aretzky Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 czy jest sens do hardtaila montowac przerzutke E-type? przy okazji wymiany korby na cos ze sztywna osia kusi mnie... dla wlasnej wygody pozniejszego montazu i ustawiania. mysle o SLXie e-type i jesli to glupi pomysl wybijcie mi to szybko z glowy
bendus Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 To nie jest kwestia sensu, tylko tego, że niektóre ramy tego wymagają. Przerzutka E-type nie jest mocowana tylko pod miską suportu, ale też przykręcana śrubą do ramy, która powinna mieć w tym celu specjalny otwór w rurze podsiodłowej.
Rulez Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 A jeśli ma ten gwintowany otwór, wtedy jest sens, będzie zawsze w osi korby i na odpowiedniej wysokości i sztywna. Bez tego, to tyklo ekstrawagancja, przerzutka będzie wiotka.
aretzky Napisano 2 Marca 2010 Autor Napisano 2 Marca 2010 no to mi ja wybiliscie z glowy dzieki. BTW. a czy jest mozliwosc nawiercenia soie w ramie odpowiedniego otworu? czy juz dokumentnie fantazjuje?
aretzky Napisano 2 Marca 2010 Autor Napisano 2 Marca 2010 ech, cholera, a liczylem ze skonczy sie pieprzenie z ustawianiem tego wynalazku...
Brooce Napisano 4 Marca 2010 Napisano 4 Marca 2010 Miałem przerzutkę SLX e-type przez... sezon. Bez przykręcenia do ramy. Trochę się kołysała, owszem - ale swoje zadanie spełniała, biegi zmieniała. Nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale jeśli rama Ci nie pozwala na zamontowanie "zwykłej" przerzutki a zależy Ci na takiej - to myślę że można się szarpnąć. Jeśli będzie aż tak źle, to zawsze możesz sprzedać...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.