Skocz do zawartości

[korba] slx czy aerozine?

accentinferno

korba  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Shi8mano slx czy aerozine?

• shimano slx 325z? 890 gram
      28
    • aerozine 399z? 810gram
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i w końcu stało się faktem :(

Otóż waga zębatek Aerozine 44/32/22 wynosi 136 gram bez śrub. Czyli lżej od SLX. Ale oznacza to, że waga ramion jest podobna :)

Napisano

To jeżeli nie ma innych propozycji to ja chyba zrobie tak, że jeżeli slx stanieje ponizej 300zł to wezme jego, jeżeli nie to zaryzykuje aerozine:) Chyba że ma ktoś jakieś większe przeciwskazania co do tej korby??

Gość R3surrection
Napisano

podeślij info o aerozine gg 6027836

Napisano

Nie masz szans, że SLX stanieje poniżej 300 zł. Jedynie co może być w podobnej cenie z demontażu, albo ze znikomym przebiegiem.

Napisano

Jak obserwuje ceny od jakiegoś czasu, tak sądzę że ceny które miały spaść po lecie już spadły, i to co teraz jest powoli się wyprzedaje, jeśli coś zostanie to czasami druga fala obniżek przychodzi tuż przed wprowadzeniem nowej kolekcji na nowy rok czyli tuż przed startem sezonu 2010.

Możesz poczekać i ryzykować, ale może się okazać że nikt nie będzie miał ich na stanie i zostaniesz z niczym.

Napisano

ehh ten kryzys:( a myslicie ze te korby jeszcze coś zlecą po świetach z ceny czy juz raczej nie. Bo slx kosztuje teraz tyle co w środku sezonu:(

Na pewno nie kupuj przed świętami, bo sprzedawcy wykorzystują jak mogą ten okres.

Gość R3surrection
Napisano

czekacie parę miechów żeby 20zł zaoszczędzić ;)?

to sobie kupcie deore za 200zł i problem z głowy bo to się robi paranoja, rower jest do jeżdżenia ;)

Napisano

Zębatki pasują, to standard 100/64 mm.

No nie wiem czy będzie pasować. Mocowanie śrub owszem, ale reszta?Zależy czy są jakieś wcięcia itp. Np z SLX-a nie da się przełożyć do LX 582. Z LX 582 nie da się przełożyć do LX 570 itd...

Napisano

A tak zapytam, bo nie wiem gdzie szukac.

Sa dostepne na rynku same ramiona w anodzie i wadze nawet na poziomie ramion SLXa byle cena byla przyzwoita? Bo jak zobaczylem ceny deusa na CRC to spadlem. Oczywiscie milo zeby pasowaly do HTII Slx'a

Gość R3surrection
Napisano

ważne że czarna :wallbash: przy wadze 9.5kg nic mnie to nie robi.

po prostu jak ktoś nie ma kasy żeby kupić od razu tylko chce czekać x miesięcy aż spadnie o parę złotych to jest dla mnie nienormalna sytuacja. Tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...