Skocz do zawartości

[ebay] Zakupy z Honkkongu

miskov17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Aaaaa już rozumiem na jakiej zasadzie to działa :) tak, właśnie je powiązałem z kontem bankowym. Dzięki wielkie :thumbsup:

yyyy no i mam powiązane, ale wciąż jest status "niezweryfikowane". No i czy kwota jaką mam na koncie bankowym powinna się pojawić na paypalu?

Napisano

Status, nuz nie pamietam jak to jest, niezweryfikowany ma kazdy na poczatku.

Nie, paypal pobiera z twojego konta tylko kwote transakcji. Paypal nie zarzadza twoimi finansami w tym wypadku kontem bankowym.

Napisano

Sory, że tu pisze, ale nie chcę zakładać nowego tematu.

Przeglądając, tego ebaya natknąłem się na koszyki carbonowe po 2$. :P

Czy to faktycznie taka cena, bo coś mi tu śmierdzi. :P

Wiem, że muszę doliczyć te 11$przesyłkę do PL.

Ubotek ;)

Napisano

pokaż link do aukcji ;) Na allegro jest tak, że jak ktoś wystawi aukcje za 3 zł i ktoś to kupi to płaci 3 zł i siema, towar sprzedany. A jak sprzedawca powie, że się pomylił itd. i nie da Ci towaru z aukcji to kapeć. Wystawiasz negatywny komentarz i fertisch :P czyli nic poza tym. Nie weim jak na ebayu :P

Napisano

Nie wiem czy tu mogę, jeżeli nie to proszę o wydzielenie oddzielnego tematu.

Jak wygląda sprawa PayPala?

Płacimy coś za jego założenie/utrzymanie?

Czy PayPala za zgodą rodziców może założyć sobie osoba niepełnoletnia, jak np. konto?

Gdzie mogę założyć takie konto.

Wiem, że wujek google zna część odpowiedzi, ale wolę zapytać użytkowników.

A to takie shipping, co to?

a przy licytacjach, on musi mi sprzedać za tyle ile wylicytuje, czy tak jak na Allegro, jak mu będzie odpowiadało?

http://cgi.ebay.com/Brand-New-Astana-Craft-Bicycle-Cycling-Jersey-Shirt-XL_W0QQitemZ250556242493QQcmdZViewItemQQptZUS_Men_s_Athletic_Apparel?hash=item3a5650da3d#ht_1324wt_1165

Napisano

Witaj.

Sprawa Pay Pal wygląda dobrze... :-)

Nie płacisz nic jedynie przy weryfikacji np? karty kredytowej pobierane jest na dzień dzisiejszy 6,5zł ,ale potem zwracane.

Co do założenia konta Pay Pal dla nieletnich to musisz doczytać w info na polskiej stronce.

Może Jeżeli wpłacisz środki z konta w banku na Pay pal, możesz płacić bezpośrednio z konta ,ale chyba nieletnim jednak nie będzie wolno.

Shiping - wysyłka.

Generalnie zasady podobne jak na allegro, może z wyjątkiem np? przy sprzedaży obniżania ceny minimalnej w aukcji lub Kup teraz na zasadach promocji, ale to niuanse generalnie podobnie. Jeżeli nie masz ceny minimum musi sprzedać (oczywiście teoria) ... kupuje na Ebay w USA i innych krajach od kilku lat i jeszcze nie zdarzyła mi się wtopa...

A i polecam wchodzić na Ebay poszczególnych krajów bezpośrednio, np? ebay.com (USA) większy wybór aukcji, choć przy tych gdzie niema wyszczególnionej wysyłki do "reszty świata" trzeba pytać o takową, ale warto bo wtedy są najczęściej najlepsze ceny...

Napisano

Ubotek nie porownuj ebay do allegro, to zupelnie inna liga, to drugie to lekkie nieporozumienie...

Zobacz ile gosc ma transakcji i jaki procent.

Co do paypala to juz troche o tym bylo na tym forum i nawet kilka postow wyzej.

Zalozenie konta free, placac za aukcje na ebayu free.

Istnieje polska strona paypala.

shipping = przesylka, no tu juz mogles sie pokusic o google, czy cokolwiek...

• 7 miesięcy temu...
Napisano

Maly odkop: wybralem na Ebayu Inne formy platnosci a potem Karta kredytowa. Wyskoczyl komunikat ze platnosc zakonczona chociaz nie podawalem danych karty. Jak mam to zaplacic? Dodam ze to angielski Ebay i aktualnie jestem w Anglii

Napisano

Wyskoczyl komunikat ze platnosc zakonczona chociaz nie podawalem danych karty. Jak mam to zaplacic? Dodam ze to angielski Ebay i aktualnie jestem w Anglii

Nigdy nie podawałeś danych karty w PayPalu?

Wystarczy że raz podasz i potem środki są automatycznie z niej ściągane, bez konieczności każdorazowego wpisywania numeru, danych osobowych, CVC, itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...