Skocz do zawartości

[ szosa ] Kącik szosowy

riker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witajcie,

czym roznia sie wersje damskie rowerow od meskich? np. zastanwiam sie nad kupnem scota speedste 25 - ale w katalogu jest informacja, ze jest on damski... co to dokladnie oznacza?:)

Napisano

Może większy sloping ramy albo fabryczne siodełko w wersji damskiej? Innych różnic nie powinno być.

Chyba że jest różowy [emoji14]

Napisano

Porównując modele z tego roku (contessa speedster 20 i speedster 20) rama geometrycznie w rozmiarze M wyglada identycznie.

Różnica jest jedynie w kolorze, dł. mostka, pewnie siodełko jest bardziej wyprofilowane dla kobiet, prawdopodobnie inna jest kierownica.

Rower na zdjęciach nie wygląda aż tak damsko jak model z tego roku. Powiedziałbym że nawet fajnie się prezentuje. Jak dla mnie to niemęskie są jedynie pomarańczowe odblaski na kołach :)

Napisano

:)

dzieki, a sadzicie ze 2.5k za niego to rozsadna cena czy lepiej dolozyc 1k i kupic cos na 105?

Jeśli mowa o używkach, to myślę, że nie potrzebujesz dokładać nawet złotówki i za 2,5k spokojnie znajdziesz coś na 105, albo nawet na Campie, aczkolwiek im więcej wyłożysz, tym lepszy rower znajdziesz, oczywista sprawa ;)

Napisano

Drodzy koledzy, pomocy! Od pewnego czasu siedział mi w głowie plan złożenia drugiego roweru, właśnie szosy, kupiłem okazyjnie trochę gratów, chciałbym do tego kupić jakiś elegancki zestaw ramy z widelcem. I tutaj problem, wszystkie sklepy jakie znam mnie zawiodły, nigdzie nie mogę znaleźć niczego ciekawego, wszędzie tylko Accenty lub węgiel za kosmiczne pieniądze. Interesuje mnie aluminium, budżet powiedzmy w okolicach 1000zł. Znacie miejsca gdzie jest jakiś wybór? 

Napisano

na planet-x czasami są fajne ceny kiedy mają np ramę tylko w jednym rozmiarze, np:

http://www.planetx.co.uk/i/q/FRSABRX100/sab-mod-rx100-7000-series-aluminium-road-race-frame

jest też dość tania w kilku rozmiarach

http://www.planetx.co.uk/i/q/FRPSRT58A-DP/planet-x-rt-58-alloy-road-frame

z tym że trzeba dobrać odpowiedni widelec, co wyjdzie pewnie poza budżet

aluminum musi być koniecznie?

Napisano

Myślałem bardziej o czymś w kraju, ale każda opcja jest dobra. Jeżeli chodzi o materiał ramy to boje się brać karbonu ze względu na ok 100kg masy własnej:/

Napisano

Ogólnie jestem otwarty na propozycje, choć nie jestem jakimś wielkim fanem rowerowej klasyki, jeżeli znajdę coś ciekawego to nawet byłbym skłonny oddać do lakierowania w razie potrzeby. Jakieś konkretne propozycje? 

Edit: Ale żebym wziął stal to musiałaby być naprawdę piękna żeby mnie uwieść, osprzęt to grupa 5700, średnio to widzę ze stalową ramą:/

Napisano

No właśnie używek wcale tak dużo nie ma... wręcz zaskakująco mało, bo nie biorę pod uwagę ram po 100zł starszych niż ja sam, ani popękanych węglówek, a tych też jest w gruncie rzeczy więcej niż ciekawych aluminiowych. Magicznego nic, ale calowe stery, waga... nie odpowiada mi to i nie pasuje do stosunkowo nowoczesnego osprzętu:/ Wiem że komfort niby nieco większy niż na aluminium, ale jednak wolę grubsze rurki. 

Napisano

Cena całkiem niezła . Szkoda ze sie nie zdecydowałeś na ten rower tydzień temu TREDZ miał dila na weekend wszystko 10% Off :-)

Weź pod uwagę rozmiar ramy bo wyboru nie masz

Napisano

Rama bylaby idealna...ale moze jeszcze zaczekam na dodatkowe 10% bo to co teraz za te meride i tak wychodzi ponad 600pln wiecej niz za alura700...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...