Skocz do zawartości

[amortyzator]recon vs tora vs ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki wodzo

Dzisiaj już za późno, ale jutro pewnie wezmę się za zabawkę.

Oczywiście pisząc "Wykręcasz śrubkę na dole jakieś 1,5cm" miałeś na myśli śrubkę która jest na dolnej goleni(od spodu amorka)...

Plus jeden do reputacji(cokolwiek to jest) :icon_mrgreen:

Napisano

Tak, na dole tej goleni. Trzeba ją puknąć młotkiem bo jest specjalna blokada żeby się sama nie wykręcała.

MM85 - a jaki skok chcesz ustawić?

Napisano

Tak, na dole tej goleni. Trzeba ją puknąć młotkiem bo jest specjalna blokada żeby się sama nie wykręcała.

MM85 - a jaki skok chcesz ustawić?

Mój rower miał oryginalnie 80mm to myślę że tak zmienić na 100mm. Tylko jak mi się nie spodoba to nie chce potem żałować że zniszczyłem oryginalną podkładkę.

Napisano

Jestem już po zabawie z amortyzatorem :(

W sumie nie jest to jakoś bardzo skomlikowane, jedyną dziwną sprawą jest to że prawie w ogóle nie było oleju(kilka kropel), dlatego rodzi się pytanie, jaki olej mam zakupić i ile wlać, do każdej z lag.

2. Żeby wlać olej także muszę rozebrać amorek? Czy tylko odkręcić te dwie śrubki odkręcić(góra i dół) i wlać?

Dzięki jeszcze raz Timon92

Napisano

MM85: jeśli masz 80mm to zapewne są tam 2 podkładki - 20 i 30mm. Wyjmij 20mm i będzie 100mm.

Bananaman: Ten Recon nie ma Motion Control, Revelation tak. Dodatkowo Rvltn ma Dual Aira. Dla mnie wybór jest jasny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...