Skocz do zawarto艣ci
  • 0

korba TRUVATIV BLAZE - Truvativ Five-D

Go艣膰 zuza

Pytanie

Napisano

Witam .

W marcu mam zamiar kupi膰 rower Kross Fitness i na Allegro zauwa偶y艂am 偶e r贸偶ni膮 si臋 takimi rzeczami jak korby np. jedne maj膮 Truvativ Five-D , inne TRUVATIV BLAZE a jeszcze inne FSA . I teraz mia艂bym pytanie - czym si臋 r贸偶ni膮 te korby ? Jedyne co si臋 zorientowa艂am to TRUVATIV BLAZE ma ramiona 170 mm a pozosta艂e 175 mm , z臋batki maj膮 takie same 48 najwi臋ksza .

Z kt贸r膮 korb膮 mam wybra膰 rowerek ??? Czy 170 mm i 175 mm to jaka艣 du偶a r贸偶nica ?

A i jeszcze jest jedna r贸偶nica - w ko艂ach - jedne s膮 Alexrims DA22 a inne Class citi 1.0 28" , kt贸re lepsze ? Alexsrims DA 22 wydaj膮 si臋 silniejsze .

Doradzacie ma jakiej korbie wybra膰 tego Krossa Fitnessa ?

Z g贸ry dzi臋kuj臋 za podpowiedzi .

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie ma to znaczenia jesli chodzi o korbe, raczej wszystkie sa jednakowej jakosc, ale proponuje kupic ta co ma ramiona 175mm. Jesli chodzi o kola to chyba lepiej te alexy, bo o tamtych to nigdy nie slyszalem

Napisano

Witam .

W marcu mam zamiar kupi膰 rower Kross Fitness i na Allegro zauwa偶y艂am 偶e r贸偶ni膮 si臋 takimi rzeczami jak korby np. jedne maj膮 Truvativ Five-D , inne TRUVATIV BLAZE a jeszcze inne FSA . I teraz mia艂bym pytanie - czym si臋 r贸偶ni膮 te korby ? Jedyne co si臋 zorientowa艂am to TRUVATIV BLAZE ma ramiona 170 mm a pozosta艂e 175 mm , z臋batki maj膮 takie same 48 najwi臋ksza .

Z kt贸r膮 korb膮 mam wybra膰 rowerek ??? Czy 170 mm i 175 mm to jaka艣 du偶a r贸偶nica ?

A i jeszcze jest jedna r贸偶nica - w ko艂ach - jedne s膮 Alexrims DA22 a inne Class citi 1.0 28" , kt贸re lepsze ? Alexsrims DA 22 wydaj膮 si臋 silniejsze .

Doradzacie ma jakiej korbie wybra膰 tego Krossa Fitnessa ?

Z g贸ry dzi臋kuj臋 za podpowiedzi .

Blaze ma najprawdopodobniej mocowanie ISIS (bywaj膮 te偶 z mocowaniem Howitzer, ale o to Krossa nie pos膮dzam), Five-D na miniisis (powerspline), FSA nie wiem, bo nie wiem jaki to model. Blaze b臋dzie l偶ejsza i sztywniejsza od Five-D. Co do k贸艂 - zale偶y od Twojej wagi i od tego, czy zamierzasz doci膮偶a膰 rower baga偶em. Je艣li jeste艣 raczej lekk膮 osob膮 i nie zamierzasz t艂uc si臋 sakwami - City wystarcz膮 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zosta艂o zablokowane.

• Dodaj now膮 pozycj臋...