Leesiuu Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Witam, jako nowy użytkownik forum Chciałem się zapytać, czy mój wybór hamulców [ LINK ] będzie dobry. Jeżeli macie jakieś inne propozycje tarczówek tak do 120-130 zł to podzielcie się swoimi pomysłami. Aa. I najlepiej jakby zaciski były białe Nie KRZYCZYMY w tematach. 1415chris
Fenthin Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Osobiście wziąłbym Avidy BB5. Może i zaciski nie są białe, ale hamulce są naprawdę dobre.
Leesiuu Napisano 30 Marca 2010 Autor Napisano 30 Marca 2010 mam TEN rower. 160mm tarcza mi wystarczy? Widziałem wcześniej te Avidy, dzięki za propozycję i przy zakupie pomyślę jeszcze o nich
YankeZ Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 Z tarczówek mechanicznych seria BB jest naprawdę godna polecenia. Ja osobiście posiadam (jeszcze) Tektro IOX i jestem z nich też dosyć zadowolony mam TEN rower. 160mm tarcza mi wystarczy? rower tak jakby zakrawa pod dual, ale nie wiemy dokładnie do czego go używasz. Napisz coś więcej-> powiemy Ci coś więcej
Leesiuu Napisano 31 Marca 2010 Autor Napisano 31 Marca 2010 Głównie do jazdy po drogach i w terenie [lasy, pola]. Nic wyczynowego Poza tym te Tektro to sprzedaje gościu za 200 zł za 2 szt. z tarczami [tylko 160mm] i jednak chciałbym je wziąć. Cena dobra, tym bardziej że teraz też jeżdżę na 160mm, tyle że jakieś chińskie [krzywe, psują się] ;D
YankeZ Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 To w takim razie 2x 160mm powinny wystarczyć. Jeśli chodzi o "chińskie, krzywe tarcze" jak najbardziej będzie Ci się opłacało wymienić Jeśli masz finansową możliwość wyboru pomiędzy BB a IOX to bierz te pierwsze, choć ja nie miałem z Tektro żadnych problemów, to część osób na nie narzeka, a na BB jakoś mniej jest tych negatywnych opinii...
Poczwar Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 Mam zamiar kupić Avid BB5 i troszkę poczytałem opinii o nich i muszę stwierdzić że są one bardzo dobre!! Jak starczy ci pieniędzy to bierz avidy.
YankeZ Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 Dzięki wielkie za pomoc Nie ma sprawy Od tego jest bike-ekipa
Leesiuu Napisano 31 Marca 2010 Autor Napisano 31 Marca 2010 Mam zamiar kupić Avid BB5 i troszkę poczytałem opinii o nich i muszę stwierdzić że są one bardzo dobre!! Jak starczy ci pieniędzy to bierz avidy. Skoro polecają mi też tektro to jednak je wezmę. Są troszeczkę tańsze i mają odpowiadający mi wygląd Przy okazji nie chcąc zakładać nowego tematu ile zapłacę za przemalowanie ramy 14' na czarny mat?
Schwefel Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 Szkoda wkładać nawet 10zł w tego makrokesza. Kup najtańszy spray i go sam przemaluj.
Leesiuu Napisano 31 Marca 2010 Autor Napisano 31 Marca 2010 właśnie boję się samemu żeby nie poodpadał za szybko. Podajcie jakiś konkretny powód który mnie przekona do malowania PS. pisząc makrokesza co masz na myśli?
Mod Team Puklus Napisano 31 Marca 2010 Mod Team Napisano 31 Marca 2010 http://www.forumrowerowe.org/topic/27903-makrokesz-ostreenie-przed-zakupem-zbyt-taniego-roweru/ To miał na myśłi.
Leesiuu Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Napisano 1 Kwietnia 2010 Sory bardzo, ale może rower w całości nie jest idealny, ale swoje wytrzymuje. I właśnie jego najlepszą zaletą jest rama. 7 stówek które wydałem na cały rower tak naprawdę poszło w ramę, koła, siodełko i kierownicę. Więc jeszcze tak dużo nie straciłem Mogę panie adminie dostać normalną wypowiedź. Wiem, jaki "złom" [po części] kupiłem, ale staram doprowadzić go w tym roku do stanu używalności
Schwefel Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Dostałeś normalną odpowiedź, ja zdania nie zmieniam po napisaniu przez ciebie "najlepszą zaletą jest rama". Na tej ramie można się tylko połamać, a jeżeli sądzisz, że ona jest najlepsza to wychodzi tylko twoja niewiedza. Za te 7 stówek mogłeś kupić używanego Signa albo uzbierać 3 stówki więcej i kupić nowego. To jest rower na którym można bezpiecznie ćwiczyć. Szkoda, że przed zakupem się nie zapytałeś na forum, bo tak jesteś 7 stów w plecy. Przez samo pomalowanie nie doprowadzisz tego wynalazku do używalności, bo tu z miejsca trzeba wymienić ramę, amor, koła i hamulce.
kubek20 Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Zgadzam się z Schwefelem, tylko ja bym już kupił cały nowy rower, bo tam raczej wszystko do wymiany. Jak chodzi o hamulce jednak bym wybrał Avidy...
Leesiuu Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Napisano 1 Kwietnia 2010 a jeżeli sądzisz, że ona jest najlepsza to wychodzi tylko twoja niewiedza. z tego zestawu Jak kupowałem, to nie pomyślałem żeby się zapytać czy to będzie dobry wybór.. Niestety za błędy się płaci. Dobra, temat chyba zamknięty
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.