qla Napisano 16 Września 2010 Napisano 16 Września 2010 Obecnie "Pustynna włócznia" tom drugi, Brett'a... Polecam:)
detonator Napisano 19 Października 2010 Napisano 19 Października 2010 Obecnie czytam " Sztylet komandosa" opowiadanie o tworzeniu pierwszej kompanii specjalnej Wojska Polskiego w latach 1942-1943 w Wielkiej Brytanii.
YgreK Napisano 22 Października 2010 Napisano 22 Października 2010 Ja ogólnie czytam fantasy. Do tego jeszcze jakieś ciekawe ksiązki. Ostatnio przeczytałem (już 2 raz) Władcę Pierścieni. Serię książek Naomi Novak "Temeraire" < POLECAM Teraz zabieram się do "Wilczy Brat" Michelle Paver
Kudlaty01 Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 Tak na forum nierowerowym wracając do rowerów Z książek o kolarstwie co jeszcze polecacie?? Już mam za sobą "Biblię" i zamierzam przeczytać "maraton z blatu" są jeszcze jakieś ciekawe książki dla maratończyków??;]
Mod Team Pixon Napisano 13 Listopada 2010 Mod Team Napisano 13 Listopada 2010 Oczywiście, że są: J. Ulrich, H. Bossdorf, Wszystko albo nic A. Lance, J. Sally, Liczy się każda sekunda A. Lance, J. Sally, Mój powrót do życia: Nie tylko o kolarstwie K. Nowak, Rowerem i pieszo przez czarny ląd Świetna literatura, podałem książki, które sam przerabiałem już
Kudlaty01 Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 Wielkie dzięki;] Rozumiem że książki te odnoszą się do kolarstwa górskiego i maratonów? Bo 2pierwszych autorów to kolarze szosowi;] Wielkie dzięki;] Rozumiem że książki te odnoszą się do kolarstwa górskiego i maratonów? Bo 2pierwszych autorów to kolarze szosowi;]
Mod Team Lookas 46 Napisano 30 Listopada 2010 Mod Team Napisano 30 Listopada 2010 A u mnie dla odmiany zagościły : - Navstar gps od teorii do praktyki - systemy satelitrane gps galileo i inne - system nawigacyjny galileo - Astronawigacja - Gps w praktyce geodezyjnej - II konferencja GIS i GPS w praktyce - GPS poradnik uzytkownika - problematyka opracowania obserwacji satelitarnych gps w precyzyjnych sieciach lokalnych - gps, globalny system pozycyjny - nawigacja dla żeglarzy - gps i inne systemy nawigacyjne - etc... i od cezowych czy rubidowych zegarów, maserów wodorowych i tym podobnych mózg mi już paruje
drezyna Napisano 30 Listopada 2010 Napisano 30 Listopada 2010 orwell, wiwat aspidistra, facet był genialny, w sumie jest dalej, pisał kiedyś coś, co jest do dziś aktualne, bez patrzenia na opcje polityczne, moc.
orba Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 Haruki Murakami "O czym mówię, kiedy myślę o bieganiu" I gdyby nie fakt że ową pozycję dostałam od kolegi który czasami lubi porozmawiać o treści książek..to już dawno bym ją odstawiła na jakąś wysoką półkę. Jest to pamiętnik, nudny pamiętnik.
Mod Team durnykot Napisano 5 Grudnia 2010 Mod Team Napisano 5 Grudnia 2010 Haruki Murakami "O czym mówię, kiedy myślę o bieganiu" I gdyby nie fakt że ową pozycję dostałam od kolegi który czasami lubi porozmawiać o treści książek..to już dawno bym ją odstawiła na jakąś wysoką półkę. Jest to pamiętnik, nudny pamiętnik. Bo Murakami to przede wszystkim : "Kronika Ptaka Nakręcacza", " Koniec Świata i Hard-Boiled Wonderland", "Norwegian Wood" , "Tańcz,Tańcz,Tańcz". Wspomniany pamiętnik nie jest jego najlepszym dokonaniem.
orba Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Na 120 stronie zaczyna się rozkręcać. Nie wiem Rafale czy znajdę w sobie tyle zacięcia żeby po jeszcze jakąś pozycję Murakamiego sięgnąć, czas pokaże =)
Mod Team durnykot Napisano 5 Grudnia 2010 Mod Team Napisano 5 Grudnia 2010 Pamiętnik jest na razie ostatnią książką Murakamiego jaką czytałem- a wydaje mi się ,że czytałem wszystkie wydane po polsku. Jeśli chodzi o Jego prozę,to zaczęłaś od niewłaściwej. Jeśli miałbym zaczynać przygodę z Murakamim, to chyba najpierw sięgnąłbym po "Kafkę nad Morzem", "Sputnik Sweethart" , później " Norwegian Wood" albo "Koniec Świata... " i Kronikę Ptaka Nakręcacza". Ja zacząłem od " Koniec Świata.... " który mnie pochłonął bez reszty. Dla mnie Murakami to taki japoński Carrol - wymyślacz zdarzeń nierealnych w realnym świecie.
runaway Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 "Pachnidło" Patrick Sueskind świetna książka. oddziałująca na zmysły. warta przeczytania. i film na jej podstawie warty obejrzenia.
orba Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Dziękuję Rafale za krótkie oprowadzenie Książki "Pachnidło" nie miałam w dłoniach. Film, ostatnimi czasy jest puszczany tak często że praktycznie nie ma możliwości go nie obejrzeć, fakt warto. Nie wiem dlaczego ale albo oglądam albo czytam. Karolino to tak jak z "Samotnością.." książka wciągająca a film....no cóż. Jest kilka książek które mnie pokonały. Ostatnią jaką pamiętam napisał Clifford Chase "Oskarżony pluszowy M." Zabierałam ją do pociągu, tramwaju, nad Wartę i wszędzie tam, gdzie czytam książki. Udało mi się przeczytać 35stron na 256. Na całe szczęście takie książki mogę policzyć na palcach jednej dłoni.
qla Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 A ja czytam sobie: "Doprowadzony do szału" - Jeremy Clarkson, oraz "Wielcy zboczeńcy" - Elwira Watała
runaway Napisano 7 Grudnia 2010 Napisano 7 Grudnia 2010 Książki "Pachnidło" nie miałam w dłoniach. Film, ostatnimi czasy jest puszczany tak często że praktycznie nie ma możliwości go nie obejrzeć, fakt warto. Nie wiem dlaczego ale albo oglądam albo czytam. Karolino to tak jak z "Samotnością.." książka wciągająca a film....no cóż. Jolu, z "Samotnością w sieci" się zgodzę. Nie przebrnęłam nawet 30 minut filmu... A dla kogoś, kto nie czytał książki to w ogóle byłoby bardzo ciężkie do zrozumienia - łagodnie mówiąc. Za to "Gwiezdny pył" Neila Gaimana co prawda fajnie się czytało, ale film na podstawie tej książki bardziej mi się podobał.
Sol Napisano 9 Grudnia 2010 Napisano 9 Grudnia 2010 Bóg śpi - polecam tym co myślą, że mają problemy w życiu. Na zmianę z Czarną Kompanią Cooka. Faktycznie jest to inne fantasy i w dodatku mocno dobre.
ugupu Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 "Weronika postanawia umrzeć" P. Coelho. Piękna.
misioo Napisano 24 Grudnia 2010 Napisano 24 Grudnia 2010 "Desperado" biografia Tomasza Stańko; Polecam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.