Ubotek Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 Witam Postanowiłem zmienić moje obręcze z x2100 na EQ21. Pytanie pojawia się takie, czy do obu tych obręczy potrzebna jest taka sama długość szprych? Ja niestety na rysunkach się nie znam i nie wiem na jakie dane patrzeć. Nie wiecie, gdzie można gdzie można najtaniej kupić piasty Joy pod tarcze najtaniej. Bo jeżeli okaże się, że szprychy są innej długości to sprzedam koła i złoże nowe. Co myślicie o EQ21, i jaka tanie szprychy polecacie? DT Champion? Obecnie orginalne koła z Krossa Pozdrawiam
Ubotek Napisano 25 Listopada 2009 Autor Napisano 25 Listopada 2009 nie kupuje tarcz, ale jezeli konieczna okaze sie wymiana szprych, to wole kupic kola disc nad v, zebym w przyszlosci mogl kiedys zalozyc. Teraz nie planuje.
adriansocho Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 Witam Postanowiłem zmienić moje obręcze z x2100 na EQ21. Pytanie pojawia się takie, czy do obu tych obręczy potrzebna jest taka sama długość szprych? Ja niestety na rysunkach się nie znam i nie wiem na jakie dane patrzeć. poszukaj na stronach producentów wartości ERD dla każdej z tych obręczy i zapodaj tutaj to zobaczymy czy takie same szprychy. Ale jeśli ta X2100 jest jednościenna to raczej nie.
Ubotek Napisano 25 Listopada 2009 Autor Napisano 25 Listopada 2009 ERD: x2100 - 535,6mm Niestety dla EQ nie znalazłem. Jakby ktoś znał to proszę podać, bo tak stoję z rozważaniami.
mati199 Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 Google nie boli 5 sekund szukania . ERD:548mm
Artro Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 poszukaj na stronach producentów wartości ERD dla każdej z tych obręczy i zapodaj tutaj to zobaczymy czy takie same szprychy. Ale jeśli ta X2100 jest jednościenna to raczej nie. Nie wiem czy o to chodzi, ale tez mam oryginalne krossowe kola i x2100 jest obrecza trzykomorowa, niekapslowana. Equalizer 21: http://bringabuzi.freeblog.hu/files/felni/sun_Equalizer21.jpg Alexrims x2100: http://velospec.com/i/db/alexrims/c/x2100/x2100-i-1.jpg
Ubotek Napisano 25 Listopada 2009 Autor Napisano 25 Listopada 2009 Artro to znalazłem, ale nie o to chodziło. Czyli suma sumarum, albo nowe koła albo bezsensowna wymiana szprych i obręczy Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 25 Listopada 2009 Mod Team Napisano 25 Listopada 2009 No z prostych obliczen roznica wysokosci obreczy 6.2mm czyli sporo, na tych samych szprychach nie objeździsz.
adriansocho Napisano 26 Listopada 2009 Napisano 26 Listopada 2009 Artro to znalazłem, ale nie o to chodziło. Czyli suma sumarum, albo nowe koła albo bezsensowna wymiana szprych i obręczy Ech nawet nie da rady przejść na 4 krzyże na nowej obręczy bo po prostu ma większą średnicę... tak to faktycznie wygląda. Jak nie chcesz zmieniać piast to możesz wziąć tanie szprychy CN Spoke. A jeśli chcesz zmieniać to zerknij na piasty Shimano z centerlockiem, są lżejsze niż te na IS.
kiksmen421 Napisano 29 Listopada 2009 Napisano 29 Listopada 2009 Witam. mam pewien problem odnośnie obręczy. Planuje zakupić nowe na tył ALEXRIMS SUPRA V i na przód SUNRIMS MAMMOTH 26". Proszę napisać czy może być. lub jakieś propozycje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.