Ubotek Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Witam Zastanawia mnie które opony najlepiej się trzymają, wolno ścierają, i mało ważą, bo przy Schwalbe rozbieżności są duże. I tak z moich obserwacji wynika, że: NN mają najlepszą przyczepność, RoRo, to zmienione RaRa, które lepiej się zużywają NN najwolniej się zużywają, a RoRo najszybciej, I mam takie pytanko, co ma lepszą przyczepność i co się wolniej zużyje na tylnym kole: NN 1.8 czy RaRa 2.1, bo wydaję mi się, że mimo wszystko NN. Waga 50kg. Pozdrawiam
Rulez Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 NN ma lepszą przyczepność na suchym, na mokrym jedno licho - słabiutko
Gość R3surrection Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 ze wszystkich NN w błocie też janlepiej trzyma, fajnie się po mokrych liściach etc śmiga, ale na blotko lepiej rozmiar 1.8
Fludi Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Nie ma chyba opony, która by miała jakąś świetną przyczepność na mokrym.
miskov17 Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Nie było potrzeba żadnych "obserwacji", na stronie schwalbe masz podane "TIRE EVALUATION" http://www.schwalbe.com/gbl/en/produkte/mtb/produkt/?ID_Einsatzbereich=5&showAllProducts=true NN 1.8" heh, bez sensu na co dzień, typowa opona do XC. Równie dobrze możesz kupić Conti CrossCountry, nawet Schwalbe też miało kiedyś taki wynalazek. Zostaw sobie RR bo to najbardziej uniwersalna opona od Schwalbe, jak chcesz lżej to Geax Barro Race/Conti Twister SS.
1415chris Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Ubotek z ta zuzywalnoscia byloby dobrze uslyszec opinie kogos kto przetestowaj te wszystkie opony w takich samych warunkach itd, bo jak na razie to ludzie wypowiadaja skrajne opinie i wcale sie nie dziwie, chyba nie musze tlumaczyc dlaczego.... Jezdzilem na RoRo i ich zuzycie bylo porownywalne z innymi oponami. Dla mnie takie opony starczaja na dobry sezon moze dwa, jak sie wczesniej nie porozcinaja.
creative1989 Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Nie ma chyba opony, która by miała jakąś świetną przyczepność na mokrym. Muddy Mary ma jako taką dobrą przyczepność na mokrym, jeśli chodzi o Schwalbe. Tylko, że to opona do cięższych zastosowań.
1415chris Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Jak na blotko to moze nowa Dirty Dan, wygalda niezle i waga do zaakceptowania....
Fludi Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Muddy Mary ma jako taką dobrą przyczepność na mokrym, jeśli chodzi o Schwalbe. Tylko, że to opona do cięższych zastosowań. No właśnie... Najlepszą oponą do jazdy na codzień jak dla mnie z Schwalbe jest Rocket Ron i Racing Ralph. Ewentualnie może być jeszcze Nobby Nic, ale w wersji szerokiej na góry.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.