Skocz do zawartości

[Rower] Giant XTC 2010 by Sorc

Sorcerer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No, licząc z tym cięższym adapterem wychodzi koło 400g z tarczą 160 mm (myślę jednak, że mam nieoryginalny :D ). Więc, jeśli założyć, że przewód ma jakieś 70cm (dla przedniego), to wyjdzie gdzieś ponad 380. Na pewno nie podają wagi dla nieprzyciętego przewodu.

Tak w ogóle - śruby mocujące mogłyby być spokojnie 0,5 cm krótsze (przy mojej ilości podkładek).

Napisano

Dobra dobra spokuj :D

Jako ze neta mam z epoki jeszcze sprzed ery modemow w TPSA przez linie telefoniczna, aktualna rozpiska bedzie w formacie .JPG na imageshacku.

AKTUALNA ROZPISKA

UPDATE: Jakims cudem mam zla kwote przy ZTR alpine :P

Napisano

Do przerzutki szosowej musiałbyś chyba przerobić przelotki na dolny ciąg. No i tak trzeba by się liczyć, że minimum 100g więcej będzie - ale i tak bardzo lekko. Mam zastrzeżenia tylko do sztycy, ale to już mój punkt widzenia.

Napisano

Dlatego najpierw na pewno zobaczymy na targach rowerowych, podobno produkty pana Jarka maja sie pojawic - jak sam twierdzi ciezko sie do nich przygotowuje.

Wytrzymalosciowo sie raczej nie boje w temacie sztycy, jedynym chyba pytaniem jest mocowanie siodla i wplyw na prety w zaleznosci od materialu. Wax i LB mysle ze pomoga dokonac wyboru. Co do siodla zastanawiam sie czy nie zaryzykowac z full carbon siodlem z Light-bike, tylko chyba w opcji bez dziury. Ale to bedzie na koncu, na razie rower zostanie postawiony na moim siodle z zimowke i zobacze co mi pasuje, a co nie w siodle przy takiej, a nie innej geometri. Z doswiadczenia stwierdzam ze rozne rowery, to samo siodlo i zarowno moge miec doczynienia z pieklem jak i niebem.

Co do przerzutki to temat na pewno jeszcze do doczytania. Na stronie shimano nie ma zadnego info na temat ciagu.

Napisano

Oryginalny patent... http://www.chainreactioncycles.com/Kits.aspx?ModelID=23386 cena kusząca, waga przyzwoita

Co do sztycy Jarka, cena od 330zł :)

Chwyty Bontragera kosztują 30zł u dystrybutora :)

Z wagą mini I-linka powinieneś spokojnie zmieścić się w 25-30g (35g ważą 2m koralików i wkładu), linki masz uwzględnione w manetkach (?)

Do hampli możesz dać lżejsze tarcze typu Dartmoory, -25g/szt.

I może od razu zainwestować w alu śruby? :)

Np tu: http://wheels.home.pl/galeria/content/pictures1/IMG_2888-medium.jpg jest Dura Ace podpięta pod górny ciąg tyle, że to 7800

Napisano

Eee, z tego co się orientuję, szosowe przerzutki są tylko na dolny ciąg...

Czy się mylę?

Do Elixirów sugerowałbym raczej tarcze bez zbyt "pofalowanej" krawędzi.

Napisano

Oryginalny patent... http://www.chainreactioncycles.com/Kits.aspx?ModelID=23386 cena kusząca, waga przyzwoita

Co do sztycy Jarka, cena od 330zł :)

Chwyty Bontragera kosztują 30zł u dystrybutora :)

Z wagą mini I-linka powinieneś spokojnie zmieścić się w 25-30g (35g ważą 2m koralików i wkładu), linki masz uwzględnione w manetkach (?)

Do hampli możesz dać lżejsze tarcze typu Dartmoory, -25g/szt.

I może od razu zainwestować w alu śruby? :)

Np tu: http://wheels.home.pl/galeria/content/pictures1/IMG_2888-medium.jpg jest Dura Ace podpięta pod górny ciąg tyle, że to 7800

Tarcze avidowskie zostaja na 100%

Waga gripow bez linek, dlatego dorzucona waga do linek i pancerzy. Nad Power Cordz zastanawiam sie i jeszcze czekam na opinie, bo jednak bylo troche opini ze 'rozciaga' sie.

Co do Dura Ace to jeszcze nie wiem, chris zasugerowal wiec temat jeszcze do rozpoznania.

Na sruby alu/ti jeszcze nie czas, acz na koncu tak - Finansowo jestem w 4/9 realizacji projektu wiec jeszcze sporo przede mna, a bardzo chce zaczac sie scigac na samym poczatku sezonu, a wiadomo, wyjazdy = koszty, i tak jak wczesniej, potrzebuje sie takze ubrac.

Gripy moze drogo ale dystrybutor nawala z tego co wiem :) wiec trzeba liczyc byc moze na inne zrodla i tez moze bedzie cos innego. Pojezdze na zawodach to troche ogarne patenty na zywo.

Napisano
Przed chwilą zważyłem 2 śruby mocujące + 6 podkładek = 17g,

na grzyba podkladki dwie sruby mocujace zacisk 6g ti

Wszystkie szosowe przednie zmieniarki sa na dolny ciag, co nie przeszkadza uzywac ich z gornym.

Ja mam da 7900 z adapterem speen, waga bez adaptera z alu srubami 75g z adapterem 82.2g

Napisano

A jak ustawić zacisk bez tych podkładek? Do tego przecież są. Poza tym zważyłem je dlatego, że na zdjęciu z Juicy Ultimate też są.

Jak działa ten adapter?

Napisano

Mam Rebę na IS, mocowanie na ramie standardowo IS, a Elixiry są na PM przecież. :)

Swoją drogą to nie wiem jak wam, ale mi jednak na tył te podkładki się przydają. To pewnie zależy od ramy?

Napisano

"Zboczmy" troche z tematow stricte sprzetowych i pomozcie troche z odzieza, nie bezposrednio bo temat zglebie troche bardziej jak bede miec net, ale ogolnie.

Co potrzebuje na sezon wiosna-jesien, wyscigi jak i dluzsze wypady, np. w polskie wyzyny czy gory.

Koszulka Krotki rekaw

Spodnie Krotkie

Spodnie Dlugie

Skarpetki

Rekawiki

Kurtka nieprzemakalna

Kurtka wiatrowka

Cos ominalem? W ogole sa spodnie z wkladka nieprzemakalne?

Napisano

Doszly graty, tylko zapomnieli zapakowac sigme 1609L. Moze przy okazji dosla razem z RoRo, czekam na info wagowe.

Zobaczymy co powie sklep, przy kurierze nie sprawdzalem paczki, ale przezorny zawsze ubezpieczony, 3 swiadkow + film z rozpakowania paczki :down:

Mostek Smici na stalowych srubach - sprawdzane magnesem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...