Skocz do zawartości

[Szczecin] Wspólne śmiganko

MichalK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Grazio - Kurcze bym wiedział ze będziesz na 100 to bym się bardziej z motywował i był w niedziele tak byłem tylko w sobotę.

DAMIAN24 - Tempo grupy z głębokiego 27,30,32,35 :blink: jeżdżą coraz mocniej i szybciej, na ful nie ma szans. Ale możesz się wybrać z nami nie długo na jakiś wypad w teren.

Napisano

niezłe tempo... na Reignie na 100% bym nie wyrobił... a na sztywniaku to po dosyć dużej przerwie w większych wycieczkach może 27km/h było by osiągalne jak bym slicki założył

za to w teren z chęcią wyskoczę, w końcu muszę pożądnie Talasa wypróbować :blink:

Napisano

a jakie tempo zapodajecie?

Tempo na początku było niezłe ok 30-35km/h. Niestety odpadłem w Buku (nogi odmówiły posłuszeństwa po siłowni).

Aktualnie w lesie jest masakra, więc pozostaje szosa (zalecane slicki i ewentualnie błotniki).

Grazio - Kurcze bym wiedział ze będziesz na 100 to bym się bardziej z motywował i był w niedziele tak byłem tylko w sobotę.

Nie chcę przypominać, ale to ty rzuciłeś hasło na jazdę w sobotę i niedzielę o 10.

Napisano

Tempo na początku było niezłe ok 30-35km/h. Niestety odpadłem w Buku (nogi odmówiły posłuszeństwa po siłowni).

Aktualnie w lesie jest masakra, więc pozostaje szosa (zalecane slicki i ewentualnie błotniki).

No to tempo na pewno nie jest dobre jak dla mnie, żeby się rozkręcać po zimie. Wystarczy mi max. 25km/h

Co do sytuacji w lesie to wiem jak jest i ja bym tego masakrą nie nazwał, lekkie bagienko przeplatane jeszcze śniegiem... :)

Napisano

Co wy gadacie w lesie jest super, leśni ludzie ścinają drzewa, odłamują gałęźmi i układają je na drodze, można śmigać :)

Zdjęcie z dzisiaj.

Jeszcze rzucam hasło że codziennie o 10 na głęboki, ale nie gwarantuje mojej skromnej osoby za to na 90% będą ze dwie osoby ;)

zdjecie,600,86155,wiosna-drwali.jpg

Napisano

Czy ktoś byłby chętny do stworzenia podobnej grupy ale z prawobrzeża, nawet dwu osobowej ? Zarówno w teren jak i na szosę. Bo na głębokie w tą i z powrotem to dla mnie praktycznie dodatkowe 60 km :(

Napisano

z jakiej części prawobrzeża jesteś?

bo ja jednak często jeżdżę do Puszczy Bukowej więc na jazdę terenową możemy się w razie czego umawiać.

Napisano

Jeszcze rzucam hasło że codziennie o 10 na głęboki, ale nie gwarantuje mojej skromnej osoby za to na 90% będą ze dwie osoby :)

Nie chcę nikogo obrażać, ale codziennie o 10 to mi wygląda na spotkania bezrobotnych/emerytów/rencistów/wagarowiczów.

O tej porze roku "ludzie pracujący" mają do dyspozycji tylko weekendy.

Do zobaczenia w weekend (jeśli nie będzie padać).

Napisano

Czy ktoś byłby chętny do stworzenia podobnej grupy ale z prawobrzeża, nawet dwu osobowej ? Zarówno w teren jak i na szosę. Bo na głębokie w tą i z powrotem to dla mnie praktycznie dodatkowe 60 km ;)

Ja :) Dopóki w terenie będzie taki syf jak teraz to raczej szosa. Poniedziałek-czwartek mam czas od ok 15, piatek, sobota, niedziele praktycznie wolne. Fajnie jakby były ~3 osoby do regularnej jazdy bo samemu czasami motywacji brakuje zeby sie ruszyc z domu.

Napisano

heh... wiem i o to chodzi, lecz mnie po prostu szosa nudzi niemiłośiernie ;), szosą to ja w ten weekend może pojadę z kumplem do krzywego lasu i powrót przez Niemcy, ale to nie dla przyjemności tylko, żeby porządnie rozruszać kości po zimie czyli trasa ponad 100km no i, żeby trochę zobaczyć.

Jednak szosa to może marne 10% moich wyjazdów.

Napisano

Jestem chętny na Bukową - od tego tygodnia planuje zacząć tam treningi, tylko dojazdy z centrum są troche meczące oraz czas mam dopiero po 17 ;)

Napisano

Po 17 to teraz jeszcze jest ciemno... Ja od jakiegoś czasu nie mogę się ogarnąć i cały czas choruję, ale myślę że za tydzien juz bedzie ok i można jakąś grupkę zebrać żeby regularnie pojeździć na szosie. DO puszczy bukowej wczesniej niż za miesiąc nie ma sensu jechać.

Napisano

czy ja wiem, mi np. błoto w Puszczy nie przeszkadza więc raczej wcześniej niż za miesiąc pojadę,

a po ciemku też się całkiem fajnie śmiga, wystarczy w miarę dobre oświetlenie i nawet nie jest to jakoś bardzo męczące.

Bimbromir chciałbyś może w tą środę jechać?>> bo może ja też po 17 będę miał czas ;)

Napisano

Błota i śniegu miejscami dość dużo w lasach (w niedziele jeździłem ok 30km po wyspie Wolin, była masakra... ;) ). Jutro mam zaplanowany rower, jak przemoge się na bukową to napisze wrażenia :icon_wink:

Edit, środa może być na Bukową, najwyżej jutro na Głębokie skocze :)

Napisano

no wiesz, jak chcesz to możemy w środę polecieć na Głębokie, Puszcza tak ale faktycznie jak jest jasno a przy Głębokim są takie ścieżki, że nawet po ciemku się nie najgorzej jeździ. Jeszcze ci jutro wszystko potwierdzę bo mi harmonogram dnia często się zmienia i nie wiem czy w środę mi coś nie wyskoczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...