GMark Napisano 2 Października 2009 Napisano 2 Października 2009 Mam pewien problem. Otóż przerzutka tyna wykonuje taką pracę: przy zmnniejszaniu przełożenia łańcuch nie przeskakuje na odpowiednią większą zębatkę i muszę manetką zmiany przerzutek zrobić dwa ruchy w kierunku zmiany przełożenia aby odnieść skutek. Jak to poprawić? pozdrawiam
afly Napisano 2 Października 2009 Napisano 2 Października 2009 Zła regulacja lub mniej prawdopodobne, że słaba sprężyna w mechanizmie przerzutki, z jakiej przerzutki obecnie korzystasz?
cyklista Napisano 2 Października 2009 Napisano 2 Października 2009 Linka biegnąca do przerzutki jest za słabo naprężona, musisz odkręcić pokrętło przy manetce lub przerzutce.
Mod Team Puklus Napisano 2 Października 2009 Mod Team Napisano 2 Października 2009 miałem kiedys tak, jak mialem rower za 400zł przerzutka w standardzie oferowała luz wiekszy niz altus po 5kkm a manetka miala przynajmniej 1/2 biegu luzu tak ze jak wszystko sie dodało do kupy włąsnie tak to działało trzeba było wachlowac po 2 zeby wrzucic 1. zmiana manetki na bardziej prezyzyjna juz powinno pomoc + regulacja przerzutki ma działac.
Biera Napisano 2 Października 2009 Napisano 2 Października 2009 zmien linki i pancerze, sprawdz hak przerzutki i wyreguluj ją
GMark Napisano 2 Października 2009 Autor Napisano 2 Października 2009 Dzięki za rady. Będę próbować. Choć napinanie i luzowanie linki już przerabiałem. Faktycznie linka może się wyciągnęła lub/i pancerz "zarósł" więc pewnie skończy się na ich wymianie. Dodam tylko,że problem kt. opisywałem wcześniej zaczął występować po zmianie kasety i łańcucha po całorocznej jeździe w zasadzie w każdych warunkach. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.