Gazda Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 Mam i chyba zrezygnuję z jakiś zaawansowanych napraw tej baryłki. Okleję to folią karbonową i będzie jeszcze lepiej wyglądać
Mod Team bogus Napisano 7 Lutego 2010 Mod Team Napisano 7 Lutego 2010 Nie zrozumieliśmy się, być może źle zrozumiałem. Kolega Gazda napisał tak: Powiedzcie mi tylko, czy to jest czyste aluminium? Czy ten gwint od baryłki zaspawają mi w zakładzie, który spawa aluminium (nagwintowałbym później jeszcze raz)? Nie straci na wytrzymałości? Dlatego, też pisałem o braku potrzeby stosowania baryłki. Śruba baryłkowa jest zbędna przy tylnej przerzutce, gdy mamy do dyspozycji śrubę przy manetce. Dobrze wiem do czego służą śruby w przerzutce i raczej regulacja bez niech będzie ciężka, jeśli w ogóle wykonalna. Także uważam, że dobrze napisałem lub Gazdzie nie o to chodziło, bo nie pisał o śrubach ograniczających. Pozdrawiam.
TocaS Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Śruby w przerzutce możesz wypierdzielić w ogóle i przerzutkę też wyregulujesz tylko jest ryzyko takie, że łańcuch może spaść z ostatniej lub pierwszej koronki i to tyle na temat śrub.
Sorcerer Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 A nikt nie probowal mrozic przerzutki i potem pod ostry strumien cieplej wody na srube i okolice? Pytanie czy to nie oslabi przerzutki, takie hartowanie. Specem nie jestem.
Mod Team bogus Napisano 7 Lutego 2010 Mod Team Napisano 7 Lutego 2010 Śruby w przerzutce możesz wypierdzielić w ogóle i przerzutkę też wyregulujesz tylko jest ryzyko takie, że łańcuch może spaść z ostatniej lub pierwszej koronki i to tyle na temat śrub. Wiem o tym, w związku z tym jej prawidłowa regulacja jest praktycznie nie możliwa, bo przerzutka która działa płynnie i nie wrzuca łańcucha za kasetę to prawidłowo wyregulowana przerzutka. Jeśli inaczej sobie wyobrażasz dobrą regulację to przepraszam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.