mamut Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 czesc. Potrzebuje malej pomocy.W swoim bajku chce wymienic oponki zalozone przez producenta na cos sensownego.Problem mam taki ze nie wiem na jakie bo, bike jest uzywany glownie na imprezach AR i takich na orientacje,a tam spotyka sie wszystko na czym mozna jezdzic (najblizszy wyjazd mam w Beskid Zywiecki). Poczytalem tu i owdzie i sklaniam sie powoli ku powiedzmy 3 parom: 1.Schwalbe, tyl RR , przod NN (obie w wersji Double Defense),moze inny zestaw schwalbe?? 2.Continental Explorer Protection (jedna na oba kola??) 3.IRC Mythos II co sadzicie,a moze wymieszac i np. na tyl dac RR,na przd Conti... ?? nie mam pojecia.Przod ma po prostu ladnie trzymac kierunek jazdy, a tyl sie wdrapywac tam gdzie chce. Cena-nie gra roli,moja waga-teraz 85, docelowo 65
Rulez Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 Nie bierz RR wcale - nie wiem na jakiej podstawie uważasz , że RR wspina się lepiej od NN - ja jako uzytkownik obydwu gwarantuje ci , że tak nie jest , weź NN/NN rozm 2.25, a będziesz zadowolony.
Marc1n Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 Jak cena nie gra roli to albo Conti z serii Supersonic albo Schwalbe z Evolution. RocketRony mają gorszą przyczepność(aczkolwiek i tak niesamowita jak dla mnie)niż NobbyNic, aczkolwiek mniejsze opory toczenia. Conti mają niskie opory toczenia i bardzo dobrą przyczepność aczkolwiek ciutke cięższe niż Schwalbe. Jak do XC to 2,1"-2,2", 2,25" od Schwalbe to już dośc szerokie opony, nie wiem czy tyle aż potrzeba
mamut Napisano 12 Lipca 2009 Autor Napisano 12 Lipca 2009 dzieki za pomoc. IRC zamowione.Za tydzien recenzja
Kuku Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 szczególnie zważywszy na to, że Beskid Żywiecki jest wymagający i żeby się gdzieś wdrapać po tych korzeniach/kamieniach przyda się coś z porządnym bieżnikiem, także Mythosy jak najbardziej uzasadnione
mamut Napisano 18 Lipca 2009 Autor Napisano 18 Lipca 2009 no wiec po tescie. Mythosy sprwadzily sie swietnie-jak to ktos napisal kawal za######iscie zaprojektowanej gumy.Testowane w czasie nocnej jazdy-teren drobny piasek,bite drogi polne i lesne,kamienie,asfalt. Konkluzja: -pewne prowadzenie,rower nie ucieka,zachowuje sie w sposob przewidywalny -naped pracuje efektywnie,kolo nie mieli bezproduktywnie -male opory toczenia -szybko i pewnie bierze zakrety -jedynie drobny piasek jak na plazy sprawial problemy,ale i tak zdecydowanie lepiej sobie radzily,anizeli poprzednie gumy sygnowane przez Speca jednym slowem-wielkie dzieki chlopaki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.