ktoto Napisano 10 Sierpnia 2009 Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam, Mam problem tylnym kołem w rowerze a więc blokując koło Avid Juicy 5 koło wpada w straszne drgania.Co jest grane??Help
Miecho87 Napisano 10 Sierpnia 2009 Napisano 10 Sierpnia 2009 W te wibracje to wpada przed zablokowaniem czy już po zablokowaniu (w trakcie zablokowania)?
wegorz Napisano 10 Sierpnia 2009 Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam, Mam problem tylnym kołem w rowerze a więc blokując koło Avid Juicy 5 koło wpada w straszne drgania.Co jest grane??Help Zobacz czy nie masz luzów w piaście, ew jeżeli to przód, dodatkowo sprawdź czy widelec nie ma luzów i mocno siedzi w główce, jak nie dociągnij śrubą i dokręć mostek. Sprawdź również czy zaciski są dokręcone, oraz czy klocki są ustawione równolegle do tarczy.
pawel1315 Napisano 10 Sierpnia 2009 Napisano 10 Sierpnia 2009 Zobacz czy nie masz luzów w piaście, ew jeżeli to przód, dodatkowo sprawdź czy widelec nie ma luzów i mocno siedzi w główce, jak nie dociągnij śrubą i dokręć mostek. Sprawdź również czy zaciski są dokręcone, oraz czy klocki są ustawione równolegle do tarczy. Przecież jest napisane, że to tylne koło !!! A te drgania to jak to wygląda dokładniej ?? Tutaj masz temat, który może pomóc. Mi te drgania nie ustały i czekam na przypływ gotówki i kupuję nowe tarcze.
ktoto Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Napisano 11 Sierpnia 2009 W drgania wpada dopiero po zablokowaniu kola.I jak na postoju zablokuje koło i poruszam w przód i w tył to cały zacisk "chodzi" Tak ma być??
wojtekkrakow Napisano 11 Sierpnia 2009 Napisano 11 Sierpnia 2009 A masz porządnie dokręconą tarcze z tyłu do piasty?
ktoto Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Napisano 11 Sierpnia 2009 Tak...Rower jest nowy jeszcze nie był na przeglądzie to powiem gościowi ,że jest problem i niech sie martwi...
pawel1315 Napisano 11 Sierpnia 2009 Napisano 11 Sierpnia 2009 Jeżeli cały zacisk chodzi no to dokręć śrubki, które łączą zacisk z adapterem i adapter z ramą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.