Skocz do zawartości

problem z wybraniem trasy w Bielawie

pablo111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hello :D , wybieram sie na maraton do Bielawy i mam problem z wybraniem trasy chciałbym wybrac trase Medio 55km :o ale niewiem czy dam rady moze lepiej zacząc od mini:), pierwszy raz w takim maratonie będę brał udział dotychczas brałem udział w rajdach rekreacyjnych około50km ale teren dosc łatwy troche wzniesień, a trasa w Bielawie jest dosc trudna ;) , jezeli chodzi o moją kondycje to jezdze 3-4 razy w tygodniu po około 30-40 km różnymi trasami po równym, po lasach troche wzniesień, mam prośbe do tych którzy byli juz w Bielawie i innych maratonach o jakąś porade w dobraniu trasy!! :)

Dzięki i pozdrawiam :D

Napisano

Pablo 111 jesli nie jeździsz po górkach z różnicą wzniesień choćby 30-50m, to przewyższenie 950m bedzie ciężką próbą. Ten pierwszy podjazd wydaje mi się lekko 12%. Spróbój znaleźć górkę z takim nachyleniem i popodjeżdżaj. Może jesteś lekki i spoko go pokonasz. Zresztą zawsze możesz zjechać na mini. Będziesz wiedział jak trenować. Po płaskim to raczej jeździj po 60-90 km. A jak będzie wiało to zorganizuj trening siłowy pod wiatr albo w lesie po piachu. Ostanio mamy na maratonach kupy piachu. Miłego jeżdżenia i niech Ci nóżka podaje. :)

Napisano

A trasa giga jest bardzo trudna czy raczej nie ? Dzieku userowi MOONSPELL79 byc moze bede mogl wystartowac w tym maratonie :D Patrzac na sume przewyzszen nie powinno byc tak tragicznie, wiec moze dam rade :) Aczkolwiek jak patrze na fotki z ubieglego roku to mam lekkie obawy :P

Napisano
hello :P , wybieram sie na maraton do Bielawy i mam problem z wybraniem trasy chciałbym wybrac trase Medio 55km :P ale niewiem czy dam rady moze lepiej zacząc od mini:), pierwszy raz w takim maratonie będę brał udział dotychczas brałem udział w rajdach rekreacyjnych około50km ale teren dosc łatwy troche wzniesień, a trasa w Bielawie jest dosc trudna :P , jezeli chodzi o moją kondycje to jezdze 3-4 razy w tygodniu po około 30-40 km różnymi trasami po równym, po lasach troche wzniesień, mam prośbe do tych którzy byli juz w Bielawie i innych maratonach o jakąś porade w dobraniu trasy!! :D

Dzięki i pozdrawiam :D

Myślę ,że dasz rade.Trasa nie jest trudna, ale za to bardzo widowiskowa.

Wszystko zostanie rozegrane na pierwszym podjeździe pod góre Kawka.

Oby tylko nie padało , tak jak w tamtym roku.

Napisano

AdamRadpak dzieki za porade :):thanks: chyba jednak pojade na mini bo to pierwszy mój maraton to zobacze jak jest, i jeszcze do tego trasa jest ciekawie trudna :) tak mi sie wydaje. A czy mozna wybrac medio przy zapisach a potem zjechac na trase mini?? sa jakies dyskwalifikacje z tego powodu?

pozdrawiam :):P

Napisano

Czy deklarując się na Medio, można na trasie zdecydować się na Grand Fondo? W sumie zawsze jeździłem średni dystans z podobną sumą przewyższeń, no więc może szarpnąłbym się na długi dystans. Oczywiście zależałoby to od tego jak by mi szło do rozjazdu :rolleyes:

Napisano
Frezer, tak możesz. Musisz tylko zdarzyć na rozjazd przed zamknięciem trasy Grand Fondo, niestety nie wiem, jaki jest limit.

zmieniło sie? z tego co pamietam w zeszłych latach deklarowało sie dystans wczesniej, zmiana na trasie skutkowała dsq. Cos nie widzę tego w regulaminie, jak to jest w tym roku?

Napisano

przy 55 km przewyższenia 950 metrów to niewiele. przeciętnie maratony w górach maja 1600-1800 metrów przewyższeń. maraton w boguszowie miał 1400 m na tym samym dystansie.

jeśli chcesz pojechać dla zabawy a nie by walczyć - poradzisz sobie.

Napisano
zmieniło sie? z tego co pamietam w zeszłych latach deklarowało sie dystans wczesniej, zmiana na trasie skutkowała dsq. Cos nie widzę tego w regulaminie, jak to jest w tym roku?

Możesz zmienić z Medio na Grand Fondo lub odwrotnie.

Jeżeli zadeklarowałeś Mini, musisz jechać Mini.