Skocz do zawartości

[rower] nie wiem co zrobić....

PiOtRaS9000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich. W dziale "szosa" jestempoczątkującym forumowiczem. Przytrafiła mi się okazja i chciał bym was (długichstażem kolarzy) prosić o radę, mianowicie przytrafiła mi okazja do kupieniarowerku szosowego... Merida Road Race 903 bądź Kellys IRC 3.9. I teraz 2pytanie są one na osprzęcie Tiagra a ja ostatnio wszedłem w posiadanie manetekkorby i kasety Dura Ace 25th annivrsary (7700) i czy jest sens pakować w niego(jak już jakiś wybiorę) ten osprzęt ? Czy może lepiej kupić jakąś dobrą używkęw tej cenie albo np. samemu składać?? Trochę żale sprzedawać tego dura ace szczególnie,że jest w stanie idealnym

Napisano

Hmm, a sile nie ma co pakowac tego do roweru tylko dlatego ze to Dura-Ace. Tym bardziej ze bedziesz tez musial zmienic przerzutke i klamkomanetki, bo Tiagra jest na 9 rzedow afair. Jakbym kupil juz rower na Tiagrze tobym na nim jezdzil az bym zajezdzil, potem ewentualnie bym sie zastanawial nad wymiana. No chyba ze bedziesz rower skladal, to juz masz oszczednosc na korbie i kasecie ponad 1000 zl chyba. Tyle ze to wymaga juz jakiejs wiedzy co do doboru osprzetu i generalnie lepiej juz dobrze wiedziec, czego sie chce.

Napisano

Ja bym na Twoim miejscu nie sprzedawał tego, co masz... na pewno Ci się przyda za np 2 sezony... jak już Klosiu powiedział, masz zaoszczędzone sporo kasy, bo części osprzętu nie będziesz musiał kupować, a jedynie uzupełnić to, co masz resztą grupy, a prędzej czy później będziesz osprzęt wymieniał...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...