Gromosmok Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 "Legenda o Sigurdzie i Gudrun" J.R.R. Tolkien
Sharub Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 "Tam gdzie spadają Anioły" Dorota Terakowska. Jeśli ktoś lubi literature piękna to polecam ten tytuł : )
Agressiva Napisano 27 Lipca 2010 Napisano 27 Lipca 2010 Aktualnie: "W chmurach" Walter Kirn Dopiero po przeczytaniu książki chcę obejrzeć film i porównać do z książką.
skjaatel Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 U mnie ostatnio słowiańska fantastyka i fantasy rządzą. Pilipiuk, Piekara, Sapkowski - uwielbiam kiedy książka jest po prostu... soczysta? Po 6 tomach "Diuny" te książki po prostu porażają sposobem w jaki zostały napisane.
WujaConan Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 obecnie czytane Jacek Komuda "HEREZJARCHA", poprzednio Dan Brown "Zwodniczy punkt"
chaozz Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Drugi raz sagę Wiedźmina kończę, ostatnio Ubik Philidpa K. Dicka. Szukam czegoś na długie zbliżające się jesienno-zimowe wieczory. Interesuje mnie coś w klimacie filmu Event Horizon z 1997 czyli science-fiction horror. Jak znacie coś ciekawego w tym guście to piszcie!
skjaatel Napisano 28 Lipca 2010 Napisano 28 Lipca 2010 Metro 2033, polecam. Momentami nieźle straszy w tunelach Poza tym może "Bastion" Kinga? Niewiele horroru, ale ciekawa wizja zagłady ludzkości i walki dobra ze złem.
marek93 Napisano 29 Lipca 2010 Napisano 29 Lipca 2010 Jak znacie coś ciekawego w tym guście to piszcie! "Christine" Kinga. Jest to porywająca opowieść o tym, jak miłość przeradza się w obsesję, a potem w siejące zniszczenie szaleństwo.
MatiZek Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Polecam książki autora Christophera Moore. Póki co przeczytałem:"Baranka", "Kwriopijcy", "Najgłupszy Anioł" i "Błazen". Trochę można tam znaleźć przekleństwa, ale taki tam jest humor, że już tyle razy się popłakałem ze śmiechu.
drezyna Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 baranek jest ciekawy, błazen też daje radę ale reszta, zwłaszcza te ostatnio wydane to już lipa, wtórna pisanina bez większego polotu.. cizia zyke polecam, (sahara, złoto, parodia, gorączka)to mistrzostwo w temacie pisaniny awanturniczej, o tyle ciekawsze że to autobiografia.
Wafel Napisano 9 Sierpnia 2010 Napisano 9 Sierpnia 2010 Uwielbiam Steve'a Berry'ego! Trzymająca w napięciu sensacja połączona z rozwiązywaniem zagadek z minionych wieków Do znalezienia w każdym Empiku.
orba Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 "Co każdy krótkofalowiec wiedzieć powinien" p. Wojciecha Drwala. Wertuję ją przynajmniej ze 3 miesiące
Miecho87 Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 "Co każdy krótkofalowiec wiedzieć powinien" p. Wojciecha Drwala. Wertuję ją przynajmniej ze 3 miesiące Drugie hobby czy sytuacja życiowa (praca, szkoła) ma takie wymagania? Morganfriman pretendujesz do miana króla spamerów?
orba Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Zdecydowanie hobby i do tego bardzo sympatyczne.
zarathos Napisano 27 Sierpnia 2010 Napisano 27 Sierpnia 2010 "Hitlera Wojna U-bottów" Clay Blaira w tej chwili. Polecam zainteresowanym historią DWS i/lub broni podwodnej, nie polecam całej reszcie. Poza książkami o historii drugiej wojny (głównie lotnictwo, ale nie tylko) także fantastyka naukowa i fantastyka nienaukowa (jak księżniczka zgwałciła smoka itp.). Niestety dobrych książek gatunku pierwszego niewiele na polskim rynku.
MatiZek Napisano 31 Sierpnia 2010 Napisano 31 Sierpnia 2010 Właśnie skończyłem czytać książkę Lance Armstronga "Mój powrót do życia - nie tylko o kolarstwie".
runaway Napisano 13 Września 2010 Napisano 13 Września 2010 "Arytmia uczuć" Janusz Wiśniewski, Dorota Wellman. Polecam książki Wiśniewskiego - ma niesamowite spostrzeżenia na temat rzeczywistości, zwłaszcza świata emocji. "S@motność w sieci" jest bardzo dobra. Dająca do myślenia. Trochę pokrzepiająca, a trochę smutna. Zresztą Wiśniewski sam w sobie jest niesamowity, zobaczcie jaką ma biografię. Dokonał w życiu tyle, że można by to spokojnie podzielić na 3-4 ludzi a i tak pomyślałoby się wtedy o nich, że są wybitni. A tak to wszystko jest w jednym człowieku...
Batman Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Marek Krajewski - Erynie Robert J. Szmidt - Alpha Team
orba Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 "Dobrego złodzieja przewodnik po Amsterdamie" Chris Ewan. "S@motność w sieci" książka przeczytana w jedną noc do nastania dnia ale film.....kilka razy mi się przysnęło. Zupełne nieporozumienie.
runaway Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 "Dobrego złodzieja przewodnik po Amsterdamie" Chris Ewan. "S@motność w sieci" książka przeczytana w jedną noc do nastania dnia ale film.....kilka razy mi się przysnęło. Zupełne nieporozumienie. Próbowałam obejrzeć film... Przetrwałam 30 minut i stwierdziłam, że może innym razem... A wyobrażam sobie, że dla kogoś, kto nie czytał książki ten film może być w dużej mierze niezrozumiały. Więc też nie polecam. Ale książkę jak najbardziej!
MatiZek Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 Teraz czytam "Pod kopułą" Stephena Kinga.
Batman Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 Katarzyna Bonda - Polskie Morderczynie Zdecydowanie hobby i do tego bardzo sympatyczne. Kojarzę Cię z forum cb-forum.pl
Mrabbit Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 "Gildia Magów" Trudi Canavan. Polecam całą trylogie Czarnego Maga.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.