Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

U mnie ostatnio słowiańska fantastyka i fantasy rządzą. Pilipiuk, Piekara, Sapkowski - uwielbiam kiedy książka jest po prostu... soczysta? Po 6 tomach "Diuny" te książki po prostu porażają sposobem w jaki zostały napisane.

Napisano

Drugi raz sagę Wiedźmina kończę, ostatnio Ubik Philidpa K. Dicka.

Szukam czegoś na długie zbliżające się jesienno-zimowe wieczory.

Interesuje mnie coś w klimacie filmu Event Horizon z 1997 czyli science-fiction horror.

Jak znacie coś ciekawego w tym guście to piszcie!

Napisano

Jak znacie coś ciekawego w tym guście to piszcie!

"Christine" Kinga.

Jest to porywająca opowieść o tym, jak miłość przeradza się w obsesję, a potem w siejące zniszczenie szaleństwo.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Polecam książki autora Christophera Moore. Póki co przeczytałem:"Baranka", "Kwriopijcy", "Najgłupszy Anioł" i "Błazen".

Trochę można tam znaleźć przekleństwa, ale taki tam jest humor, że już tyle razy się popłakałem ze śmiechu.

Napisano

baranek jest ciekawy, błazen też daje radę ale reszta, zwłaszcza te ostatnio wydane to już lipa, wtórna pisanina bez większego polotu..

cizia zyke polecam, (sahara, złoto, parodia, gorączka)to mistrzostwo w temacie pisaniny awanturniczej, o tyle ciekawsze że to autobiografia.:D

Napisano

Uwielbiam Steve'a Berry'ego! Trzymająca w napięciu sensacja połączona z rozwiązywaniem zagadek z minionych wieków :voodoo: Do znalezienia w każdym Empiku.

• 2 tygodnie później...
Napisano

"Co każdy krótkofalowiec wiedzieć powinien" p. Wojciecha Drwala. Wertuję ją przynajmniej ze 3 miesiące :D

Drugie hobby czy sytuacja życiowa (praca, szkoła) ma takie wymagania?

Morganfriman pretendujesz do miana króla spamerów? biggrin.gif

Napisano

"Hitlera Wojna U-bottów" Clay Blaira w tej chwili. Polecam zainteresowanym historią DWS i/lub broni podwodnej, nie polecam całej reszcie. Poza książkami o historii drugiej wojny (głównie lotnictwo, ale nie tylko) także fantastyka naukowa i fantastyka nienaukowa (jak księżniczka zgwałciła smoka itp.). Niestety dobrych książek gatunku pierwszego niewiele na polskim rynku.

• 2 tygodnie później...
Napisano

"Arytmia uczuć" Janusz Wiśniewski, Dorota Wellman.

Polecam książki Wiśniewskiego - ma niesamowite spostrzeżenia na temat rzeczywistości, zwłaszcza świata emocji. "S@motność w sieci" jest bardzo dobra. Dająca do myślenia. Trochę pokrzepiająca, a trochę smutna.

Zresztą Wiśniewski sam w sobie jest niesamowity, zobaczcie jaką ma biografię. Dokonał w życiu tyle, że można by to spokojnie podzielić na 3-4 ludzi a i tak pomyślałoby się wtedy o nich, że są wybitni. A tak to wszystko jest w jednym człowieku...

Napisano

"Dobrego złodzieja przewodnik po Amsterdamie" Chris Ewan.

"S@motność w sieci" książka przeczytana w jedną noc do nastania dnia ale film.....kilka razy mi się przysnęło. Zupełne nieporozumienie.

Napisano

"Dobrego złodzieja przewodnik po Amsterdamie" Chris Ewan.

"S@motność w sieci" książka przeczytana w jedną noc do nastania dnia ale film.....kilka razy mi się przysnęło. Zupełne nieporozumienie.

Próbowałam obejrzeć film... Przetrwałam 30 minut i stwierdziłam, że może innym razem... A wyobrażam sobie, że dla kogoś, kto nie czytał książki ten film może być w dużej mierze niezrozumiały. Więc też nie polecam. Ale książkę jak najbardziej! :icon_mrgreen::icon_cool:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...