Skocz do zawartości

Author Racing Club!!

Żbik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Malik, tylko nie zapędź się za bardzo z tymi zmianami, bo niedługo ramę wymienisz he he :D

A tak na poważnie, to kiedy przewidujesz zakończenie zmian? Musze parę pomysłów podkraść :):)

To sa juz ostatnie zmiany. Natomiast co do ramy ... myslalem o carbonie ale mi przeszlo :)

• Mod Team
Napisano

Malik, przyznam,że podziwiam Twój neoprenowy upór-zakładasz mimo rozczarowania i kategorycznemu NIE dla tego wynalazku.

Ostatnie zmiany- taaa, jasne

A propos niebieskich dodatków- wystarczająca ich ilość jest na ramie, zresztą niebieskie dodatki KCNC mają zbyt majtkowy kolor.

Na zakończenie- wyjątkowośc roweru nie musi polegać na niezliczonej ilości kolorowych dodatków, sam fakt poskładania roweru na ramie niezbyt popularnego w Polsce producenta z kosekwentnie dogranymi komponentami juz stanowi o jego indywidualności.

BTW- brak mi jeszcze innej korby ( Noir? )- zreszta widzę,że obrany został kierunek ( ciekawie czy świadomie) stworzenia roweru No Shimano Bike.

FW66- pełen szacunek dla roweru- naprawdę nietuzinkowa maszyna.

P.S.

Malik, czemu zrezygnowałeś z karbonowej ramy? Jakieś konkretne przyczyny?

Napisano

Malik, przyznam,że podziwiam Twój neoprenowy upór-zakładasz mimo rozczarowania i kategorycznemu NIE dla tego wynalazku.

Ostatnie zmiany- taaa, jasne

A propos niebieskich dodatków- wystarczająca ich ilość jest na ramie, zresztą niebieskie dodatki KCNC mają zbyt majtkowy kolor.

Na zakończenie- wyjątkowośc roweru nie musi polegać na niezliczonej ilości kolorowych dodatków, sam fakt poskładania roweru na ramie niezbyt popularnego w Polsce producenta z kosekwentnie dogranymi komponentami juz stanowi o jego indywidualności.

BTW- brak mi jeszcze innej korby ( Noir? )- zreszta widzę,że obrany został kierunek ( ciekawie czy świadomie) stworzenia roweru No Shimano Bike.

FW66- pełen szacunek dla roweru- naprawdę nietuzinkowa maszyna.

P.S.

Malik, czemu zrezygnowałeś z karbonowej ramy? Jakieś konkretne przyczyny?

Wiesz co to nawyk z projektowania chlodzenia ciecza w kompach. Musze to zobaczyc na wlasne oczy aby stwierdzic czy dana kolorystyka pasuje do ogolu czy nie. Dlatego chce sprobowac... nie bedzie pasowalo to sie pozniej zmieni, nie widze w tym zadnego problemu. Zgodze sie z Toba co do odcienia blue od KCNC - nie pasowal mi do konca... cos w nim bylo nie tak. Stad kierunek kolorystyczny black carbon/white plus male ( bardzo male ) wstawki red - nawiazujace do nielubianych kol :) i hamulcow. Poskladam wszystko i bedziemy komentowac ... kolo srody ma wszystko przyjsc.

Kolejna sprawa rama ... nie zrezygnowalem kategorycznie :D Na ten rok bedzie taki rower, aaaaa w przyszlym moze ta rama zagosci:

Master.jpg

Napisano

Kocie, ale z tym "mało popularnym producentem" to trochę przegiąłeś. Wystarczy wejść na BS by zobaczyć, że Author to jedna z najpopularniejszych marek rowerów w Polsce zaraz obok Kellysów, Merid i Giantów.

Fakt, że 3/4 z tych rowerów to tanie modele mające się nijak do omawianego tu egoisty.

A mając na myśli oryginalność roweru nie mówiłem o niezliczonej ilości kolorowych dodatków, a raczej o ich przemyślanym doborze, który sprawia, że rower wyróżnia się z tłumu nie tylko za sprawą malowania samej ramy.

Napisano

Ok w przerwach nauki do wszczecia postanowilem nastepujaca rzecz... Wraca niebieski neopren ( juz ladnie wymyty ) jako nawiazanie do niebieskiego akcentu na ramie i mojej koszulki :), czerwony caps na kierownice jako nawiazanie do kol ( w glownej mierze ) oraz do czerwonych elementow w sterowni, czarne zaciski kol i sztycy - uklon w strone carbonu w rowerze i wszystko co black.

Napisano

Acha, ok. Nie zrozumiałem Cie w takim razie. Authory są bardzo okej, moim zdaniem i obsługę klienta mają spoko.

Napisałem maila do nich czy by mi nie podesłali naklejek do ganga (jak chciałem go malować) i odpowiedź prośbą o podanie adresu. Po miesiącu przyszedł list, a w nim arkusz naklejek :) Niestety nie do ganga, a ogólne authorowskie, bo tych konkretnych już nie mieli.

Malik - no ok, zobaczymy jak to będzie wyglądało :)

Powiem Ci tylko, że dałbym wiele za to żeby mój spec miał biało-niebieskie malowanie, bo marzy mi się taki rowerek :P

Napisano

Sa sprzedawane. W dziale SPRZEDAM sa wystawione czesci KCNC ktore sprzedaje.

a co myslicie o bialych chwytach :icon_mrgreen::rolleyes::)

Napisano

Ładnie by wyglądały, ale wg mnie są strasznie niepraktyczne, niestety. Szybko się brudzą i ciężko się je czyści :D

Napisano

Przerabiałem podobne. Kurz i brud w tych rowkach to tragedia :D Zmieniłem na czarne :D

Szczotka, mydlo i ogien :whistling:

Napisano

Ale te gripy są twarde strasznie i niewygodne. Poza tym ciężki jak diabli, ponad 100 g ważą. Malik, zostaw te z Accenta - bardzo ładnie wyglądają ;)

Napisano

Authorów jest bardzo dużo, nawet na mojej wsi, gdzie nie ma dużego sklepu z Authorami tylko jakieś takie dwa małe. Sama miałam Authora Basica przez 3 miechy, ale się go pozbyłam ;)

Odnośnie odcieni niebieskiego i czerwieni KCNC, to wszystkie firmy mają takie same odcienie, przynajmniej ja tak zauważyłam. chyba innego odcienia jak na razie nie da się osiągnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...