kirkris Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Witajcie, strasznie mi nieprzyjemnie to pisać ale niejako zostałem do tego zmuszony. Jakiś czas temu dostałem kask, który nie był mi potrzebny więc postanowiłem zrobić komuś prezent. Generalnie chciałem oddać kas osobiście aby uniknąć pakowania i stania na poczcie - nie mam na to czasu. Napisałem posta na forum i zgłosiło sie parę osób. NIestety wszytskie spoza mojego miasta. Pierwszym chętnym był kolega pepelito, z którym uzgodniłem, że wyślę mu kask a on zwróci mi jedynie koszty przesyłki. Zrobiłem to i przekazałem koledze numer konta. Niestety to był nasz ostatni kontakt. Wiem że młody kolega bywa na forum więc jest szansa że to przeczyta i się zawstydzi. Generalnie nie chodzi mi o te parę złotych jedynie o elementarną uczciwość, której jak widać nie został nauczony. No coż, ja mam nauczkę że nie ma co się wychylać i starać się być "dobrym wujkiem" Pozdrawiam czytających
c1ach Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Dlatego należy być ostrożnym podczas robienia interesów z tzw. "fresh meat"...niestety założyć konto na forum może każdy.
Gucio112 Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Źle zrobiłeś, bo nawet jeśli chciałeś tylko pieniądze za wysyłkę, to trzeba było najpierw poczekać na przelew, a później wysłać kask. Zawsze się tak robi, nigdy odwrotnie. Niestety, ludzie są różni. Tak jak napisał c1ach, trzeba uważać, bo można się naciąć nawet stałego bywalca forum, o fresh meat'ach nie wspominając. Zawsze można mieć pecha i trafić na takiego osobnika...
nodun Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 Brak mi slow... to trzeba juz byc naprawde bezczelnym zeby tak zrobic.
kirkris Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Napisano 14 Sierpnia 2009 W sumie to wiedziałem że taka sytuacja może mieć miejsce, chociaż nie podejrzewałem, że dla kilku PLN komuś będzie się chciało szargac sobie imię i nerwy. Jak już pisałem nie chodzi o te pieniądze, gdyż mój stracony czas na pakowanie i stanie na poczcie był znacznie droższy. Tak po prostu przykro mi, że chciałem komuś sprawić radość a ten ktoś okazuje się po prostu .... pozdrawiam i życzę niespotykania takich osób na swojej drodze ))
wkamil Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 No coz, ja mialem przygode w druga strone - ktos mial wyslac mi zbedna mu rzecz, ja mialem zwrocic koszty przesylki. Koszty poszly na konto delikwenta juz jakis rok temu, a przesylka do mnie nie zostala wyslana. Najpierw tlumaczyl sie przeprowadzka, potem czyms tam jeszcze, a potem przestalem juz pytac, bo mnie zenuje takie cos... Na forum oczywiscie bywa. Szkoda slow (oczywiscie nie chodzi o te pare groszy, s...l je pies) ale o wlasnie minimum przyzwoitosci.
Mod Team Lookas 46 Napisano 14 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 14 Sierpnia 2009 Dawno temu miało to miejsce ? Jeśli tak a kontaktu nie ma to niestety podziękujemy takiemu osobnikowi. Na forum nie potrzebni nam są oszuści...
wkamil Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 No tak jakos sprzed roku, nawet nie pamietam loginu tego kolesia, bo z tego co widze, to tylko 7 ostatnich wiadomosci w skrzynce mam. Musialbym przeszukac watki na forum...
Flash3M Napisano 14 Sierpnia 2009 Napisano 14 Sierpnia 2009 No coz, ja mialem przygode w druga strone - ktos mial wyslac mi zbedna mu rzecz, ja mialem zwrocic koszty przesylki. Koszty poszly na konto delikwenta juz jakis rok temu, a przesylka do mnie nie zostala wyslana. Najpierw tlumaczyl sie przeprowadzka, potem czyms tam jeszcze, a potem przestalem juz pytac, bo mnie zenuje takie cos... Na forum oczywiscie bywa. Szkoda slow (oczywiscie nie chodzi o te pare groszy, s...l je pies) ale o wlasnie minimum przyzwoitosci. Ja w ten sposób nabyłem RS Reba, w zasadzie wysłałem 900 zł nieznajomemu... ale się nie zawiodłem ... po prostu są ludzie i taborety. Z jednej strony nie ma sensu powątpiewać w ludzi po jednym niepowodzeniu, z drugiej trzeba być ostrożnym...
Paszko Napisano 15 Sierpnia 2009 Napisano 15 Sierpnia 2009 nastepnym razem proponuje wysylac paczki za pobraniem:) pzdr
Gucio112 Napisano 15 Sierpnia 2009 Napisano 15 Sierpnia 2009 Wysyłanie za pobraniem nie jest dobrym rozwiązaniem w tego typu przypadkach (czyli chcesz coś komuś podarować w zamian za zwrot kosztów wysyłki). Wiadomo, wysyłka droższa, a jeżeli delikwent nie odbierze, to jeszcze trzeba zapłacić PP za zwrot paczki. Więc jesteś o wiele więcej pieniędzy w plecy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.