supergdynia Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 Witam,moglby mi ktos sprecyzowac czy Recon RACE o wiele odbiega od Reby SL?a moze praca jego jest lepsza?z góry dzieki za odp.
wojtekkrakow Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 Recon ma jedną komorę powietrzną, Reba dwie - to zmienia całkowicie podejście do pracy amortyzatora i możliwości ustawienia - na korzyść Reby oczywiście. Oprócz tego Reba jest lżejsza. Generalnie Recona kupować się nie opłaca jeśli nie ma na niego okazji cenowej, bo pracuje tak samo jak tańsza Tora, różnica tylko wagowa na korzyść Recona. Przy typowych cenach jak Cię stać, bez wahania między tymi dwoma bierz Rebę.
miskov17 Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 Recon ma jedną komorę powietrzną, Reba dwie Oba mają 2 komory komory powietrzne, tyle, że w Reconie pompuje się je jednym zaworem, Reba dwie - to zmienia całkowicie podejście do pracy amortyzatora i możliwości ustawienia - na korzyść Reby oczywiście. Nie koniecznie, Recona znacznie łatwiej ustawić a praca będzie bardzo porównywalna. pracuje tak samo jak tańsza Tora Bardzo odważne stwierdzenie - jeździłeś? Równie dobrze byłoby napisać, że Tora 318 to prawie Reba... Jeżeli oczekujesz łatwej regulacji bez bawienia się w Dual Air, to bierz Recona a te 100g jakoś przebolejesz.
tobo Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 z posiadanych przeze mnie powietrzniakow te jednokomorowe byly zdecydowanie przyjazniejsze uzytkownikowi takiemu jak ja. niedlugo bede jednak znowu mial mozliwosc pomeczyc dual aira, podobno w poprawionej wersji 2010, wiec zobaczymy...
supergdynia Napisano 24 Lutego 2010 Autor Napisano 24 Lutego 2010 Generalnie chodzi o ten amor http://www.allegro.pl/item921781786_amortyzator_rock_shox_recon_race.html
wojtekkrakow Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 Miskov17 - tak racja dwie komory negatywna i pozytywna pod jednym zaworem - to miałem na myśli z rozpędu napisałem jedna komora. Recona łatwiej ustawić ale nie daje tyle możliwości co Reba to chyba oczywiste. Rebę możesz ustawić dzięki osobnym regulacją tych komór tak że będzie miękka a nie będzie nurkowała. W przypadku Solo Air albo twardo i bez nurkowania, albo miękko i nurkowanie. Oczywiście nie wnikam w różnice poszczególnych roczników, ale tak między Torą i Reconem istnieje wagowa różnica, ale nie ma różnic w pracy. Jeździłem i rozbierałem. Bebechy mają takie same. Takie same mając na myśli oczywiście modele standardowe solo air. Bo Recon ma więcej odmian, istnieją wersje o większym skoku niż Tora.
Schwefel Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 Ale jak się już pomęczy Dual Air to ten system będzie lepiej pracował niż Solo Air. Mi średnio zajmuje to 5 dni.
Rulez Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 Z tego co można wyczytć w temacie o Rebie, jet wielu bardzo niezadowolonych z Dual Air
Schwefel Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 Tak to jest jak ludzie nie potrafią się bawić powietrzem Ja niezmiernie żałuję, że RS wycofał się z produkcji damperów z Dual Air
wojtekkrakow Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 Generalnie chodzi o ten amor http://www.allegro.p...recon_race.html W tym przypadku mimo wszystko wziął bym tego Recona. Za taką cenę jak najbardziej. Jeśli tylko masz pewność, że faktycznie jest używany 1 miesiąc. Pozostaje jeszcze kwestia gwarancji, ale to już Twój wybór.
tobo Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 Tak to jest jak ludzie nie potrafią się bawić powietrzem Ja niezmiernie żałuję, że RS wycofał się z produkcji damperów z Dual Air a moze nie lubia? skoro mozna rozwiazac problem prosciej. w pojedynku wrazliwosci fox float troszku przegrywal z revelationem dual air jednak ogolnie mial zdecydowanie wiecej plusow niz minusow
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.