Mod Team Puklus Napisano 8 Lipca 2009 Mod Team Napisano 8 Lipca 2009 Witam Jak uwazacie co bedzie rozsadniejszym zakupem, uzywany rock shox judy 2 z blokada i tłumieniem odbicia czy nowy xcr z blokada ?? tyle teraz tych amorów ze kompletnie sie gubie. oba w podobnych cenach cos powyzej 200 zł.
Andrew Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 XCR bardzo chętnie ugina się na małych nierównościach, nie ma tłumienia, szybko się zaciera ponieważ uszczelki nie są szczelne. Golenie się wysrebrzają, bo anoda się ściera. Judy - na pewno cięższy od XCR'a, gorzej wybiera małe dziury, właściwie ugina się dopiero na krawężnikach, TWARDY, mało sztywny(cieńsze golenie), golenie chromowane. Ja chyba bym wziął judaiczyka.
Mod Team Puklus Napisano 8 Lipca 2009 Autor Mod Team Napisano 8 Lipca 2009 No włąsnie wiem ze w XCR sie szybko anoda sciera i własciwie nie wiem poco ja tam dali. RS ma regulacje tlumienia ale ma cienkie golenie. A ktory moze szybiej złapać luzy? Nie katuje amorów czasami zjade jakąs ostrzejsza trasza ale w wiekszoci asfalt i w miare proste dukty. Chce kupić cos w miare dobrego bo kolejna wymiara amora nie zapoiwada sie szybko a nie chce sobie pozniej pluc w brode
Andrew Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Żaden z tych amorków nie jest "na lata". To jest sprzęt na wieki http://www.allegro.pl/item675565857_klasyk..._r2003_bcm.html Jeżeli nie stać Cię na nic droższego niż 400zł, nie kupuj nic. Szkoda pieniędzy i nerwów.
Mod Team Puklus Napisano 8 Lipca 2009 Autor Mod Team Napisano 8 Lipca 2009 Heh chciałem go hapnąc ale juz za drogo na moje obecne zasoby finansowe A jak by taki DURO i potraktować go TAKIM tuningiem ?? No sam juz nie wiem, no nie mam zaksy by kupić cos za ponad 400 bo jak bym miał to bym wzią bombera chodzi o to ze moja gila umiera i nie znam dnia ani godziny kiedy luzy spowoduja złamanie sie czegoś ...
Mod Team bogus Napisano 8 Lipca 2009 Mod Team Napisano 8 Lipca 2009 W okolicach 400 zł polecam Raidona AIR. Za tą cene nic lepszego nie dostaniesz. Jeśli miałbym wybierać między XCR a Judy 2 to brałbym Judy o ile jest w bardzo dobrym stanie, jak nie to XCR. Judy na pewno nie złapie luzów tak szybko jak XCR, a w sztywności myślę, że kolosalnej różnicy nie będzie.
5Zeta Napisano 9 Lipca 2009 Napisano 9 Lipca 2009 Miałem kiedyś Judy XC i powiem Ci szczerze, że gdyby nie to, iż był trochę ciężki (2100 gram) i miał wtedy ponad 5 lat, nadal bym nim jeździł. Bardzo ładnie działał, nie zgodzę się do końca z Andrew że ugina się tylko na krawężnikach, pracował moim zdaniem bardzo fajnie. Może mówię tak dlatego, że był to jeden z moich pierwszych amorów. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.