Skocz do zawartości

[Kompatybilność]

robson691

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam;)

Może zacznę od tego, iż potrzebuję dobrać „konkretne” komponenty do mojego Bike, o których zaraz pokrótce napiszę. Chcę dobrać je tak - aby wszystko było jak najbardziej kompatybilne i nie było zbędnych problemów w codziennym użytkowaniu. Muszę przyznać że: „z osprzętem rowerowym mam tyle wspólnego, co abstynent z alkoholem” :blink: Dlatego między innymi znalazłem się tutaj i korzystając ze sposobności ,chciałem poprosić kogoś, a właściwie wszystkich użytkowników którzy mają cos w tym temacie do powiedzenia o wyrażenie „swojej opinii” za co z Góry-BIG THANKS :)

A więc osprzęt który chcę zamówić będzie z FIRMY – (SHIMANO) a przedstawia się następująco :

Korby - Shimano SLX FC-M660 175mm 44-32-22

Przerzutka tył - SHIMANO XT RD-M771-SGS Długi wózek

Przerzutka przód - SHIMANO FD-M771 Deore XT

Manetki - Manetki Shimano SLX SL-M660 LX 3x9

CZY WYMIENIONY POWYZEJ OSPRZĘT, BĘDZIE ZE SOBĄ KOMPATYBILNY…???

Z Góry Dzięki Za Odpowiedź ;)

Potrzebuje jeszcze do tego dokupić :

KASETĘ – Do kwoty max 150 zł - Kompatybilną z powyższymi komponentami.

ŁAŃCUCH – Do kwoty max 70 zł - Kompatybilny z powyższymi komponentami.

Proszę o konkretne propozycje odnośnie KASETY I ŁAŃCUCHA – Oczywiście cenowo mogą być - (minimalnie zmodyfikowane) ;)

Czekam na WASZE odpowiedzi i propozycje, za co serdecznie Z GÓRY DZIĘKUJĘ :)

• Mod Team
Napisano

Oczywiście wszystko będzie kompatybilne i chodzić musi bez najmniejszych problemów :blink: Kasetę bierz XT lub SLX zależnie od tego ile chcesz wydać i jak Bardzo zależy Ci na tych kilkudziesięciu gramach różnicy wagowej. Łańcuch brałbym Campagnolo Record C9 bo przedłuży on żywot napędu. Sam niebawem będę taki kupował zmieniając napęd. A jeśli uprzesz się na łańcuch Shimano to bierz XT/XTR.

• Mod Team
Napisano

Ewentualnie zamiast kupić kasetę XT zakup SLX i różnicę dołóż do manetek XT.

Wybrany przez ciebie osprzęt będzie oczywiście kompatybilny w 100%.

• Mod Team
Napisano

Popieram, można też przednią XT zamienić na starszego LX nie powinno być znaczącej różnicy w pracy a w cenie i owszem a różnice dołożyć do manetek XT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...