murmur Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witam serdecznie. Chciałbym odkręcić koło z przerzutką Nexus w piaście, a nigdy się za to nie zabierałem i boję się cokolwiek zepsuć. Jakieś porady, sugestie byłyby mile widziane. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witam serdecznie. Chciałbym odkręcić koło z przerzutką Nexus w piaście, a nigdy się za to nie zabierałem i boję się cokolwiek zepsuć. Jakieś porady, sugestie byłyby mile widziane. Pozdrawiam serdecznie. Koło się trzyma tylko na dwóch dużych nakrętkach na osi. Przedtem warto rozkuć/rozpiąć łańcuch i odczepić linkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 A po co rozkuwać/rozpinać łańuch? Jaki to Nexus 3,4,7,8 biegów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murmur Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 3 biegi z mechanizmem wystającym poza piastę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 A po co rozkuwać/rozpinać łańuch? Zależnie od haków możesz nie być w stanie wyjąć koła. 3 biegi z mechanizmem wystającym poza piastę. To taka jak moja - dwie nakrętki na końcach osi i imbus 5, trzymający ten plastikowy element, w którym montuje się linkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Zależnie od haków możesz nie być w stanie wyjąć koła.To taka jak moja - dwie nakrętki na końcach osi i imbus 5, trzymający ten plastikowy element, w którym montuje się linkę. Ciekawe, pierwsze słyszę o rozkuwaniu łańcucha podczas wyjmowania koła Zapomniałeś o śrubie trzymającej ramię hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.