lesiu13_z Napisano 13 Listopada 2009 Napisano 13 Listopada 2009 Przysłano mi nowy rower, wszystko fajnie, ale nie mogę zdjąć tylnego koła. Wyjąłem szybko złączke, odblokowałme hamulec a koło od strony kasety ani drgnie (po przeciwnej stronie rusza sie)! Zdemontowałem nawet hak przerzutki by sie lepiej przyjrzeć, ale nic nadzwyczajnego nie dojrzałem. Tu jest zdjecie, moze ktoś coś zobaczy: http://img689.imageshack.us/img689/9852/kolo.jpg Co robić?
arroyo Napisano 13 Listopada 2009 Napisano 13 Listopada 2009 Odwróć rower do góry kołami i ciągnij za koło, może nierówno wyciągasz i się blokuje.
Andrew Napisano 13 Listopada 2009 Napisano 13 Listopada 2009 Podnieś nieco tył roweru i silnie uderz z góry w koło. Widocznie haki są ciasne i koło było włożone na siłę. Nie jest to żadna wada
Schwefel Napisano 13 Listopada 2009 Napisano 13 Listopada 2009 Pewnie ktoś walnął paczką o ziemię i się hak trochę zgiął. Tak to wygląda na tym zdjęciu.
lesiu13_z Napisano 13 Listopada 2009 Autor Napisano 13 Listopada 2009 Dziekuję za pomoc WD40 + kilka solidnych ciosów i wyszło. Wcześniej bałem się żeby czegoś nie uszkodzić, ale widzę, że trzeba było brutalną siła, a nie pomyślunkiem pokazać swoją wyższość nad sprzetem
Klosiu Napisano 13 Listopada 2009 Napisano 13 Listopada 2009 Faktycznie jakis ciasny ten hak, nawet os nie wchodzi do konca. Moze lekko pilniczkiem lakier objedz?
skjaatel Napisano 14 Listopada 2009 Napisano 14 Listopada 2009 Tak jak radzi Klosiu. Okrągły pilnik i usuń nadmiar lakieru z jednego i drugiego haka. Oś powinna wtedy wchodzić bez problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.