marrcuss Napisano 8 Września 2009 Napisano 8 Września 2009 Witam. Na początku chciałem zaznaczyć, że jestem tu nowy i z góry przepraszam za błędy. Mój problem jest taki, że chce wymienić koła ze zwykłych na coś mocniejszego ale nie za drogie gdyż za rok bedzie do wymiany naped i chce przejść z wolnobiegu na kasete i wtedy zainwestować w dobre koła. Wybrałem obrecze remex grand rock na piaście asses. Jeżdże szybko i po różnych nierównościach skacze z niskich schodków i z krawężników i głownie po chodnikach. Koła chce wymienić bo mam dość ciągłego centrowania zwykłych kół a poza tym bardziej juz się nieda bo skończył sie gwint na szprychach. Czy te koła wytrzymaja ten rok??
Mod Team Puklus Napisano 9 Września 2009 Mod Team Napisano 9 Września 2009 Piasty nie znam wiec sie nie wypowiem, obrecz posiadam a nawet dwie Jedna ta tylna była peknieta (nie moja to sprawka jecz poprzedniego idioty) i przy mojej masie ok 65 i czestym zeskokiem z ok 30-40 cm nic jej sie nie działo nawet sie nie centrowała zabardzo. fakt miała bicie bo była peknieta ale pozatym dobra obrecz, jest dosć ciezka ale wytrzymała w miare mozliwosci bez katowania oczywiscie.
marrcuss Napisano 9 Września 2009 Autor Napisano 9 Września 2009 jeśli piasty nie znane to to co jest w opisie to może inna odmiana "no name" ale osie i tak raczej wymienie na coś mocniejszego i na nakrętki a nie zaciski.
Mod Team Puklus Napisano 10 Września 2009 Mod Team Napisano 10 Września 2009 Ja niewiem czy nie znane tylko ja o nich nie słyszałem Jezeli to bedzie piasta pod wolnobieg to tak pełna oś i jeszcze jak ktoś pisał mozna łozysko maszynowe wsadzic miedzy oś a wolnobieg w dziure pod zebatkami bedzie wytrzymalsza. Piescie na kasete polecałbym osie drązone sa sztywniejsze od pełnych. POzatym jak sie ma pożadną piaste to i oś jest pożądna wiec nie powinno być problemow.
marrcuss Napisano 10 Września 2009 Autor Napisano 10 Września 2009 no jeśli chodzi o osie na zaciski to nie mam dobrych wrażeń no chybaże była kiepskiej jakośći jak pękła po tygodniu.
saucio Napisano 11 Września 2009 Napisano 11 Września 2009 Jeździłem swego czasu na kołach tej firmy. I powiem że są całkiem nie złe. Jak to ma być tylko na chwile to polecam je jak najbardziej, rok wytrzymają. Przy wymianie napędu to już radzę pomyśleć o czymś firmowym i sprawdzonym.
marrcuss Napisano 11 Września 2009 Autor Napisano 11 Września 2009 Jeśli chodzi o sprawdzone to co polecacie z napędu w cenie tak do 200 a koła tak do 250 oczywiście na kasete a nie wolnobieg no i do tego suport tylko niewiem czy warto inwestować w isis czy dla akiego przęcięniaka jak ja wystarczy kwadrat.
Mod Team Puklus Napisano 13 Września 2009 Mod Team Napisano 13 Września 2009 No tak pusta os w piescie z wolnobiegiem to smiech na sali ale na kasete prawie kazdy ma i nie narzeka. Co do suportu jak mozesz staraj sie hollowtec II skombinowac. Isis a lepiej octalinc bedzie lepszy od kwadratu niestety wszystko swoje kosztuje.
marrcuss Napisano 13 Września 2009 Autor Napisano 13 Września 2009 No to ostanie moje pytanie i kończymy ten post bo uciekam od tematu. Jaka kaseta i łańcuch?? Korbe kupie shimano alivio na octalink i suport shimano BB-ES25. Zaznaczam ze kaseta 7 rzędowa.
Schwefel Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 Wyboru wielkiego nie masz bo na rynku jest Shimano HG-30 i Sram PG-730. Shimano jest o tyle lepsze, że ma zębatkę 11t czyli szybciej pojedziesz.Łańcuch zapodaj jakiś najtańszy typu Shimano HG4 / KMC Z-72
c1ach Napisano 14 Września 2009 Napisano 14 Września 2009 Korbe kupie shimano alivio na octalink i suport shimano BB-ES25. Zaznaczam ze kaseta 7 rzędowa. Mam ten suport BB-ES25, po dwóch dniach zaczęły pykać łożyska. Sporo osób ma ten model i nic się nie dzieje, a ja musiałem trafić akurat na szajs
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.