Specjal Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 Witam, jak w temacie, szukam nowych obręczy do mojego bika - priorytetem ma być waga. Coś takiego wpadło mi w oko: Dt Swiss 4.2 Czy to dobry wybór za tą cenę? Czy macie do polecenia coś innego? Dodam, że przeznaczenie głównie do agresywnego xc z lekkim zacięciem freerajdowym. Moja waga: niecałe 70 kg.
cyklista Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 No to do kompletu należy dodać jeszcze obręcz Mavica XC 717: http://centrumrowerowe.pl/002811/Mavic-XC717_DISC_czarna/Produkt.aspx A która z nich lepsza? To jak dyskusja Shimano kontra Sram.
speq Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 XD-Lite alexrimsa są fajną opcją Nie są ciężkie i nie są drogie a mają dobre opinie.
Specjal Napisano 7 Października 2009 Autor Napisano 7 Października 2009 Dzięki za podpowiedzi. Tylko pytanie czy takie obręcze (waga +/- 400 gram) nie będą za delikatne do nieco cięższej jazdy? Nie mówię od razu, że jakiś downhill, ale tak jak już pisałem chodzi mi o agresywne xc, dużo korzeni, kamieni itp., może wypad w góry w przyszłym roku. Czytałem trochę opinii na temat tych obręczy i trochę jest komentarzy, że wyginają się dość szybko w cięższym terenie
speq Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 To są już typowo zawodnicze obręcze - zero kompromisów maksimum wydajności. Ja bym osobiście celował w troszkę cięższe obręcze (ok 450 g), które jak dla mnie budzą zdecydowanie więcej zaufania jak inne, lżejsze obręcze zawodnicze.
DominikM Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 Specjal tak 717D jak i 4.2D o ile zostaną dobrze zaplecione bez problemu przetrzymają każde XC niezależnie od poziomu agresji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.