ufon73 Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam co sądzicie o tym rowerku . Bardzo mi się spodobał zarówno z wyglądu jak i z ceny ... Jestem początkujący w dirtach i tych innych sprawach wiec ten rower chyba będzie dobry do jazdy po lesie i kilku hopach . Mam 174 wzrostu wiec jaki rower powinien być ? Zależy mi ta tym rowerze ale pytam się Was forumowiczów .Słyszałem od kolegi że te amortyzatory nie dadaja sie do dirtu a bardziej do streetu http://www.allegro.pl/item979768904_nowy_mongoose_fireball_dirt_street_tarcze_napinacz.html
toks89 Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 cześć ja też chetnie podpinam sie do tej wypowiedzi bo sam szukam roweru dla siebie... zastanawiam sie wlasnie nad tym mongoosem albo nad northteckiem blade 2 http://www.allegro.pl/item985234965_extra_dirt_dual_northtec_blade_ii_ostatnie_okazja.html
KiCaK Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Według mnie najlepszym dla was rozwiązaniem będzie KROSS SIGN DS 2 jest to sprawdzony i porządny rower i w tym przedziale cenowym nie sądzę żebyście znaleźli coś lepszego lub możecie poszukać jakiejś używki choć lecz nie sądzę żęby w tych pieniądzach się udało. Ten wydaje się ciekawy tylko ten amorek to jakieś nieporozumienie http://allegro.pl/item986593929_rower_octane_one_void_dartmoor_street_dirt_dh.html To też może być ciekawe http://allegro.pl/item979548793_okazja_rower_ns_metropolis_nie_holy_bitch_suburban.html
toks89 Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 wiem ze kross sign ds 2 jest dobrym rowerkiem... tylko jedna rzecz ktora najbardziej mnie w nim odstrasza to kolor ramy.. wiem ze da sie taka rame przemalowac tylko niewiem jak jest wtedy z gwarancja... ??
KiCaK Napisano 10 Kwietnia 2010 Napisano 10 Kwietnia 2010 Sądzę ,że to nie wpływa na gwarancję bo nie wpływa na wytrzymałość roweru więc nie widzę powodu dla którego mieli by zabrać gwarancję
afly Napisano 10 Kwietnia 2010 Napisano 10 Kwietnia 2010 Sądzę ,że to nie wpływa na gwarancję bo nie wpływa na wytrzymałość roweru więc nie widzę powodu dla którego mieli by zabrać gwarancję O ile podczas malowania nie zostaną zamazane numery ramy itp..
toks89 Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 a nie orientujecie się jaki bylby koszt takiego malowanka ? a i czy ja jako poczatkujacy dam rade porozbierac rower z wszystkich czesci a potem je poskladac ? czy jest to na tyle trudne ze trzeba byloby sie poradzic eksperta ?
ufon73 Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Napisano 20 Kwietnia 2010 a jakie są wasze opinie na temat Mongoose fireballa ? Czy jest dużo gorszy od Krossa sign ds 2? szczeże mówiac tez mi sie nie podoba kolor ramy w signie
toks89 Napisano 20 Kwietnia 2010 Napisano 20 Kwietnia 2010 stary kupuj signa ds 2 ja dzis kupilem! jutro mi przyjdzie mongoose ma fajna rame, ale zwykle mechaniczne hamulce, rst launch... i sramy x4... wszystko mowi samo za siebie mongoosa kupisz za 1349 a signa za 1449 wiec stowka roznicy a jezeli chodzi o sprzet to przepasc mi tez sie kolor signa nie podoba ale bede go przemalowywal ;P aa i dzieki forumowiczom za wsparcie!
Mod Team bogus Napisano 20 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 20 Kwietnia 2010 Mongoose'a Fireball można bardziej porównać do Krossa Sign DS. DS2 to niemal inna kategoria. Choć pod rozbudowę nie wiem którego bym wybrał, a wtedy patrzyłbym głównie na jakość ramy.
ufon73 Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Napisano 21 Kwietnia 2010 kurde nie wiem co myśleć raczej jestem za mongoosem bo czytałem o wadach ds
BIGAlus Napisano 21 Kwietnia 2010 Napisano 21 Kwietnia 2010 stary kupuj signa ds 2 ja dzis kupilem! jutro mi przyjdzie mongoose ma fajna rame, ale zwykle mechaniczne hamulce, rst launch... i sramy x4... wszystko mowi samo za siebie mongoosa kupisz za 1349 a signa za 1449 wiec stowka roznicy a jezeli chodzi o sprzet to przepasc mi tez sie kolor signa nie podoba ale bede go przemalowywal ;P aa i dzieki forumowiczom za wsparcie! Właśnie chciałem to napisać, hamulce możesz sobie wsadzić, RST i sramy także.. Kupuj Sign'a, bo szkoda kasy na tego Mongoose'a.
micha09 Napisano 21 Kwietnia 2010 Napisano 21 Kwietnia 2010 przeczytales o wadach ds ale 1 (zwyklego) i tych wad jest duzo bo znacznie wiecej jest ds`ow niz fireball`i bierz ds2 bo tak naprawde to nawet nie 100 zl zaoszczedzasz tylko 1000zl
toks89 Napisano 21 Kwietnia 2010 Napisano 21 Kwietnia 2010 spoko ziomek ja tez bylem za mongoosem na poczatku ;P potem za northteckiem blade 2 ale jak poszedlem do sklepu i zobaczylem jak podniesli cene w przeciagu tygodnia (ponad 200 zl z 1679 na 1899) to powiedzialem nie ma bata- nie kupuje ;p no i kupilem signa ds 2, jutro mi przyjdzie i bede szalal
ufon73 Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Napisano 22 Kwietnia 2010 zastanawiam sie i zastanawiam i myśle nad northeck blade
toks89 Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 hm ja tez caly czas bylem za blade'em, fajnie wyglada, ma fajny amor ale zwykle mechaniczne tarczowki no i shimano alivio.. dosc dlugi tylni widelec i jest DROGI. za troche mniej kupisz signa ds 2 z lepszym sprzetem (tylko troche gorszym wygladem ;p) ale jak to wszyscy - na rowerze ma sie dobrze jezdzic kolor jest nie ważny
Sonix Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 Panowie jeśli chodzi o kolor to przecież kolorem się nie jeździ tylko rowerem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.