Skocz do zawartości

[rower]ns bitch 08+dirt jumper 2 qr20

ernest

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Tak jak w temacie mam rower na ramce NS Bitch 08r. z amorkiem Marzocchi Dirt Jumper 2 QR20 08r.Koła są na obręczach Sun Rims Double Track i piastach NS Bikes.I chciałbym wiedziec czy nada sie to do FR.Bo mam drugi mrower do DH,ale chcialem miec cos mniejszego wiec złozyłem jeszcze Bitcha.Bo mieszkam w takim miescie w którym jest pełno lasów i nie za bardzo jest gdzie na streecie jezdzic,a mamy z kolegami w lesie fajną trase z hopami. I chciałbym jeszcze wystartowac na tym bitchu na zawodach DOWNHILL CONTEST.Ale czy to wytrzyma FR???Bo jak nie to bede musial na drugim rowerze jechac.Z góry dzięki.

Napisano

Wygląda solidnie. Tylko że do FR trzeba przerobić DJ2 z 100mm na 130mm (chyba że już to zrobiłeś). A w Downhill contest nie lepiej ci wystartowac tym rowerem do DH?

Napisano

Limanowa jest to male miasto o którym wiele osób nigdy nie słyszało. Wiec pewnie na zawody przyjdą tylko tutejsi bikerzy i z okolic mojego miasta. Takze pewnie bedzie malo osób.A NS bitch+Marzocchi DJ2 Qr20 jest to dobry komplet i daje to super rower który jest naprawde zwrotny i super sztywny. Dlatego tez chcialbym go w FR spróbowac tylko niewiem czy to wytrzyma i z tego powodu prosze was o rade.

Napisano

Wiesz koła to masz pancerne na tych DoubleTracks, rama też pancerna, tylko amor... nie jeżdziłem na nim ale jednak zdrowy rozsądek podpowiada że to bardziej do dirtu jest(nawet nazwa).

Możesz powiedzieć ile kasy wydałeś na tę freerajdówkę? Właśnie zbieram na coś takiego:)

Napisano

Bo wczesniej mialem w Bitchu załozonego Marzocchi Drop Off Triple Qr20,ale pękł on na boosterze i dałem go koledze a on mi dał DJ2.I na Drop Offie nie z dobrze mi sie jezdziło,bo rowerek nie był za brdzo zwrotny,a teraz z DJ2 jest naprawde super i świetnie sie jezdzi tylko niewniem czy dj2 wytrzyma.A za cały rower dałem ok.2400zł bo skaładałem na nowych częsciach.DJ2 tez jest prawie nowiutki bo kumpel go kupil i wogole nie jezdzil.

• Mod Team
Napisano

Trochę głupie to pytanie "czy wytrzyma?". Zależy jak będziesz jeździł (technika), z jak wysokich hop/dropów skakał. Każdy amor polegnie po dużym dropie zakończonym lądowaniem "na dziobaka". Nie piszesz jaki skok ma ten DJ, do FR/DH trzeba by coś min. 150/160mm skoku, 100mm jest dobre tylko do streetu/DJ.

Acha, nie zaczyna się zdania od "Bo".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...