Skocz do zawartości

[rower] Merida Matts HFS 2000

Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

w końcu po półtorarocznej pracy udało mi się złożyć o to ten rower ;) Nie będę się za bardzo rozpisywał gdyż zdjęcia oddają wszystko co można powiedzieć na temat tego rowery :) a ja mogę powiedzieć tylko tyle że jeździ się na nim bosko :P Waga to 11,10 kg ważona na wadze Park Toola :)

Oto jego pełna specyfikacja:

Rama: Merida HFS V-2000

Amortyzator: Manitou R7 Elite

Pedały: Crank Brothers Eggbeater C

Przerzutka tył, przód, manetki: Shimano Deore XT

Siodełko: Selle Italia SLR

Opony: Maxxis Crossmark 2,1

Dętki: Maxxis Ultralight

Koła: Fulcrum Red Metal 3

Korba: Race Face Evolve XC

Hamulce: Magura Louise BAT

Sztyca: Ritchey WCS Wet Black

Mostek: Ritchey WCS Wet Black

Kierownica: Ritchey WCS Carbon

Rogi: Merida Superlite

Chwyty: Bike Ribbon

Kaseta: Shimano Deore XT

Łańcuch: Shimano Deore XT

Linki: Fibrax Teflon

Koszyk na bidon: Elite Custom Race

Licznik: Sigma BC-1106 White

img3162p.th.jpg img3176q.th.jpg

img3170k.th.jpg

img3179u.th.jpg

Napisano

Dzięki :down: gdyby nie to że udało mi się ze stanów te magury w tym kolorze sprowadzić to najprawdopodobniej cały kokpit były biały bo już miałem odłożone czarne :blink: Teraz myślę jakby urwać te 100 g aby waga była poniżej 11. Macie może jakieś propozycje które nie zrujnują portfela?

Napisano

Ładny, złożony z głowa rower, nie widze nic, poza tym, co podał mlodyasg, do zmiany bez wiekszych kosztów. Jedynie opony, ale chyba nie ma sensu, jeśi te Ci pasują. Koła też nie są najlżejsze, ale koszty zmiany będą dość spore.

Napisano

Z oponami to będzie problem bo w grę wchodzą tylko UST. na razie mam dętki ponieważ nie ma już nigdzie Crossmarków Lustów w rozmiarze 2,1 zostały tylko 2,25 :/ A zaciski to pewnie wchodzi w grę tylko KCNC. Bo fakt zaciski od Fulcruma ważą ponad 150g. Postaram się znaleźć tą karteczkę gdzie dokładnie mam to napisane :) A co do samych kół to wraz z kolegą z serwisu byliśmy zaskoczeni tym że piasta jest uderzająco podobna w budowie do Tuna :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...