Skocz do zawartości

[koła] remex grand rock na piaście asses czy bedą dobre

marrcuss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Na początku chciałem zaznaczyć, że jestem tu nowy i z góry przepraszam za błędy. Mój problem jest taki, że chce wymienić koła ze zwykłych na coś mocniejszego ale nie za drogie gdyż za rok bedzie do wymiany naped i chce przejść z wolnobiegu na kasete i wtedy zainwestować w dobre koła. Wybrałem obrecze remex grand rock na piaście asses. Jeżdże szybko i po różnych nierównościach skacze z niskich schodków i z krawężników i głownie po chodnikach. Koła chce wymienić bo mam dość ciągłego centrowania zwykłych kół a poza tym bardziej juz się nieda bo skończył sie gwint na szprychach. Czy te koła wytrzymaja ten rok??

• Mod Team
Napisano

Piasty nie znam wiec sie nie wypowiem, obrecz posiadam a nawet dwie ;) Jedna ta tylna była peknieta (nie moja to sprawka jecz poprzedniego idioty) i przy mojej masie ok 65 i czestym zeskokiem z ok 30-40 cm nic jej sie nie działo nawet sie nie centrowała zabardzo. fakt miała bicie bo była peknieta ale pozatym dobra obrecz, jest dosć ciezka ale wytrzymała w miare mozliwosci bez katowania oczywiscie.

Napisano

jeśli piasty nie znane to to co jest w opisie to może inna odmiana "no name" :thumbsup: ale osie i tak raczej wymienie na coś mocniejszego i na nakrętki a nie zaciski.

• Mod Team
Napisano

Ja niewiem czy nie znane tylko ja o nich nie słyszałem :)

Jezeli to bedzie piasta pod wolnobieg to tak pełna oś i jeszcze jak ktoś pisał mozna łozysko maszynowe wsadzic miedzy oś a wolnobieg w dziure pod zebatkami bedzie wytrzymalsza. Piescie na kasete polecałbym osie drązone sa sztywniejsze od pełnych. POzatym jak sie ma pożadną piaste to i oś jest pożądna wiec nie powinno być problemow.

Napisano

Jeździłem swego czasu na kołach tej firmy. I powiem że są całkiem nie złe. Jak to ma być tylko na chwile to polecam je jak najbardziej, rok wytrzymają. Przy wymianie napędu to już radzę pomyśleć o czymś firmowym i sprawdzonym.

Napisano

Jeśli chodzi o sprawdzone to co polecacie z napędu w cenie tak do 200 a koła tak do 250 oczywiście na kasete a nie wolnobieg no i do tego suport tylko niewiem czy warto inwestować w isis czy dla akiego przęcięniaka jak ja wystarczy kwadrat.

• Mod Team
Napisano

No tak pusta os w piescie z wolnobiegiem to smiech na sali ale na kasete prawie kazdy ma i nie narzeka. Co do suportu jak mozesz staraj sie hollowtec II skombinowac. Isis a lepiej octalinc bedzie lepszy od kwadratu :P niestety wszystko swoje kosztuje.

Napisano

No to ostanie moje pytanie i kończymy ten post bo uciekam od tematu. Jaka kaseta i łańcuch?? Korbe kupie shimano alivio na octalink i suport shimano BB-ES25. Zaznaczam ze kaseta 7 rzędowa.

Napisano

Wyboru wielkiego nie masz bo na rynku jest Shimano HG-30 i Sram PG-730. Shimano jest o tyle lepsze, że ma zębatkę 11t czyli szybciej pojedziesz.Łańcuch zapodaj jakiś najtańszy typu Shimano HG4 / KMC Z-72

Napisano

Korbe kupie shimano alivio na octalink i suport shimano BB-ES25. Zaznaczam ze kaseta 7 rzędowa.

Mam ten suport BB-ES25, po dwóch dniach zaczęły pykać łożyska. Sporo osób ma ten model i nic się nie dzieje, a ja musiałem trafić akurat na szajs <_<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...