ostatnio tacie oddałem swoją korbę slx i stwierdziłem ze suport deczko gorzej się kreci wiec kupiłem nowe łożyska wybiłem stare wcisnełem nowe i wygląda ze wszystko ok cała operacja kosztowała mnie 20 złotych polskich
rzymo Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 tylko w accentach nie ma żadnego uszczelnienia, więc wymian łożysk może być wiele i często... Podobnie jak w szosowych Shimano, które mam (jest sam plastik, który przykrywa łożysko) - znacznie większej trwałości łożysk od XT nie zanotowałem, oba równie szybko padały. Same łożyska także znacznie różnią się uszczelnieniem, można wybrać te lepiej zabezpieczone przed nieczystościami Poza tym dużą zaletą Accenta są łożyska 6805 - pasują, nic nie wystaje jak w miskach shimanowskich.
DAMIAN24 Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Napisano 6 Kwietnia 2010 łożysk też mi się nie chce wymieniać i raczej nie chodzi mi o tanie rozwiązania tylko bardzo bardzo trwałe >> coś czuję, że jednak będzie to suport Chris Kinga miał ktoś może łożyska ceramiczne? jakieś doświadczenia z nimi? teorie, że są super trwałe już słyszałem ale jak jest w praktyce?
mati199 Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Poczytaj na l-b. Jest ciekawy wątek odnośnie ceramiki. Wszystko ładnie pięknie dopóki błota nie widzi . . .
DAMIAN24 Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Napisano 6 Kwietnia 2010 czyli podsumowując potrzebuję dobrze uszczelniony suport na dobrze zabezpieczonych przed syfem łożyskach mechanicznych = Chris King. Macie jeszcze jakieś propozycje poza Accentem?
mati199 Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 A tak wg to po jakim przebiegu zaczęło ci się to dziać ?
Rulez Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Pasuje jeszcze Race Face X type - ale jakie ma opinie nie wiem. Chris King na Ebayu 158 Euro
DAMIAN24 Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Napisano 6 Kwietnia 2010 A tak wg to po jakim przebiegu zaczęło ci się to dziać ? przebieg jakieś 3500km lub jak kto woli połowa zeszłego roku + zima Pasuje jeszcze Race Face X type - ale jakie ma opinie nie wiem. Chris King na Ebayu 158 Euro ale na CRC 99£ a z RaceFace też miałem do czynienia i podziękuje, korby dobre ale suporty do d...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.