ziomek8000 Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Otóż mam taki problem , parę lat temu miałem wypadek przez to musiałem mieć wydłużaną nogę w udzie , noga była unieruchomiona przez ok 12 miesięcy . Od tego zabiegu minęło już trochę czasu . Przez to moje udo jest bardzo wysuszone (mięsień bardzo mały w porównaniu do drugiego) i mam również problem z kolanami (często bolą) . I tu moje pytanie czy znacie jakiś trening (nie koniecznie na rowerze) dzięki któremu mógłbym dopracować udo ? Od razu zaznaczam że bieganie odpada ze względu na kolana , bardziej mi chodzi o napinanie mięśnia w odpowiedni sposób .
creative1989 Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Wyćwiczenie jednej nogi, do poziomu drugiej. Możesz ćwiczyć ją poprzez np. zwykłe podnoszenie i opuszczanie jej oglądając telewizję
czarnaMAMBA Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Po takich zabawach konieczna jest rehabilitacja. Lekarz nie dał ci skierowania? Fizjoterapeuta powie ci co i jak ćwiczyc.
ziomek8000 Napisano 18 Maja 2009 Autor Napisano 18 Maja 2009 Nie no miałem rehabilitacje kolo 2-3 miesięcy ale to wszystko .
nikodem Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 idź to dobrego fizjoterapeuty on wskaże ci zestaw odpowiednich ćwiczeń
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.