jumiok Napisano 27 Maja 2009 Napisano 27 Maja 2009 Witam! Przejrzałem forum, ale nie znalazłem informacji na powyższy temat. Jeżdżę na Avidach 3 i mam problem z siła hamowania - tak wiem, ze ten temat przewijał się na forum (przeczytałem te posty). Mnie interesuje inna sprawa. Moja waga to ok 95kg. Tarcze mam 160 i zastanawiam się nad zamontowaniem adaptera i tarczy 185. Przedni Avid hamuje bardzo dobrze, jest krotki skok klamki - jest idealna, natomiast tylna hamuje gorzej, klamka jest miękka. Jak na rowerku siedzi osoba lżejsza to hampel łapie momentalnie. Czy może być to wina za słabego hamulca w stosunku do masy bikera? A kolejna sprawa jest, czy ktoś z KrK sam odpowietrza sobie hamulce? Wolałbym się udać do kogoś kto to sam robi, niż jechać do serwisu. Poza tym czy zestaw "zrób to sam" z posta http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=35708 działa i sprawdza się dobrze? Pozdrawiam
mudia Napisano 27 Maja 2009 Napisano 27 Maja 2009 Uważam, że miękka klamka, to albo objaw zapowietrzenia, albo masz źle wyregulowane klamki (taka mała imbusowa śrubka w klamce służy do regulowania "twardości" hamulca - wkręcasz w klamkę i hamulec "mocniej" łapie). MOIM zdaniem rozmiar tarczy nie ma wpływu na "miękkość" hamulca (myślę o tylnym hamplu), ale nie miałem styczności z taką wagą, więc nie jestem wyrocznią. Ciekawe jest też to, że problem masz z hamulcem z tyłu, bo to tył zdecydowanie łatwiej zablokować i dlatego zazwyczaj jest tam tarcza 160 (większej, poza wyjątkowo trudnym terenem, nie potrzeba). Co do większej tarczy, to na przód pewnie można wstawić bez problemu, ale z tyłem to bym uważał. Nie raz słyszałem historie o urwanych zaczepach. Problem w tym, że jak widelce mają jasno określone jakie rozmiary tarcz do nich można instalować, tak ramy często nie mają takich oznaczeń. Co do zestawu, to w najbliższych dniach będę robił pierwsze testy. Na razie koszt zamknął się w okolicach 6zł dla kompletnych 2 strzykawek
jumiok Napisano 27 Maja 2009 Autor Napisano 27 Maja 2009 Z klamką to właśnie dziwna sprawa, bo na początku bardzo dobrze łapała, a potem po nocy zrobiła się miększa. Pojeździłem trochę myślałem, że przejdzie... niestety nie wróciła do swej twardości. Jeśli chodzi o małego imbulsa (fotka niżej) to mam zakręconego na maksa. Będę czekał na inne wypowiedzi na forum, a także na poprawność działania zestawu "zrób to sam".
snooki Napisano 27 Maja 2009 Napisano 27 Maja 2009 Z klamką to właśnie dziwna sprawa, bo na początku bardzo dobrze łapała, a potem po nocy zrobiła się miększa. Pojeździłem trochę myślałem, że przejdzie... niestety nie wróciła do swej twardości.Jeśli chodzi o małego imbulsa (fotka niżej) to mam zakręconego na maksa. Będę czekał na inne wypowiedzi na forum, a także na poprawność działania zestawu "zrób to sam". To nie chodzi o tą śrubkę...ta której potrzebujesz do regulacji klamki znajduje się z boku. Jak popatrzysz z boku kierownicy to w tej ruchomej części którą naciskasz masz wkręcanego imbusa i dzięki niemu regulujesz twardość klamki.
jumiok Napisano 27 Maja 2009 Autor Napisano 27 Maja 2009 snooki thx za podpowiedź. jeszcze dzisiaj to sprawdzę.
mudia Napisano 27 Maja 2009 Napisano 27 Maja 2009 Z klamką to właśnie dziwna sprawa, bo na początku bardzo dobrze łapała, a potem po nocy zrobiła się miększa. Pojeździłem trochę myślałem, że przejdzie... niestety nie wróciła do swej twardości.Jeśli chodzi o małego imbulsa (fotka niżej) to mam zakręconego na maksa. Będę czekał na inne wypowiedzi na forum, a także na poprawność działania zestawu "zrób to sam". 1) To jest TROX (T10) a nie imbus - to taki wkrętak 6-ramienny. Ta śruba służy do odpowietrzania. 2) Ta śrubka znajduje się w boku części klamki, którą naciskasz. Są tam 2 śrubki. Jedna na osi po której porusza się klamka (tę zostawiasz w spokoju) i druga (HEX 4) - bliżej kierownicy. Tę drugą możesz spróbować wkręcić głębiej, co może pomóc.
kochan Napisano 27 Maja 2009 Napisano 27 Maja 2009 daj znac czy pomogło bo u mnie po takim zabiegu to klamka poszla dalej od kierownicy ( bo z tego co wiem do tego słuzy ta srubka) a sila hamowania jest taka jaka byla i dalej sa miekkie
mudia Napisano 27 Maja 2009 Napisano 27 Maja 2009 daj znac czy pomogło bo u mnie po takim zabiegu to klamka poszla dalej od kierownicy ( bo z tego co wiem do tego słuzy ta srubka) a sila hamowania jest taka jaka byla i dalej sa miekkie To jest efekt uboczny. Z tego co wiem, to ta śrubka zmniejszała objętość tłoczka w klamce, przez co wzrasta ciśnienie oleju, co działa zarówno na klamkę jak i zacisk.
tobo Napisano 27 Maja 2009 Napisano 27 Maja 2009 nie sądzę by duża tarcza z tyłu była w stanie skrzywdzić ramę - może poza tymi lekkimi. no ale te z kolei nie są przeznaczone ogólnie do cięzkich zastosowań. wielkość tarczy NA PEWNO nie ma wpływu na miekkość hamulca. zacisk jest po prostu w innym miejscu, cały układ siie przez to nie skraca ani nie wydłuża. SUBIEKTYWNE odczucie jednak może takie byc rzeczywiście siła nacisku na klamkę potrzebna do zatrzymania roweru przy mniejszych tarczach jest większa. przy dużej tarczy nacisk palców na dźwignie jest mniejszy, mniej odczuwalna jest przez to gumowatość dzwigni.
jumiok Napisano 28 Maja 2009 Autor Napisano 28 Maja 2009 mudia masz rację, gnom ze mnie, że nie pomyślałem o wyglądzie wejścia na klucz zanim złapałem to zdjęcie daj znac czy pomogło bo u mnie po takim zabiegu to klamka poszla dalej od kierownicy ( bo z tego co wiem do tego słuzy ta srubka) a sila hamowania jest taka jaka byla i dalej sa miekkie To jest efekt uboczny. Z tego co wiem, to ta śrubka zmniejszała objętość tłoczka w klamce, przez co wzrasta ciśnienie oleju, co działa zarówno na klamkę jak i zacisk. siła hamowania się poprawiła, ale niestety klamka się oddaliła, co nie jest zbytnio komfortowe zaczynam się zastanawiać nad tą zmianą tarczy, ale jeszcze poczekam na opis działania tego zestawu "zrób to sam". a możliwe, żeby coś się podziało z klockami? hamulce były montowane w zeszłym roku i od tego czasu klocki nie były wymieniane (z tyłu).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.