Skocz do zawartości

[rower] Mongoose Canaan Custom

Gość R3surrection

Rekomendowane odpowiedzi

Gość R3surrection
Napisano

byś wydedukował to byś nie pytał. Używam zawodniczej geo rozmiar mniejszej w sumie więc sztyca jest wysoko.

Jak ktoś ma sztycę prawie na wysokości kierownicy to wtedy coś jest nie halo xD

Gość R3surrection
Napisano

jednym z jej wyznaczników. Oczywiście nie mówimy o np dh ale chyba nie trzeba tego pisać.

Napisano

Coś ta rama felerna, skoro pękła przy "zawodniczym" geo. :D i nic tego nie usprawiedliwia (chyba , że za bardzo wysunięta sztyca)

Gość R3surrection
Napisano

czy ty jesteś jakiś za przeproszeniem głupi? przecież pisałem że była za wysoko i ponad to zacisk był kiepski.

Napisano

R3surrection

Przepraszam, ale nie myślałem, że można być tak głupim żeby zbyt wysoko wysunąć sztycę, nawet gdy się używa "zawodniczego" geo., albo ma za małą ramę :D

Gość R3surrection
Napisano

czy mogę prosić o wywalenie z tego tematu tego dzieciaka i jego postów? dziękuję.

A co do rozmiaru w terenie jest idealnie :D

Napisano

wiesz, ja bym polemizował. tenże dzieciak ma sporo więcej wiosen ode mnie a ja tyż dzieciak nie jestem :D i absolutnie mu geometrycznej wiedzy nie odbieram. :P no i - wielki szacunek - pojęcie o jeździe również ma co mogłem zobaczyć oczami memi :)

hm nie kumam... sztyca była wysunieta za wysoko bo?.... bo wymagała tego zawodnicza pozycja? rama strzeliła, sztyca nie jest już tak wysoko - czyli poszła w dół... jeśli ja bym dał sztycę w dół to nie mógłbym uzyskać odpowieniej dzwigni przy pedałowaniu która jest niezbędna do efektywnej jazdy xc - bardziej niz w jakiejkolwiek inszej dyscyplinie.... tak więc musisz dosyc nieefektywnie pedałować....

ciut to zawiłe....

Gość R3surrection
Napisano

była wyżej. Starczy tematu sztycy ?

Napisano
zawodniczej geo, rozmiar mniejszej

To się uśmiałem :) Nawet guru XC (na którym swoją drogą powinno się wzorować) ma sztycę normalnie wysuniętą...

absalon_poleca2.jpg

Z resztą pokaż mi zawodnika w Pucharze świata, który sztycę 400mm ma wysuniętą [pewnie] na maksa*. To jest geometria 'a za 10lat będę marudził na mój obolały kręgosłup'. Ale rób jak chcesz, to Twój rower i Twoje zdrowie...

*Wyjątek to ramy małe rozmiarowo (pokroju Scale'a Mai), gdzie wysoko umieszczona sztyca jest potrzebna do jako takiej pozycji wyścigowej - główka w małych ramach jest strasznie wysoko względem reszty i trzeba taki problem jakoś rozwiązać...

Napisano

Kąt siodełka wyraźnie sugeruje zawodniczą jazdę pod górkę. A na poważnie, samo oparcie dłońmi o kierownicę wystarczy byś się z niego nie zsuwał w dół?

Gość R3surrection
Napisano

jak siodło jest bardziej płasko to boli tyłek. A tak się dobrze podjeżdża i całkiem dobrze zjeżdża. No i jest zwrotnie ::)

• 4 tygodnie później...
Gość R3surrection
Napisano

w sumie to może jak mam długie nogi że ta sztyca tak wysoko... ciekawa sprawa :icon_mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Gość R3surrection
Napisano

odpadły nokony wróciły pancerze xtr, doszły dętki schwalbe xx lite i koła xt wh775 :) waga teraz to +-12.3kg

Gość R3surrection
Napisano

koła kupiłem z przebiegiem 500km za 650zł ale to po znajomości. Pasują idealnie jutro fotki ;P

Napisano

Że sobie pozwolę na mały spamik-cena strasznie atrakcyjna, tyle to ja dałem za nowe Crossride nowe w znajomym sklepie rowerowym ;)

Gość R3surrection
Napisano

doszedł suport RACE FACE

12082009503.th.jpg

Napisano

Szczerze mówiąc ja w tych kołach jestem zakochany, tylko niestety są trochę za drogie B) Koniec kryzysu zapowiadają, może ceny spadną :nuke:

Gość R3surrection
Napisano

powiem tak: crosslandy toczą się lepiej bo to maszyny. Te są na pewno sztywniejsze!! wyraźnie. waga nie powala ale też należy patrzeć na cenę. Lżejsze koła na piastach xt + revo+ dt 4.2 mają niby 1600gram ale sztywność znacznie gorsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...