Skocz do zawartości

[hamulce] Tekro Novela

Leesiuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jako nowy użytkownik forum :woot:

Chciałem się zapytać, czy mój wybór hamulców [ LINK ] będzie dobry. Jeżeli macie jakieś inne propozycje tarczówek tak do 120-130 zł to podzielcie się swoimi pomysłami.

Aa. I najlepiej jakby zaciski były białe :down:

Nie KRZYCZYMY w tematach. 1415chris

Napisano

mam TEN rower. 160mm tarcza mi wystarczy?

Widziałem wcześniej te Avidy, dzięki za propozycję i przy zakupie pomyślę jeszcze o nich :thumbsup:

Napisano

Z tarczówek mechanicznych seria BB jest naprawdę godna polecenia. Ja osobiście posiadam (jeszcze) Tektro IOX i jestem z nich też dosyć zadowolony :)

mam TEN rower. 160mm tarcza mi wystarczy?

rower tak jakby zakrawa pod dual, ale nie wiemy dokładnie do czego go używasz. Napisz coś więcej-> powiemy Ci coś więcej ;)

Napisano

Głównie do jazdy po drogach i w terenie [lasy, pola]. Nic wyczynowego :)

Poza tym te Tektro to sprzedaje gościu za 200 zł za 2 szt. z tarczami [tylko 160mm] i jednak chciałbym je wziąć. Cena dobra, tym bardziej że teraz też jeżdżę na 160mm, tyle że jakieś chińskie [krzywe, psują się] ;D

Napisano

To w takim razie 2x 160mm powinny wystarczyć. Jeśli chodzi o "chińskie, krzywe tarcze" jak najbardziej będzie Ci się opłacało wymienić :mellow:

Jeśli masz finansową możliwość wyboru pomiędzy BB a IOX to bierz te pierwsze, choć ja nie miałem z Tektro żadnych problemów, to część osób na nie narzeka, a na BB jakoś mniej jest tych negatywnych opinii... ;)

Napisano

Mam zamiar kupić Avid BB5 i troszkę poczytałem opinii o nich i muszę stwierdzić że są one bardzo dobre!! Jak starczy ci pieniędzy to bierz avidy.

Napisano

Mam zamiar kupić Avid BB5 i troszkę poczytałem opinii o nich i muszę stwierdzić że są one bardzo dobre!! Jak starczy ci pieniędzy to bierz avidy.

Skoro polecają mi też tektro to jednak je wezmę. Są troszeczkę tańsze i mają odpowiadający mi wygląd :D

Przy okazji nie chcąc zakładać nowego tematu ile zapłacę za przemalowanie ramy 14' na czarny mat? ;)

Napisano

właśnie boję się samemu żeby nie poodpadał za szybko. Podajcie jakiś konkretny powód który mnie przekona do malowania :D

PS. pisząc makrokesza co masz na myśli? :)

Napisano

Sory bardzo, ale może rower w całości nie jest idealny, ale swoje wytrzymuje. I właśnie jego najlepszą zaletą jest rama. 7 stówek które wydałem na cały rower tak naprawdę poszło w ramę, koła, siodełko i kierownicę. Więc jeszcze tak dużo nie straciłem :)

Mogę panie adminie dostać normalną wypowiedź. ^_^ Wiem, jaki "złom" [po części] kupiłem, ale staram doprowadzić go w tym roku do stanu używalności :D

Napisano

Dostałeś normalną odpowiedź, ja zdania nie zmieniam po napisaniu przez ciebie "najlepszą zaletą jest rama". Na tej ramie można się tylko połamać, a jeżeli sądzisz, że ona jest najlepsza to wychodzi tylko twoja niewiedza. Za te 7 stówek mogłeś kupić używanego Signa albo uzbierać 3 stówki więcej i kupić nowego. To jest rower na którym można bezpiecznie ćwiczyć. Szkoda, że przed zakupem się nie zapytałeś na forum, bo tak jesteś 7 stów w plecy.

Przez samo pomalowanie nie doprowadzisz tego wynalazku do używalności, bo tu z miejsca trzeba wymienić ramę, amor, koła i hamulce.

Napisano

a jeżeli sądzisz, że ona jest najlepsza to wychodzi tylko twoja niewiedza.

z tego zestawu :)

Jak kupowałem, to nie pomyślałem żeby się zapytać czy to będzie dobry wybór.. Niestety za błędy się płaci.

Dobra, temat chyba zamknięty :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...